Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A vidéki emberek miért ítélik...

A vidéki emberek miért ítélik el, vagy nem szeretik a pestieket?

Figyelt kérdés
2012. nov. 30. 23:31
1 2 3
 11/24 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Mert irigyek arra,hogy Pesten minden van,ott meg semmi."

Mit értesz a semmi és a minden alatt?

2012. dec. 1. 08:52
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyébként mindenütt így van.A fővárosiak illetve a nagyvárosiak lenézik a kisvárosiakat/vidékieket és fordítva is igaz.

Egy New York-ban élő nagyvárosi lenézi a vidékieket mert azok "redneckek" parasztosan beszélnek ,meg...stb

A redneckek meg lenézik a New York-ban élőket mert szerintük fennhéjázó sznobok akik félnek hogy piszkos lesz a kezük.

2012. dec. 1. 10:11
 13/24 A kérdező kommentje:

Azért pár dolgot cáfolnék. Persze hogy van belőlük, de azért a pestiek sem lelketlen droidok. Tény, hogy sokan lenézik a vidékieket, de ez fordítva is így van. Igaz, hogy egy betondzsungelben élünk, de itt is vannak kertvárosok, zöld parkok. Valamint az, hogy Budapest=Mo. Az nagyjából helytálló, mivel az összes nagy cég idetelepül, mert úgylátszik, egyenlőre itt a jó nekik.. Hangsúlyozom, hogy nekem a

vidéki ember ugyanolyan ember, mint a pesti. A vidékiek közvetlenebbek és nem idegbetegek (stresszesek) és nem

rohannak.

2012. dec. 1. 11:05
 14/24 anonim ***** válasza:
60%
szerintem már nincs ilyen dolog a pestiek és a vidékiek között:)
2012. dec. 1. 11:14
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

"hogy Budapest=Mo.Az nagyjából helytálló, mivel az összes nagy cég idetelepül"

Alapból szép dolog, hogy ezt tisztázni akarod, de már megbocsáss, ez a mondatod neked is némi sznobságot ad, amit a fővároson kívül élők lenéznek. Nem csak a nagy cégek jelentik az országot. Ha nem lennének a vidéki kisemberek, a rengeteg fenti igazgató csak egymást igazgathatná. Az idézett rész okozza talán az ellentéteket, mivel a Bp.-iek nagyrészt igazgatók stb., míg a vidékiek a kétkezi munkások. A kettő között mindig is volt, van, lesz ellentét.

Persze van bőven kivétel, egyik féltestvérem fővárosi tanár, a másik miskolci vállalkozó.

2012. dec. 1. 14:18
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Valamint az, hogy Budapest=Mo. Az nagyjából helytálló"

Amilyen rohamos tempóban verik tönkre a fővárost, és az országot, ez igaz.

Amúgy pontosan az az ország egyik nagy problémája, hogy minden sz*rért a fővárosba kell felmenni,írni elintézésre levelet, ergo vízfej a közigazgatás. Túlterhelt a főváros (és ezért az ottani hivatali dolgozók is), ezért szét kéne osztani az országban a hivatalokat.

Meg nem ártana egy működőképes rendszer sem.

2012. dec. 1. 14:57
 17/24 A kérdező kommentje:
Igen, úgy gondoltam, mint a 16. válaszadó. Egyeltalán nem sznobságból mondtam, de ha megnézed, csak a nagy helyigényű, külföldi érdekeltségű és célterületű vállalatok vannak vidéken és azok is inkább a határközeli városokban, persze nem mindegyik. (Pl. Győri Audi, Esztergomi Suzuki gyár, Opel Szentgotthárd, Mrrcedes Kecskemét.) De mondjuk sok cég helyezi a nagyobb városokba székhelyeit, de fővárosi érdekeltsége/képviselete majdnem az összesnek van (Pl.: Mentavill Székesfehérvár)
2012. dec. 1. 16:26
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező kommentje:

Azért nem minden pesti nézile őket! Én pl. jobban szeretem a vidéki embereket, közvetlenebbek, nyugisabbak, általában normálisabbak mint mi, pestiek.

Ezzel meg is válaszoltad a saját kérdésedet:) Én most Bp-en élek, de vidéki vagyok. Sok pesti ember nem közvetlen, idegbeteg, általában normáltalanabb mint azok a honfitársak akik vidéken élnek. Nem minden pestire igaz ez, de hogy ha nem találok valamit és 10 embertől kell útbaigazítást kérnem mert senkitől nem kapok útbaigazítást, az durva. Mintha mindenkit csövesnek néznének.

2012. dec. 1. 21:22
 19/24 anonim válasza:
40%
Ez egy olyan rossz gondolkodás.. Én "vidéken" lakom 30km-re BP-től. Minden nyári szünetet 20 ker.-be töltök mivel ott lakik az anyum. Azt elmondhatom hogy a pesti nagy átlagnál jobb körülmények között élek. A pestiek irigyek, mivel mi "vidékeik" nagy 150-200-250 cm2 házakban élhetünk amikor ők a kis lyuk 50 cm2 2 szobás lakásokban.. És így is folyamatosan spórolnak hogy megtudjanak élni.. Ezzel ellentétben én 200 cm2-ren egy fizetésből (apám fizetéséből) élünk 2 néha 3-man ha kijön nővérem pestről. Én amikor bemegyek pest-re 2 hét után már agyfaszt kapok a kicsi helységektől.. És ez a tömeg kultúra nem egy nagy dicsőség (mozi) mert a vidéki mért-ne mehetne be pestre egy mozira.. és mindenhol kiüt az anyagiasság..
2012. dec. 2. 21:08
 20/24 A kérdező kommentje:
Nem m2 vagy nm2-t akartál írni?:) Amúgy egy nyugis kertvárosban élek egy 150+ m2-es családi házban egy külsőbb kerületben. De a belvárosban is vannak 100-120 m2-es ún. "nagypolgári" lakások, meg az újépítésűekben általában ezek a legfelső szint(ek)en szoktak elhelyezkedni. De persze vannak a 20-30 m2-es garzon és az átlagnak mondható 60-70 m2-es lakások is.
2012. dec. 2. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!