Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha ennyire rosszul élünk,...

Ha ennyire rosszul élünk, miért divat mégis szórni a pénzt?

Figyelt kérdés
Mindig is spóroltam, ennek eredményeként egyelőre még nincsenek anyagi gondjaim. Lehet, hogy csak én élek rossz körökben, de azt veszem észre, hogy folyamatosan az árad mindenhonnan, hogy az a jó, ha szórom a pénzt. Csak néhány példa: ritkán megyek kocsmába, mert rettentő drága, és ha megyek, nem adok borravalót. Na utóbbiért bunkó vagyok! Dízel autóval járok, mert azzal olcsóbb, ezért egy fillérb.szó köcsög vagyok! Nem osztom szét a csomag rágómat felbontáskor, ezért is bunkónak tartanak. Nem viszem haza a város 4 különböző végére 30km-es körúttal az ismerőseim, csak mert nekik olyan kedvük van, hogy "úgyis autóval vagy, dobj már haza". Ezt is bunkóságnak veszik. Nem zabálok a mekiben/étteremben/fősuli büféjében, ezt smucigságnak tartják, mert "mi az a napi 500Ft?" Kérlek szépen egy hónapban 20 munkanap, az éppen 10000Ft. És sorolhatnám még! Persze mindezek után egy kulák köcsög vagyok, mert nekem van pénzem, és nekik nincs! Hogy is lenne, ha elkölti? Így nekem se lenne. Nekem a bunkó/smucig/fillérb.szó köcsögnek hamarabb lesz pénzem arra, hogy egyszer összekuporgassak egy lakásra valót. De ez a mai világban egyszerűen nem divat. Annyira rosszul áll az ország, mint még soha, de a pénzszórás, nagyzolás, nagyvonalúság továbbra is menő, követendő dolognak számít. Csak én látom rosszul a dolgokat? Kíváncsi vagyok mások véleményére is ezzel kapcsolatban.
2011. nov. 6. 20:44
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A rágóosztás jellegű dolgok ha odavissza működnek akkor nem pénzszórás. A többi viszont tényleg lehúzás és pénzszórás.
2011. nov. 6. 20:50
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is ezt látom az országban. A rongyrázás és sznobizmus uralkodik minden szinten, és aki nem áll be a sorba, azt kinézik.

Aki spórolni próbál, azt olcsójánosnak, fukarnak, fillérbaszónak nevezi a többség. Közben meg az emberek többsége elképesztő mennyiségű felesleges baromságot vásárol meg, és semmiből sem a legolcsóbbat, mert "igényesnek" tartják magukat, nyilván ez adott anyagi szinthez képest értendő, mert egy minimálbéresnél ez mást jelent, mint egy gazdag vállalkozónál. A hangsúly a túlvállaláson van. Mit gondolsz a lakáshitelek mellett miért dőlt be annyi autóhitel is? Mikor középiskolás voltam, csak az én szüleimnek nem volt új autójuk, közben mi voltunk gyakorlatilag a leggazdagabbak.

2011. nov. 6. 22:09
 3/18 A kérdező kommentje:
Teljesen igazat írsz! Általános hozzáállás, hogy "ennyit megengedhetek magamnak, meg hogy én nem vagyok igénytelen, stb." Kár, hogy nincs miből. Sokak szerint az, hogy nekem jó a 20e Ft-os telefon, és nem ványom Iphone-re, azt jelenti, hogy én igénytelen vagyok.
2011. nov. 6. 22:42
 4/18 anonim ***** válasza:

Hát én pont ilyen vagyok, sőt. Nekem autóm sincs, de nem értem, hogyan oldod meg a kaját napi min. 500Ft-nál olcsóbban, rendes főtt ételre gondolok, nekem megér annyit, cserébe jó az egészségem, soha nem költök gyógyszerre.

Ugyanígy látom a dolgokat, és ennek az eredménye, kevés barát, idegenkednek tőlem, és viszont, és nekem is mindig jobb helyzetem volt anyagilag, sok irigy és mikor jól ment, sok hízelkedő. Sajnálom hogy ilyen pazarló link a társadalom, ennek köszönhető az "államadósság" a "deviza hitelesek", és sajnos ezek a felelőtlen pénzpazarlók járnak jól, ezeket mentik meg a többi pénzén. Okádok tőlük az az igazság.

2011. nov. 6. 23:06
 5/18 A kérdező kommentje:
Teljesen megértem a helyzeted, akkor hasonló cipőben járunk. Főtt ételt otthon tudok enni, az egyéb étkezésekre mondtam ezt. Az a menő, ha a büfében veszel 1 fél literes üdítőt 300-ért, meg emellé 2-3 szenyát szintén darabját ennyiért. Ezt mindig boltban veszem, otthon elkészítem, így kb. ötödébe kerül.
2011. nov. 6. 23:24
 6/18 anonim ***** válasza:

Nézz utána a dzsentriknek. Ugyanez pepitában. Pl. a Rokonokban.

Egyébként meg a magyar társadalom mindig is ilyen volt, csak persze mi azt látjuk, amiben benne élünk. De azért mégis eldöcögünk valahogy :)

2011. nov. 7. 00:38
 7/18 anonim ***** válasza:

Én teljesen egyetértek veled.

Sohasem értettem, hogy miért nevezik a mekit/burgerkinget olcsó helynek.Ok, persze, egy belvárosi étteremhez képest olcsóbb, na de az, hogy néhány szem krumpliért, egy szendvicsért és 2 deci üditőért fizessek 1500-at, na az már sok. Ha éppen kaját akarok venni, akkor bemegyek egy szupermarketbe veszek néhány péksütit vagy pogácsát ( 200 ft)

meg egy 2 literes noname ásványvizet (50 ft).

Általában 300 ft-nál nem szoktam többet költeni, és abszolút jóllakom.Ja, és nem nő akkorára a seggem ,mint a ház.

De én pl a Fornettis dolgot sem értem. Hihetetlen hogy 4 szem icipici sütiért elkérnek 200 ft-tot, és mégis mindig tömegek vásárolnak ott.

Ok, nagyon finom, de azért könyörgöm...

2011. nov. 7. 14:44
 8/18 anonim ***** válasza:

A rágós meg a kocsis dolog viszont szerintem nem akkora teher. Most nem fogok abba az 1 szem rágóba belehalni, ennyiért meg már ne nevezzenek tahónak.:)

és nekem is jól esik, ha megkinálnak.

2011. nov. 7. 14:46
 9/18 A kérdező kommentje:
A rágós témánál sajnos nem egy szemről van szó. Ha kér valaki rágót, és adsz neki, akkor rögtön jön még legalább 3 ember. Ez volt a fél csomag rágód. Persze erre rászoknak, és ezt minden nap el lehet játszani. Egy szemmel nem lenne probléma.
2011. nov. 7. 15:37
 10/18 A kérdező kommentje:
Ja és a nem adok, de nem is kérek elven élek.
2011. nov. 7. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!