Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért ilyen nagy divat az...

Miért ilyen nagy divat az elszigetelődés?

Figyelt kérdés

Ebből a szempontból komolyan irigylem az időseket. Mert azok felszállnak a buszra, ha kettő kerül egymás mellé szinte rögtön elkezdenek egymással beszélgetni. Teljesen mindegy, hogy miről, de beszélgetnek.

Viszont olyan 40-45-től lefelé szinte mindenkinek be van dugva a fülébe az MP3 vagy a telefon. Aki meg esetleg mégis inkább beszélgetne a mellette ülővel azt szinte hülyének nézik. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy esetleg ismerkedni is lehetne, de így teljesen kizárt ez a lehetőség. Olyan mintha még a lehetőségét is el akarnák kerülni, hogy ne adj isten szóba kelljen állni a másikkal. Ennyire jó az ilyen elszigetelődés?

2012. nov. 10. 15:37
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Nem kötelező elvárás, csak egy lehetőség az ismerkedésre. De nagyon sokan teljesen kizárják az életükből ezt a lehetőséget. És szerintem ez nagyon nagy baj, de úgy látszik csak szerintem.
2012. nov. 10. 16:00
 12/29 anonim ***** válasza:
29%
Köszi szépen, én nem vagyok magányos, beszélj a magad nevében! :) Boldogságom titkának nem a buszon való ismerkedést tekintem. :) Igen, szerintem olvass el egy etikett könyvet, biztosra veszem, hogy illetlenségnek számít idegdenek magánéletébe és szférájába tolakodni.
2012. nov. 10. 16:05
 13/29 anonim ***** válasza:
69%
Az előző hozzászóló egy kretén. Jaj ne haragudj, nem olvastam az etikett-könyvet :-((
2012. nov. 10. 16:07
 14/29 anonim ***** válasza:
85%

"nem is tadtam, h tapintatlanság, ha érdekel a másik ember és szeretném megismerni" - ó barátom, nálam most kiugrasztottad a nyulat a bokorból. ez ugyanis kétirányú utca. magasan tojok rá, h téged érdekellek és szeretnél megismerni, ha egyszer te nekem nem vagy szimpatikus. ezt kellene felfogni, de neked nehezen megy. ha úgy közeledsz máshoz, h ő nem akarja, az tolakodás, szélsőséges esetben zaklatás. attól, h nem vagy szimpatikus és ezért nem szeretnék veled szóba elegyedni, még nem vagyok magányos. sőt, általában a magányos emberek azok, akik kényszeresen, mindig mindenütt, mindenkivel ismerkedni próbálnak.

találkoztam nem egyszer ilyen típusú és gondolkodású emberrel, mint te vagy és képzeld el, h kimondottan bicskanyitogatónak találom, ha valaki nem ért sem a finom metakommunikatív jelekből (pl mp3 hallgatás :) ), sem a szóból és nekem kellemetlen, ahogy tapad és levakarhatatlanná válik, pedig amúgy meg (és ez a másik, tiéddel ellentétes nézőpont) milyen alapon? nekem is jogom van ahhoz, h hallgassak és magam legyek, ha így tetszik

2012. nov. 10. 16:14
 15/29 Pietrosol ***** válasza:
44%

Már pedig annak oka van,hogy valaki nem nyílik meg kifelé és nem keres érdek nélküli kapcsolatokat!Az ember nem véletlen rejtőzködik!Ez nem bírálat,csak ténymegállapítás!

Ha bent minden rendben van,akkor nem látod a külvilágot egy vadidegenhalmaznak,akik elől el kell zárkózni!

Bocs,de ez így van!

2012. nov. 10. 16:19
 16/29 anonim ***** válasza:
te félreértettél. soha nem állítottam olyat, h az embereket idegenhalmaznak látnám és azt sem, h nem tartom fontosnak az érdek nélküli kapcsolatokat. nagyon is fontosnak tartom. az sem igaz, h nem vagyok nyitott a világ felé. beszélgetek ismeretlenekkel, de csak kölcsönös szimpátia esetén. (itt van a kutya elásva). olvasd el még egyszer, amit írtam
2012. nov. 10. 16:47
 17/29 anonim ***** válasza:
76%

a kérdés gondolom budapestre vonatkozik

ha még új vagy a fővárosban, akkor kell még 4-5 év, mire rájössz, miért ilyenek az emberek.

ez nem divat

és nem jó, de jobb mint belekeveredni dolgokba. legalább is a legtöbb ember fél. természetes is hogy egy nagy tömegű városban nem lehetsz mindenkivel puszipajtás és hogy elidegenednek az emberek.

meg a 30 feletti emberek lehet hogy már nem érnek rá foglalkozni másokkal vagy nem érdekli őket a kapocslatépítés, elvannak a maguk világában.

ha ismerkedni akarsz, menj szórakozóhelyekre, ott leszólítasz bárkit, biztos nem küld el a fenébe.

főleg ha vonzó külsejű lány vagy...

2012. nov. 10. 16:49
 18/29 Pietrosol ***** válasza:
Nem neked írtam!
2012. nov. 10. 16:50
 19/29 anonim ***** válasza:
piet, akkor sorry :)
2012. nov. 10. 16:57
 20/29 Pietrosol ***** válasza:
Ha nekem szólt volna sem tartalmazott olyant,amiért elnézést kellene kérned!Szóval semmi gond!
2012. nov. 10. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!