Ha ennyire rosszul élünk, miért divat mégis szórni a pénzt?
Sajnos én is ezt látom az országban. A rongyrázás és sznobizmus uralkodik minden szinten, és aki nem áll be a sorba, azt kinézik.
Aki spórolni próbál, azt olcsójánosnak, fukarnak, fillérbaszónak nevezi a többség. Közben meg az emberek többsége elképesztő mennyiségű felesleges baromságot vásárol meg, és semmiből sem a legolcsóbbat, mert "igényesnek" tartják magukat, nyilván ez adott anyagi szinthez képest értendő, mert egy minimálbéresnél ez mást jelent, mint egy gazdag vállalkozónál. A hangsúly a túlvállaláson van. Mit gondolsz a lakáshitelek mellett miért dőlt be annyi autóhitel is? Mikor középiskolás voltam, csak az én szüleimnek nem volt új autójuk, közben mi voltunk gyakorlatilag a leggazdagabbak.
Hát én pont ilyen vagyok, sőt. Nekem autóm sincs, de nem értem, hogyan oldod meg a kaját napi min. 500Ft-nál olcsóbban, rendes főtt ételre gondolok, nekem megér annyit, cserébe jó az egészségem, soha nem költök gyógyszerre.
Ugyanígy látom a dolgokat, és ennek az eredménye, kevés barát, idegenkednek tőlem, és viszont, és nekem is mindig jobb helyzetem volt anyagilag, sok irigy és mikor jól ment, sok hízelkedő. Sajnálom hogy ilyen pazarló link a társadalom, ennek köszönhető az "államadósság" a "deviza hitelesek", és sajnos ezek a felelőtlen pénzpazarlók járnak jól, ezeket mentik meg a többi pénzén. Okádok tőlük az az igazság.
Nézz utána a dzsentriknek. Ugyanez pepitában. Pl. a Rokonokban.
Egyébként meg a magyar társadalom mindig is ilyen volt, csak persze mi azt látjuk, amiben benne élünk. De azért mégis eldöcögünk valahogy :)
Én teljesen egyetértek veled.
Sohasem értettem, hogy miért nevezik a mekit/burgerkinget olcsó helynek.Ok, persze, egy belvárosi étteremhez képest olcsóbb, na de az, hogy néhány szem krumpliért, egy szendvicsért és 2 deci üditőért fizessek 1500-at, na az már sok. Ha éppen kaját akarok venni, akkor bemegyek egy szupermarketbe veszek néhány péksütit vagy pogácsát ( 200 ft)
meg egy 2 literes noname ásványvizet (50 ft).
Általában 300 ft-nál nem szoktam többet költeni, és abszolút jóllakom.Ja, és nem nő akkorára a seggem ,mint a ház.
De én pl a Fornettis dolgot sem értem. Hihetetlen hogy 4 szem icipici sütiért elkérnek 200 ft-tot, és mégis mindig tömegek vásárolnak ott.
Ok, nagyon finom, de azért könyörgöm...
A rágós meg a kocsis dolog viszont szerintem nem akkora teher. Most nem fogok abba az 1 szem rágóba belehalni, ennyiért meg már ne nevezzenek tahónak.:)
és nekem is jól esik, ha megkinálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!