Mi a véleményetek azokról, akik néhány évvel ezelőtt még szinte rosszul voltak a népzenétől, most, hogy divat lett a "nemzeti" hullám, odavannak érte?
"egymás iránti tolerancia, "
na persze, de azért a gyurcsánytakarodj ment... Nem érzel itt némi ellentmondást?
Nem is értem hogy jön ide a "gyurcsánytakarodj"?!
Jaa, hogy Viktor azt mondta, hogy ők a magyarok, a többi meg nem!! Akkor a sok "magyar" meg elkezdett népzenézni! :D:D
Nem is veszik észre az agymosottak, hogy milyen szinten vannak manipulálva! :D
Viktor is hallgat otthon biztos sok magyar népdalt Mári néni előadásban! Há-há! Vona meg főleg!
Bocsi, de bepipultam!
Másrészt meg nagyon sokan soha nem hallanának népzenei motívumokat, ha nem a Quimby, és Kispál által jutottak volna el pl. a Csík zenekarig. Mint én.
Ez szerencsére nem a politikai vonal. :D
Ami még tetszik:
-Motiva együttes
-Bohemian Betyars
-Republic-Erdő közepében ...
Soha semmi közöm nem volt a népzenéhez, vagy Erdélyhez de egyszer láttam Kása Béla fotóművész Hazatérő képek c. dokumentumfilmét, és olyan mélyen érintett, annyira megfogott, hogy rákerestem a YouTubeon pl. Neti Sanyibácsira, és rendszeresen meghallgatom pl. ezt is:
http://www.youtube.com/watch?v=QoOl5VgUQ1k&feature=related
Nagyon szép, imádom!
Másik kedvenc:
http://www.youtube.com/watch?v=EycEZFFBsaw
Ezt megkönnyeztem sokszor...
És ha nincs az a dokumentumfilm, soha nem is hallok talán ezekről a csodálatos MAGYAR emberekről, akik magyarabbak voltak 1000 itt írogató műmagyar Kátpátiás hülegyereknél...
Ilyen filmeket kéne kitenni Kurucinfóra is a sok gyökérnek...
én nem vettem észre, hogy a "nemzeti" hullámmal egyidőben divat lenne a népzene.
eddig se voltam oda, most sem szeretem a népzenét.
1.24-es vagyok.
Tényleg semmivel sem érzem magyarabbnak magam, amióta ezeket hallgatom!
Viszont láttam milyen magyarnak lenni a mennyország szépségű nyomorúságos "román" pokolban, az itthon természetesnek vett dolgokkal felnövő nagymagyarország pólós ficsúrokkal szemben.
Még ha csak filmen is. :(
A probléma ott kezdődik, hogy sokan akarják megszabni, hogy mi az, hogy magyar, és hogy ki a magyar.
Itt a fórumon is sok ilyet láttam már, és ezeknek csak 50%-a Vádló Bitófákat hallgató Nagy Magyarország pólós magyarkodó hülye gyerekek.
A másik 50% épp az ultraliberális felvilágosult hülye gyerek, aki nagy felvilágosultságában azt sem tudja, hogy mi a különbség az etnikum, és az állampolgárság között.
Egyik sem jobb magyar, mint a másik.
Az egyiknek a magyarság a részeg randalírozást és a mindennel szembeni lázadást jelenti, a másiknak egy hat karakterből álló szót a személyijén, ami bármikor eldobható. Ez így nem helyes.
Az, hogy mennyire lett divat a népzene, nem tudom. Én mindig is szerettem, de nem tapasztaltam, hogy hirtelen hű de nagy kereslet lenne iránta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!