Bunkóság, hogy így gondolom?
Figyelt kérdés
Autóval járok dolgozni, és van egy kolléganőm, aki teljesen rám akaszkodott. Először csak néha-néha, majd minden nap délután velem jött haza, most megkért, hogy reggel is had jöjjön velem. Nem merek semmit mondani, mert bunkóság lenne. Szinte egy helyen lakunk. Nem arról van szó... egy útvonalon járunk, de azért durva, hogy így rám akaszkodott. Ez hónapok óta így megy... de még egyszer sem jutott az eszébe, hogy valahogy viszonozná... nem pénzben gondoltam, hanem valami gesztusként pl. a gyerekemnek vegy egy csokit. A munka után siet a gyerekéért, persze én is, de ha van valami dolgom, akkor még nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy nem haza megyek. Szerintetek?2009. júl. 31. 12:16
1/26 anonim válasza:
Esetleg a "benzin" költséghez hozzájárul valamilyen formában? Mert ha nem akkor az a bunkóság, és nem ez.
2/26 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nem járul hozzá semmihez, azért írtam, hogy semmivel nem viszonozza. Meg sem kérdezi, csak egy köszönömöt mond.
2009. júl. 31. 12:21
3/26 anonim válasza:
Mondd meg neki,hogy te nem vagy utasszállító..persze finoman fogalmazva. Muszály megmondani,hogy észrevegye magát.vagy egyszerűen ne vidd el mindig, akkor majd talán rájön, hogy túlzásba vitte.Habár ha eddig nem reagált,akkor lehet ezután sem nagyon fog.:/ de azért próbálkozz:nem szabad elnézőnek lenni vele.OKé,rendben ,hogy egyszer-kétszer elviszed,mert közel lakik,de mindennek van határa és sztem ha ez téged zavar,akkor közöld vele.
4/26 anonim válasza:
Szerintem teljes mértékben kihasznál. Beszélj vele, hogy ő mit gondol erről.
5/26 anonim válasza:
és mi lenne ha innentől kezdve mindig leráznád valahogy? aztán egyszer majdcsak veszi a lapot....pl indulj korábban a munkahelyre, őt ne várd meg...ha affektál, mond meg, hogy dolgod volt, miért kellene hozzá igazodnod? Munka után se menj egyből haza, vagy indulj el úgy, hogy nem várod meg. Mond meg, hogy nem arra mész, hanem pl valami rokonhoz, baráthoz, mittudomén, de a lényeg, hogy nem arra, amerre ő akar menni. Egyszer majdcsak megtanul magától közlekedni :S
6/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Tök igazatok van, én is ilyen véleményen vagyok, de így, hogy én vagyok a "főszereplő" nehéz dolog..... Valószínű a lerázást választom, mert igaz, hogy nagy a szám, de nem tudok ilyen lenni. Kiegészítve a történetet: nem elég, hogy közel lakunk, a gyerekek is egy suliba járnak, egy idő beosztással dolgozunk tehát, a reggeli kifogás nem kivitelezhető, a délutáni oké. Én is voltam hasonló helyzetben, még nem volt autóm, és az egyik kolléganőm vitt haza. Közel laktunk egymáshoz, de reggel busszal mentem, délután is zavart belül, hogy "elvitetem" magam. Sokszor kérdezgettem is, adtam kinőtt, de újállapotú gyerekruhákat neki, küldem csokit a gyerekének, szóval próbáltam honorálni a fuvart, mert pénzt nem engedett adni.
