Ha messzire (100-200km) megyünk bulizni, akkor ugye normális ha az emberekre eső benzinpénzt elkérem?
Szerintem is bunkóság, előtte kellett volna szólni.
Én kifizetném, de akkor is parasztság.
Szia!
Szerintem normális, bár az is igaz, hogy előre meg kellett volna beszélnetek, illetve akikket viszel nekik kellett volna felajánlani, hogy x összeggel beszállnak a költségekbe.
Én előre szólok ha be kell szállni a benzinbe.
Nincs saját kocsim, ezért apám úgy adja oda ha tankolok bele. 100km többe kerül autóval ha egyedül megyek vagy ha egyedül fizetem. Akkor inkább busz.
Volt hogy haverokkal messzebbre utaztunk és közösen tankoltuk meg a kocsit. Ha sűrűbben utazgatnánk és mindig más jönne kocsival akkor nem kértem volna el benzinpénzt.
Természetesen! Nincs ingyen a benzin. Ha valaki beül, más autójába számoljon azzal, hogy fizetnie kell, nincs ingyen taxi. Még ha nem is mondod, hogy fizetni kell, akkor is számolnia kell a tisztelt utazóközönségnek a benzinpénzzel. Sőt, ha nem említetted a benzinpénzt, nekik kellett volna megkérdezni mennyi az annyi!
Ők úgy gondolták, hogy ingyen autókáznak, és egy jót buliznak. Az a valaki meg legközelebb menjen busszal, a kényelem drága, de ha valaki kényelmet akar, fizesse meg.
De nagyon vigyázz az ilyen dolgokkal, mert ha ingyen cipeled a "barátokat" előbb vagy utóbb Te leszel a személyi sofőrjük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!