Miért ilyen nagy divat az elszigetelődés?
Ebből a szempontból komolyan irigylem az időseket. Mert azok felszállnak a buszra, ha kettő kerül egymás mellé szinte rögtön elkezdenek egymással beszélgetni. Teljesen mindegy, hogy miről, de beszélgetnek.
Viszont olyan 40-45-től lefelé szinte mindenkinek be van dugva a fülébe az MP3 vagy a telefon. Aki meg esetleg mégis inkább beszélgetne a mellette ülővel azt szinte hülyének nézik. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy esetleg ismerkedni is lehetne, de így teljesen kizárt ez a lehetőség. Olyan mintha még a lehetőségét is el akarnák kerülni, hogy ne adj isten szóba kelljen állni a másikkal. Ennyire jó az ilyen elszigetelődés?
"nem is tadtam, h tapintatlanság, ha érdekel a másik ember és szeretném megismerni" - ó barátom, nálam most kiugrasztottad a nyulat a bokorból. ez ugyanis kétirányú utca. magasan tojok rá, h téged érdekellek és szeretnél megismerni, ha egyszer te nekem nem vagy szimpatikus. ezt kellene felfogni, de neked nehezen megy. ha úgy közeledsz máshoz, h ő nem akarja, az tolakodás, szélsőséges esetben zaklatás. attól, h nem vagy szimpatikus és ezért nem szeretnék veled szóba elegyedni, még nem vagyok magányos. sőt, általában a magányos emberek azok, akik kényszeresen, mindig mindenütt, mindenkivel ismerkedni próbálnak.
találkoztam nem egyszer ilyen típusú és gondolkodású emberrel, mint te vagy és képzeld el, h kimondottan bicskanyitogatónak találom, ha valaki nem ért sem a finom metakommunikatív jelekből (pl mp3 hallgatás :) ), sem a szóból és nekem kellemetlen, ahogy tapad és levakarhatatlanná válik, pedig amúgy meg (és ez a másik, tiéddel ellentétes nézőpont) milyen alapon? nekem is jogom van ahhoz, h hallgassak és magam legyek, ha így tetszik
Már pedig annak oka van,hogy valaki nem nyílik meg kifelé és nem keres érdek nélküli kapcsolatokat!Az ember nem véletlen rejtőzködik!Ez nem bírálat,csak ténymegállapítás!
Ha bent minden rendben van,akkor nem látod a külvilágot egy vadidegenhalmaznak,akik elől el kell zárkózni!
Bocs,de ez így van!
a kérdés gondolom budapestre vonatkozik
ha még új vagy a fővárosban, akkor kell még 4-5 év, mire rájössz, miért ilyenek az emberek.
ez nem divat
és nem jó, de jobb mint belekeveredni dolgokba. legalább is a legtöbb ember fél. természetes is hogy egy nagy tömegű városban nem lehetsz mindenkivel puszipajtás és hogy elidegenednek az emberek.
meg a 30 feletti emberek lehet hogy már nem érnek rá foglalkozni másokkal vagy nem érdekli őket a kapocslatépítés, elvannak a maguk világában.
ha ismerkedni akarsz, menj szórakozóhelyekre, ott leszólítasz bárkit, biztos nem küld el a fenébe.
főleg ha vonzó külsejű lány vagy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!