2009. júl. 31. 12:42
7/26 anonim válasza:
Voltam én is ilyen helyzetben. kb. 2 hétig vártam, hogy legalább megkérdezi, tartozik-e valamivel. Aztán egyik reggel megkérdeztem, siet-e haza munka után. Elmentünk egy kávézóba, leültünk, és kerek perec elmondtam neki hogy ez így nem mehet tovább, mert nem vagyok ingyenfuvaros, és nekem is sokba kerül a benzin, és nem igazodhatok hozzá folyton, és a lényeg, hogy ez a közös kocsikázás csak alkalminak indult. Ha szeretné, továbbra is szívesen elhozom, de nem ingyen, hisz még kitérőt is teszek a kedvéért. Vagy ha ezt nem tartja kivitelezhetőnek, oldja meg a munkába járást ahogy tudja. Aztán legnagyobb megrökönyödésemre azt mondta, hogy nekem akkor is tankolnom kell, ha csak egyedül jövök, ő pedig rosszabb anyagi helyzetben van mint én, nem lehetne, hogy mégis ingyen hozom? Azt hittem padlót fogok! Mondtam neki, hogy csak egy feltétellel: ha ezt az érvet elmondja a buszsofőrnek, és ő azt mondja: Jöjjön kislány, ha tényleg ilyen rossz helyzetben van, megszánom és elviszem. Szóval az emberi pofátlanság határtalan, ha nem esik nehezedre, nyugodtan elviheted amikor akarod, de ha neked kell valahova menned v. sietsz, mondd meg neki hogy ne számítson rád.
8/26 A kérdező kommentje:
Köszi.
Azért örülök, hogy nem vagyok egyedül.... pedig eléggé félszegen tettem fel a kérdést, hátha lehurrogtok.
Szóval nekem nem kerülő, mert pár méterre lakik. Egyébként őt kell sajnálni, mert egyedül van a gyerekével, a férje külföldön dolgozik és vitte a kocsit is, az anyja másik városrészben lakik. Pénzügyileg is sajnáltatja magát, pedig több a bruttója mint nekem és a férje is havonta 110-130 ezret tisztán hazaküld. De olyan kis szerencsétlennek néz ki, akit sajnálni kell.
2009. júl. 31. 13:06
9/26 anonim válasza:
Kérdező! Nagyon kihasznál téged ez a nő. Voltam hasonló helyzetben és azt javaslom, hogy minél előbb koptasd le! Ez nem bunkóság, ezt hidd el, hogy senki sem csinálná minden nap teljes viszonzás nélkül. Neki nincs kocsija? Nem lehetne, hogy egyik nap te, másik nap ő megy kocsival? Egyesek felhatalmazva érzik magukat, hogy bármit megtegyenek...leírásod alapján teljesen természetesnek veszi már, hogy ingyen szállítgatod minden nap 2-szer. Nem szabad rászoktatni senkit, hogy így érezzen. Ha meg az anyagi helyzettel jönne, mint a másik válaszolónál, akkor mondd meg, hogy neked azért jobb az anyagi helyzeted, mert teszel érte. Lehet, hogy meg fog sértődni, de ez őt minősíti. Azt fogja mutatni, hogy ő nem barát, csak a furikázásra kellesz neki. Ha barát, akkor meg fogja érteni.
10/26 anonim válasza:
A párom is pontosan így járt.A végén volt,hogy kiadta neki a kolléga,hogy vigye el ide-oda mert neki ott van dolga..Ő sem szólt,gondolta majd lerázom.Szólt a kollégának előre,hogy másnap nem viszlek haza mert dolgom van.."Nem baj,akkor veled megyek,és megvárlak".A lerázás nem jött be..Végül ami bejött:Jelezte,hogy pár napig nem kocsival fog jönni,mert nekem kell az autó..Persze 3 napig busszal ment be...Majd amikor újra kocsival ment,délután úgy csinálta mintha nem vette volna észre a kollégáját.Másnap már ment volna vele a kollégája,de akkor megmondta neki,hogy "oké.minden nap jöhetsz velem,de a benzinbe be kell szállnod!Nekem sincs ingyen a benzin,és a kocsi is csak használódik..(most teljesen lényegtelen,hogy akkor is tankolni kell,és akkor is használódik az autó ha csak egyedül megy,de legalább nem kell mást is elviselni,legalábbis a párom kollégájának végig be nem állt a szája.Hajnalban ez igen kimerítő tud lenni hónapokon keresztül)Ha normális akkor meg tudtok beszélni egy összeget,és te is jól jársz.ha felháborodik,akkor nyugodtan lehet mondani,hogy nem kötelező igénybe venni az ajánlatodat,de ingyen többet nem fuvarozod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!