A vidéki emberek miért ítélik el, vagy nem szeretik a pestieket?
"Mert irigyek arra,hogy Pesten minden van,ott meg semmi."
Mit értesz a semmi és a minden alatt?
Ez egyébként mindenütt így van.A fővárosiak illetve a nagyvárosiak lenézik a kisvárosiakat/vidékieket és fordítva is igaz.
Egy New York-ban élő nagyvárosi lenézi a vidékieket mert azok "redneckek" parasztosan beszélnek ,meg...stb
A redneckek meg lenézik a New York-ban élőket mert szerintük fennhéjázó sznobok akik félnek hogy piszkos lesz a kezük.
Azért pár dolgot cáfolnék. Persze hogy van belőlük, de azért a pestiek sem lelketlen droidok. Tény, hogy sokan lenézik a vidékieket, de ez fordítva is így van. Igaz, hogy egy betondzsungelben élünk, de itt is vannak kertvárosok, zöld parkok. Valamint az, hogy Budapest=Mo. Az nagyjából helytálló, mivel az összes nagy cég idetelepül, mert úgylátszik, egyenlőre itt a jó nekik.. Hangsúlyozom, hogy nekem a
vidéki ember ugyanolyan ember, mint a pesti. A vidékiek közvetlenebbek és nem idegbetegek (stresszesek) és nem
rohannak.
"hogy Budapest=Mo.Az nagyjából helytálló, mivel az összes nagy cég idetelepül"
Alapból szép dolog, hogy ezt tisztázni akarod, de már megbocsáss, ez a mondatod neked is némi sznobságot ad, amit a fővároson kívül élők lenéznek. Nem csak a nagy cégek jelentik az országot. Ha nem lennének a vidéki kisemberek, a rengeteg fenti igazgató csak egymást igazgathatná. Az idézett rész okozza talán az ellentéteket, mivel a Bp.-iek nagyrészt igazgatók stb., míg a vidékiek a kétkezi munkások. A kettő között mindig is volt, van, lesz ellentét.
Persze van bőven kivétel, egyik féltestvérem fővárosi tanár, a másik miskolci vállalkozó.
"Valamint az, hogy Budapest=Mo. Az nagyjából helytálló"
Amilyen rohamos tempóban verik tönkre a fővárost, és az országot, ez igaz.
Amúgy pontosan az az ország egyik nagy problémája, hogy minden sz*rért a fővárosba kell felmenni,írni elintézésre levelet, ergo vízfej a közigazgatás. Túlterhelt a főváros (és ezért az ottani hivatali dolgozók is), ezért szét kéne osztani az országban a hivatalokat.
Meg nem ártana egy működőképes rendszer sem.
Kérdező kommentje:
Azért nem minden pesti nézile őket! Én pl. jobban szeretem a vidéki embereket, közvetlenebbek, nyugisabbak, általában normálisabbak mint mi, pestiek.
Ezzel meg is válaszoltad a saját kérdésedet:) Én most Bp-en élek, de vidéki vagyok. Sok pesti ember nem közvetlen, idegbeteg, általában normáltalanabb mint azok a honfitársak akik vidéken élnek. Nem minden pestire igaz ez, de hogy ha nem találok valamit és 10 embertől kell útbaigazítást kérnem mert senkitől nem kapok útbaigazítást, az durva. Mintha mindenkit csövesnek néznének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!