Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Ha ennyire rosszul élünk,...

Ha ennyire rosszul élünk, miért divat mégis szórni a pénzt?

Figyelt kérdés
Mindig is spóroltam, ennek eredményeként egyelőre még nincsenek anyagi gondjaim. Lehet, hogy csak én élek rossz körökben, de azt veszem észre, hogy folyamatosan az árad mindenhonnan, hogy az a jó, ha szórom a pénzt. Csak néhány példa: ritkán megyek kocsmába, mert rettentő drága, és ha megyek, nem adok borravalót. Na utóbbiért bunkó vagyok! Dízel autóval járok, mert azzal olcsóbb, ezért egy fillérb.szó köcsög vagyok! Nem osztom szét a csomag rágómat felbontáskor, ezért is bunkónak tartanak. Nem viszem haza a város 4 különböző végére 30km-es körúttal az ismerőseim, csak mert nekik olyan kedvük van, hogy "úgyis autóval vagy, dobj már haza". Ezt is bunkóságnak veszik. Nem zabálok a mekiben/étteremben/fősuli büféjében, ezt smucigságnak tartják, mert "mi az a napi 500Ft?" Kérlek szépen egy hónapban 20 munkanap, az éppen 10000Ft. És sorolhatnám még! Persze mindezek után egy kulák köcsög vagyok, mert nekem van pénzem, és nekik nincs! Hogy is lenne, ha elkölti? Így nekem se lenne. Nekem a bunkó/smucig/fillérb.szó köcsögnek hamarabb lesz pénzem arra, hogy egyszer összekuporgassak egy lakásra valót. De ez a mai világban egyszerűen nem divat. Annyira rosszul áll az ország, mint még soha, de a pénzszórás, nagyzolás, nagyvonalúság továbbra is menő, követendő dolognak számít. Csak én látom rosszul a dolgokat? Kíváncsi vagyok mások véleményére is ezzel kapcsolatban.
2011. nov. 6. 20:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jól menő üzleteim voltak de megloptak és kiszálltam, vállalkozni nem merek mert rengeteg a lusta és irigy gazember. Rájöttem miért érdemes még küzdeni amit nem vehetnek el és amin nem kell osztozni, az egészség és a tudás.
2011. nov. 7. 17:39
 12/18 anonim ***** válasza:
A haverjaid lelejmolnak, és nem tetszik nekik, hogy ezt te nem tolerálod. Nagyképű érdekemberek, szerintem ne adj a szavukra.
2011. nov. 7. 19:08
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem. Gyerekkorom óta azt tanultam, hogy a pénz érték, és nem szabad szórni, ezért lett szép lakásunk és új autónk, mert a szüleim nem itták vagy cigizték el, mégis tele vannak barátokkal, és járnak bulikba is. Tehát én is így teszek. (most kicsit elszaladt velem a ló, mert már régóta nincs állásom, és vettem magamnak pár dolgot, hogy jobban érezzem magam). Amikor egy boltban dolgoztam ahol mindenki fiatalabb volt nálam pár évvel, és azt néztem, hogyan szórják el a pénzüket energiaitalra, hamburgerekre, csokira, kólára, meg cigire, (olykor picit irigykedtem), mindig megkérdeztem magamtól, hogy nekem mi a fontosabb, és az volt a válasz, hogy külföldi nyaralás meg lakásfelújítás, aztán a végén ők irigyeltek engem, hogy miből telik nekem ezekre. De ezt a idősebb korosztálynál is láttam. Naponta 5ször mentek boltba, mikor miért, csak alapjáraton ezres ment el minden nap, aztán sápítoztak, hogy milyen jó nekem, hogy már megint elutazok. Egyébként nem vagyok szent, nekem is van lakáshitelem, és most élünk a végtörlesztés lehetőségével, mert 4év alatt, és munka mellett, is ráment egy csomó pénzem, (pedig ha most is lenne munkám tudnám fizetni, és az összeg sem olyan nagy).

Tehát, nem vagy köcsög, jól teszed, hogy nem szóród a pénzt, de azért olykor engedj meg magamnak valami kis apróságot ami felvidít.

2011. nov. 8. 01:09
 14/18 anonim ***** válasza:
79%

Ha vkit elviszel hazáig kocsival mert útba esik vagy 1-2 km-el többet mész az miért baj? Segítettél neki, lehet hogy lesz olyan amikor neked lesz szükséged segítségre.

Én se szeretem ha velem vitetik magukat az ismerőseim hogy "menjünk ide, menjünk oda" de ha hazafelé megyek és ő is arra megy akkor elviszem vagy ha 1-2 utcával tovább kell menni akkor is.

Kocsmába én se járok mert drága minden, inkább megveszem a boltba és otthon megisszuk a haverokkal házbuli keretei közt. a szórakozóhely tényleg nem a szórakozásról szól hanem a pénzköltésről. Borravalót én se adok soha, így is drága minden, arról nem tehetek hogy kevés a felszolgáló fizetése. Ha okosban elintézné hogy fél áron van a sör akkor egye fene, adnék egy 50-est. Amúgy a munkáját végzi ezért miért járna neki plusz pénz?

Na most napi 500ft kajára nem sok. Ha dolgozni vagy suliba megyek akkor mindig ennyit viszek mert olcsóbban nem nagyon lehet kihozni a kaját. Ha a pékség útba esik akkor ott veszem meg a kaját mert a boltban drágább.

2011. nov. 13. 18:09
 15/18 A kérdező kommentje:
Épp azt írtam, hogy a város 4 másik végébe kell hazavinni őket. Ha útba esik, persze nem baj. Igen, a szórakozóhelyek szó szerint a pénzköltésről szólnak.
2011. nov. 15. 15:57
 16/18 anonim válasza:
Azért szórják a pénzt, mert nincs reálértéke. Aki meg nem szórja, az többek között becsületesen, munkával keresi meg és megfontolja mire költi.
2012. nov. 6. 17:15
 17/18 anonim ***** válasza:

Szívesen lennék én is fillérb@szó.

Komolyan.

Most a másik oldalról írok, én ugyanis sajnos a legkevésbé sem tudok bánni a pénzzel. Nem jó helyzet, próbálom jobban beosztani a manit, több-kevesebb sikerrel, felírom azt, amit veszek, olcsóbb holmikat vásárolok, de mégsem tudok lemondani a vásárlásról. Talán azért, mert mindig viszonylag csóró voltam, sosem volt túl sok költőpénzem, és most, hogy van, nehéz megállni, hogy a pénztárcámban tartsam. De nem is irigylem azt, aki tud spórolni (vagyis igen, de nem rosszindulattal), és nem húzok le senkit. Egyszerűen jól érzem magam, ha veszek valamit, amire vágyok, mint az Egy boltkóros naplójában.

2012. nov. 10. 19:09
 18/18 A kérdező kommentje:
Ez már egy nagyon jó pont, hogy beismered, hogy ne tudod visszafogni magad! Más ezt nem is érzi.
2012. nov. 10. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!