Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lemaradtam valamiről? Ez az...

Lemaradtam valamiről? Ez az új "divat"?

Figyelt kérdés
Sokan úgy írnak ki kérdést, vagy választ , hogy a mondatok első betűjét is kisbetűvel írják. Ez nem bántja a szemeteket?
2011. okt. 30. 21:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
62%
engem nem zavar :DDDDDDDD
2011. okt. 30. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:
engem se :)
2011. okt. 30. 21:18
 3/13 anonim ***** válasza:
49%
eZ LEGYEN A LEGNAGYOBB BAJ!
2011. okt. 30. 21:21
 4/13 A kérdező kommentje:

Látom...

Miért van ez a jelenség?

Mert nem tanulják meg rendesen az Iskolában?

Egyik rokonom tanárnő, és mesélt erről a "problémáról", hogy az elsősök úgy tanulnak olvasni, hogy a tankönyvükben a mondatok kezdőbetűje kisbetűvel van írva, és sokan nem tanulják meg, vagy nehezebben tanulják meg azt, hogy mikor, és hol kell a nagy betű. Elsősöknél tapastztalhattam én is, de rokonom 5-6-7-eseknél is ugyan ezt tapasztalta...

Mi erre a jelenségre a magyarázat? Csak a lustaság, a trehányság, vagy a butaság?

2011. okt. 30. 21:25
 5/13 anonim ***** válasza:

Szerintem itt senki nem stilisztikai versenyre készül, egyszerűen csak leírják, amit gondolnak/eszükbe jut. A gond akkor van, ha hivatalos helyeken is ez a stílus megy.

Engem nem zavar, de az kicsit igen, hogy másokat kritizálsz, de te sem indulhatnál helyesírási versenyen, első nekifutásra 3 hibát szúrtam ki az irományodban.

2011. okt. 30. 21:31
 6/13 anonim ***** válasza:
58%

Első válaszoló vagyok.

Na de most komolyan. Ez nem egy helyesírási verseny.

2011. okt. 30. 21:40
 7/13 anonim ***** válasza:
telefonról kisbetűvel kezd. Aztán mivel rakok pontot a mondat végére automatikusan naggyal folytatja. Igaz lehetne egyből úgy kezdeni, de az egy plussz billentyű lenyomással jár. Amit általában meg is teszek, csak most, itt nem. Talán sokan írnak így...
2011. okt. 30. 21:41
 8/13 .:Laci:. ***** válasza:
58%
engem egyáltalán nem zavar, sőt, én is így írok mikor nem olyan fontos a nagy betű használat, persze iskolában vagy hivatalos helyre kiteszem a nagybetűket meg mindent. ez nálam egyszerűen csak a lustaságnak tudható be és annak, hogy mikor úgy komolyabban elkezdtem irkálni gépen, akkor eg online játékkal játszottam, mikor lövik az ember seggét és be kell írnia valamit a chat-re akkor nem nagyon foglalkozik az ember a kis és nagy betűkkel :D helyesírásra ügyelek, sosem voltam jó nyelvtanból és a helyesírásom is szörnyű volt, de mióta figyelek arra amiket a gép aláhúzgál, azóta nagyon sokat javult :D és nem vagyok lusta utána nézni a helyes írásnak ha valamit nem tudok, erre van az internet :)
2011. okt. 30. 21:46
 9/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Kedves: a válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad!

Ha figyelmesen elolvastad volna a kérdésemet, illetve a kommentemet akkor a helyesírási hibáim mellett, láthattad volna, hogy csak egy egyszerű kérdést tettem fel, és nem kritizáltam senki, veled ellentétben!

Teljesen egyszerű kérdés, amire egyszerű válaszokat és értelmes hozzászólásokat vártam volna, hogy miért is van ez így?

Természetesen nem helyesírái versenyt tartok, és nem azt nézem, hogy ki hány hibával ír! Mint ahogy most vettem észre, hogy igen, én is helytelenül írtam (fáradtság)...

Egyszerűen furcsállottam ezt a dolgot, és érdekelt,a miért, de nyugodtan kritizálhattok, mert látom az jól megy...

Üdv.

2011. okt. 30. 22:00
 10/13 anonim ***** válasza:

"Mi erre a jelenségre a magyarázat? Csak a lustaság, a trehányság, vagy a butaság?"

Az ilyesmit hívják burkolt kritikának.

2011. okt. 30. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!