Sokan miért kezdenek egy mondatot azzal, hogy "Én azt gondolom" amikor egyértelmű, hogy azt ő gondolja, és nem a szomszéd Józsi bácsi?
Köznyelvi használatban nem tűnik indokoltnak, a "szerintem" életszerűbben hangzik.
Nagyobb nyilvánosság előtt még talán elmegy.
Látom, a magas labdát sikerült lecsapni nem is egyszer :)
Vannak rosszabb szavak is amiket nem helyesen vagy orvérzésig használnak ismételgetnek.
Koncepció ,tender ,marketing meneger XD
Van ezekre 600 magyar szavunk de nekünk a felkapott amerikai szinonimája kell!..
Lássuk csak szakmákba például van olyan hogy higéniai operátor. Wc pucoló magyarul :D Meg sok ilyen hangzatos dolog aminek a magyar megfelelőjén mosolygunk. :)
Nem mindegy?
Az lesz a lényeg amit a mondat után mond.
Mert ez nem egyértelmű abban az értelemben, ahogyan azt te beállítod a kérdésben.
Attól, hogy én írom, még lehet az közismert tény, bizonyított, tudományos tézis, lehet közhiedelem, másvalaki által mondott/állított bármi, és igen, lehet a saját magánvéleményem is. (Adott esetben téveszmém...) Ha pedig olyan valaki vagyok, akkor eltérhet akár a hivatali és a magánvéleményem, lehet különvéleményem is egy dologról. Aki ezeket jól láthatóan megkülönbözteti, az nálam inkább piros pontot érdemel ezért, és nem fogok ezen fennakadni.
nem feltétlen egyértelmű.
ha egyértelmű, akkor ezek szerint ezt "A görbét úgy állíthatjuk elő, hogy egy szabályos háromszög oldalait elharmadoljuk, majd a középső harmadára ismét egy szabályos háromszöget rajzolunk. Ezen háromszögek oldalait szintén harmadoljuk, és háromszöget rajzolunk rájuk. Ezt a végtelenségig folytatjuk. A görbe hossza az n-edik lépés után (4 / 3)n. A határértékként kapott görbe végtelenül finoman strukturált, és csak közelítőleg lehet ábrázolni. Azok a pontok alkotják, amiket egy iterációs lépés után a további iterációs lépések megőriznek, vagy torlódási pontjai ennek a ponthalmaznak."
én gondolom. pedig nem, mert Helge von Koch gondolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!