Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Bunkóság, hogy így gondolom?

Bunkóság, hogy így gondolom?

Figyelt kérdés
Autóval járok dolgozni, és van egy kolléganőm, aki teljesen rám akaszkodott. Először csak néha-néha, majd minden nap délután velem jött haza, most megkért, hogy reggel is had jöjjön velem. Nem merek semmit mondani, mert bunkóság lenne. Szinte egy helyen lakunk. Nem arról van szó... egy útvonalon járunk, de azért durva, hogy így rám akaszkodott. Ez hónapok óta így megy... de még egyszer sem jutott az eszébe, hogy valahogy viszonozná... nem pénzben gondoltam, hanem valami gesztusként pl. a gyerekemnek vegy egy csokit. A munka után siet a gyerekéért, persze én is, de ha van valami dolgom, akkor még nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy nem haza megyek. Szerintetek?
2009. júl. 31. 12:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem is külföldön van, egyedül vagyok a gyerekkel, mégis mindent megoldok magam. Nem terhelek senkit a problémáimmal, pedig nehéz helyzetben vagyunk és a férjemet másfél évig nem is láthatom. Ezek a körülmények nem jogosítják fel arra, hogy ilyen legyen.

Utolsó válaszoló

2009. júl. 31. 13:10
 12/26 anonim ***** válasza:
Mármint 13.08
2009. júl. 31. 13:10
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon durva!

En hamar lekoptatanam, direkt 5-10 percel hamarabb, vagy kesobb indulnek reggel. Delutan meg mindig dolgom lenne, de nelkule. :))

Neked van igazad, a holgy nagyon bunko!

2009. júl. 31. 13:34
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon kínos helyzet,mert attól is függ,hogy mennyire vagy jóban az illető hölggyel!Ha barátságról lenne szó,az más lenne,mert én a barátnőmnek bármikor megmondhatom,hogy segítsen,ha kocsira van szükségünk,nekik kettő van,anyuéknak egy sincs sajna...de én is szeretettel viszonzom,vagy a kisfiának valamit veszek!!Különben a kérdezőnek sem az a baja,hogy azt várja,szálljon be a benzinköltségbe..hanem valóban,egy-egy csoki a gyereknek,vagy..."Vasárnap sütöttem sütit,hoztam neked meg a családodnak belőle!!"-gesztusokat vár el az ember!Az a baj,hogy az ilyet megmondani sem jó,mert nem lehet normálisan az ilyet a másik elé tárni,úgyis az lesz belőle,hogy.kösz,akkor nem kell többet a segítséged!!Magától kellene észrevennie,de sajnos vannak buta emberek..és ilyenkor jön az,hogy mi,akik segítünk,is bunkóvá válunk,mert inkább hazudozunk arról,hogy nem is hazamegyünk,meg dolgunk van,csak azért,hogy közvetlen ne bántsuk meg a másikat!Nem egyszerű,de biztosan meg fogod oldani,viszont ne hagyd magad kihasználni,még akkor sem,ha ezt a másik lehet,hogy nem tudatosan teszi.
2009. júl. 31. 13:49
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Reggel nem tudom lekoptatni, de délutánonként megpróbálom.

2009. aug. 2. 12:32
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

szerintem meg egyszerűen ne vidd haza,mond hogy máshová mész,aztán indulj haza nélküle,vagy néha hagyd otthon a kocsit,így csak nem ül a nyakadba

ha szólsz neki,hogy szerinte nem kéne e beszállnia a benzinbe akkor anyagias,rosszindulatú embernek leszel kikiáltva,mert te úgyis arra mész stb...

2009. aug. 5. 12:16
 17/26 A kérdező kommentje:
Tegnap beszéltem vele, persze nem önként. Ha nekem valami bajom van mással sajnos látszik rajtam, tehát ő kérdezett rám... Közben történt: a férje (váratlanul) hazajött, kedd délután telefonált nekem, hogy reggel ne várjam, mert kocsival megy. Miután letettük a telefont, akkor jutott eszembe, hogy meg sem kérdezte, hogy elvigyen-e. Szóval tegnap délelőtt rám kérdezett. Én elmondtam neki, amit itt is már leírtam + a "friss" esetet is. Erre ő: hát ő nem is gondolt ilyenre. De így utólag eszébe juthatott volna, hogy legalább egy csokit vegyen a lányomnak. Szóval itt tartunk. Kérdezte, hogy jöhete-e még velem, mert a férje pénteken megy vissza. Én erre azt mondtam, hogy rendszeresen nem. Vannak kis útjaim pl. reggel korábban indulok el, ha nincs itthon a lányom vagy délután intézem a dolgaimat. Szóval nem lesz lelkiismeretfurdalásom, ha programom lesz! Most még oké, de jön a suli... úgy is tudja, hogy én is sietek melóba ill. hazafelé a gyerekért. Na, ez már a jövő zenéje...
2009. aug. 6. 08:06
 18/26 A kérdező kommentje:
Képzeljétek! Azóta nem jár velem. Beszélünk de meg sem kérdezi, hogy jöhet-e velem. A múlt héten itthon volt a férje, így kocsival járt, de a héten buszozik. Bunkónak érzem magam, hogy nem mondom, hogy jöjjön velem. De ezek után én mondjam?
2009. aug. 18. 15:09
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Igen, bunkóság, hogy ezt gondolod! Még te érzed magad sértve?? Neked kéne fizetni!
2009. aug. 18. 16:36
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy bunkóság! Gondolkodj: miért vagy te köteles bárkit is elvinni minden nap rendszeresen? Nem vagy köteles és erre talán ő is rájött, ezért is nem kér meg többet.
2009. aug. 18. 17:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!