Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A vidéki emberek miért ítélik...

A vidéki emberek miért ítélik el, vagy nem szeretik a pestieket?

Figyelt kérdés
2012. nov. 30. 23:31
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%
Mert a pestiek lenézik a vidékieket!
2012. nov. 30. 23:39
 2/24 A kérdező kommentje:
Azért nem minden pesti nézile őket! Én pl. jobban szeretem a vidéki embereket, közvetlenebbek, nyugisabbak, általában normálisabbak mint mi, pestiek.
2012. nov. 30. 23:47
 3/24 anonim ***** válasza:
11%
Mert irigyek arra,hogy Pesten minden van,ott meg semmi.
2012. dec. 1. 00:05
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Es forditva, nem minden videki nezi le a pestieket. Videki vagyok, de mar 13. eve Bp.-en elek. Nekem es a videki barataimnak is csak azokkal a pestiekkel van "problemank", akik olyan blőd altalanositasokat mondanak, hogy jaj hat ti otthon mindent meg tudtok termelni, mindenkinek van kertje, minden olcsobb, mit sir a paraszt minden haznal van, stb. Ezek nem igazak, en ott is lakotelepen laktam hol termett meg a krumplim? Ami raadasul nalunk a piacon 90 ft kiloja itt kiautozok Leanyfalura es 70. (szept.-i arak voltak). Szoval az ilyeneket en sose hallgattam szivesen, mert csak azt mutattak, hogy semmit nem tdunak a videkrol. Szemely szerint en azt viseltem es viselem meg most is nehezen, hogy a fovaros szemelytelenebb, mint a videk es ezt erezni tomegkozlekedesi eszkozokon, az utcan ...valahogy erzeketlennek tunnek a pestiek. (de nem altalanositani akarok csak valahogy sokan olyan hidegek, kiegettek, flegmak...ha osszeismerkedunk, akkor ok is megnyilnak persze.) ja es legrosszabbak a videkibol torzsgyokeres pestive valok, na koztuk tenyleg van olyan, aki azt hirdeti o megcsinalta a vidsken maradtak meg luzerek. Na ezek szoktak olyanokat irni, hogy irigykedtek mi? ;-)
2012. dec. 1. 00:23
 5/24 anonim ***** válasza:
59%

Első válaszolónak: az egyik nem jön a kettőből, nagy marhaságot mondtál... ráadásul olyat, ami általánosítás maximum. Na, például ezért nem szeretik a pestieket.

Egyébként - sejtem - csak szimplán azért, mert a budapestiek többsége bunkó, paraszt, tisztességtelen, igénytelen, a másikat is lehúzná a sírba ha tehetné. Szimplán ezekért.

Lehet lepontozni, de előtte nyisd ki a szemed, és menj ki az utcára, aztán te is látni fogod, hogy miről beszélek (SAJNOS)...

Ha a felfogás rendben lenne (főleg a fővárosban, de egész ország szinten), minden oké lenne itthon. Tényleg nagyon sokat számítana, hogy hogy állunk valakihez, egy naphoz, az életünkhöz, stb... csak sajnos a többség ezt nem tudja pozitívan látni... így hát maradnak a fentiek, amit a vidékiek szerintem nem néznek jó szemmel, de még a más városban, főleg falvakban, normális kulturált helyen lakók sem.

2012. dec. 1. 00:42
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Mert a pestieknek a vidék nem azt jelenti hogy "az ország többi része" hanem azt hogy "tudatlan parasztok".

De az is igaz, hogy a vidékiek szemében pedig csak lelketlen, rideg droidoknak tűnnek a pestiek.

És ez nem csak ebben az országban van így, hanem az összesben. A fővárosiak és a vidékiek között mindig lesznek alapvető különbségek. Még ha ezek csak felfogásbeli különbségek is.

2012. dec. 1. 01:31
 7/24 anonim ***** válasza:
86%

"Mert irigyek arra,hogy pesten minden van,ott meg semmi."

Itt van kéremszépen a tökéletes példa :D

Tipikus pesti felfogás, azt hiszi hogy a vidékiek száz évvel le vannak maradva, hogy kunyhóban élnek, és lovaskocsival járnak.

Soha életében nem járt még a főváros határain kívül (vagy ha igen, akkor csukott szemmel), de van egy elképzelése, és még ha nyilvánvaló ostobaság is, csak azt szajkózza.

2012. dec. 1. 01:37
 8/24 anonim ***** válasza:
23%
Sírtok, hogy hogyan általánosítanak a "pestiek", de közben ti is ugyanezt teszitek. Vicces...
2012. dec. 1. 01:53
 9/24 anonim ***** válasza:
82%

Mert a pestiek beszűkült, csőlátású, betonkaptárba zsúfolt gnómok, és azt képzelik (bocsánat, kéBzelik), hogy Budapest=Magyarország, Gödöllőn túl az emberek fán élnek és embert esznek.

Vidék nélkül a város néhány gyors hét alatt éhendöglene. Az idióta pestinek véget ér ott a felelőssége hogy leveszi a TESZKÓban a kenyeret a polcról. Vagy a gyümölcslét. Mert azokat biztos a Kenyértündérke és a Sió Gyümölcslé-tündérke teremti...

2012. dec. 1. 02:41
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy pesti azt mondta egyszer, hogy azért kell magasabb fizetés nekik, mert a pestieknek igényük van színházra, koncertre, uszodára, kultúrára, tömeg közlekedésre, a vidékieknek pedig nincs.

Nagyon sok pesti gondolkodik így.

2012. dec. 1. 06:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!