Lemaradtam valamiről? Ez az új "divat"?
Látom...
Miért van ez a jelenség?
Mert nem tanulják meg rendesen az Iskolában?
Egyik rokonom tanárnő, és mesélt erről a "problémáról", hogy az elsősök úgy tanulnak olvasni, hogy a tankönyvükben a mondatok kezdőbetűje kisbetűvel van írva, és sokan nem tanulják meg, vagy nehezebben tanulják meg azt, hogy mikor, és hol kell a nagy betű. Elsősöknél tapastztalhattam én is, de rokonom 5-6-7-eseknél is ugyan ezt tapasztalta...
Mi erre a jelenségre a magyarázat? Csak a lustaság, a trehányság, vagy a butaság?
Szerintem itt senki nem stilisztikai versenyre készül, egyszerűen csak leírják, amit gondolnak/eszükbe jut. A gond akkor van, ha hivatalos helyeken is ez a stílus megy.
Engem nem zavar, de az kicsit igen, hogy másokat kritizálsz, de te sem indulhatnál helyesírási versenyen, első nekifutásra 3 hibát szúrtam ki az irományodban.
Első válaszoló vagyok.
Na de most komolyan. Ez nem egy helyesírási verseny.
Köszönöm a válaszokat!
Kedves: a válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad!
Ha figyelmesen elolvastad volna a kérdésemet, illetve a kommentemet akkor a helyesírási hibáim mellett, láthattad volna, hogy csak egy egyszerű kérdést tettem fel, és nem kritizáltam senki, veled ellentétben!
Teljesen egyszerű kérdés, amire egyszerű válaszokat és értelmes hozzászólásokat vártam volna, hogy miért is van ez így?
Természetesen nem helyesírái versenyt tartok, és nem azt nézem, hogy ki hány hibával ír! Mint ahogy most vettem észre, hogy igen, én is helytelenül írtam (fáradtság)...
Egyszerűen furcsállottam ezt a dolgot, és érdekelt,a miért, de nyugodtan kritizálhattok, mert látom az jól megy...
Üdv.
"Mi erre a jelenségre a magyarázat? Csak a lustaság, a trehányság, vagy a butaság?"
Az ilyesmit hívják burkolt kritikának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!