Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A dohányosok miért dobálják...

A dohányosok miért dobálják mindenhol szét a csikkeket?

Figyelt kérdés

Parkban a füvön és a strandon már nem tudok úgy leülni, hogy ne legyen szétszórva pár csikk. Múltkor a játszótéren a homokozóban találtam két csikket. Az utcán, a megállókban is állandóan szemetelnek.

Miért ilyen igénytelenek a dohányosok? Miért nem tartják be az együttélés szabályait?

2009. júl. 28. 00:33
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
46%
És a kutyaszarral mi lesz, vagy a sok xar autó kipufogógázával? Az egész társadalom rothadt, senki nem figyel a másikra, lehordják a szemetet a Dunapartra az erdőkbe, szép új világ!
2009. júl. 28. 07:55
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kukahiány nem lehet kifogás, mert azért más országokban sincs minden négyzetméteren kuka. Nem hiszem, hogy minden dohányos ilyen lenne. Én nem dohányzom, de szoktam figyelni, hogy vannak nagyon rendesek is, akik figyelembe veszik a többi embert meg persze vannak, akikről te beszélsz. Szerintem aki eldobja mindenhol a csikket, úgy van vele, hogy az semmi, egy kis csikk. A buszmegállók is tele vannak, pedig ott van a kuka. Szoktam látni, hogy egyesek mit csinálnak. Rossz szokás, lustaság, a másikra nincsenek tekintettel. Ergó lesz.rják, hogy más mit gondol meg hogy szemetelnek. Épp takarítottak az állomáson és egy pasi odadobta a csikket a takarító elé. Ez már jó pár éve volt, mégis emlékszem rá, hogy milyen megalázó lehetett a takarítónak, hogy csikket dobnak "rá", ahelyett, hogy 2 lépést tennének a kukáig. Szóval a dohányosok sem egyformák...vannak kulturáltak is.
2009. júl. 28. 08:16
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Talán igénytelenek,nemtörődöm típusúak.Látnak egy eldobott csikket és felötlik bennük,hogy "én miért ne dobjam el,egy plusz csikk nem számít" és aztán ezt 30 dohányos megcsinálja és ott egy nagy kupac szemét.

Egyébként tényleg nem szabad általánosítani,több cigist láttam már,aki igenis elnyomja,majd a kukába teszi a csikket,de sajnos ők a kisebbség a füstölgők társadalmában.

2009. júl. 28. 08:18
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem szóltok: figyelj, elejtettél valamit! Lehet,hogy "leugat", de az is lehet,hogy elszégyelli magát. Én rászólak arra is,aki köpköd az utcán,hogy: figyu kiejtettél a szádból valamit! (persze autóból teszem ezeket a megjegyzéseket,mert gyalogosan talán megvernének. Nagyon szomorú,hogy ilyenek az emberek:((Kíváncsi lennék aarra, hogy a lakásukban is így tesznek,persze hogy nem! akkor az utcán miiiiéééért????
2009. júl. 28. 08:39
 25/43 anonim ***** válasza:
85%

Volt szó kukáról is de a dohányosoknak minek az ?

Szépen mellé szórják láttam már ilyet !!!

2009. júl. 28. 09:04
 26/43 anonim ***** válasza:
62%
A kommentjeidből arra következtetek, hogy te sem vagy azért egy kultúrlény. Mi az hogy belevágsz valakinek az arcába? Álljál már le..Azok is bunkók akik szemetelnek, meg eldobálják a csikkeket, de műsoros tahókból is sok van, és ez nagyon zavaró..
2009. júl. 28. 09:28
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Olyan hordozható csikktartóról tud valaki képet mutatni? Mert ha tényleg nem forgalmaznak ilyent hazánkban, ne is várjuk, hogy elterjedt legyen, nem fognak ezért kimenni külföldre, ha nem is ismerik. Viszont ez egy jó ötlet, hogy valaki belevágjon, lehet, hogy jó üzlet lenne.
2009. júl. 28. 09:35
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

Én csak ott dobok el csikket, ahol:

1. Nem tartják be a rendeleteket, nincs kijelölt dohányzóhely, és mikor rákérdezek, hol gyújthatnék rá, még bunkók is.

2. Már 20 perce nem találok egy szemetest, olyan helyen, ahol illene, hogy legyen, és épp nincs nálam a mobilhamutartóm.

Ez nagyjából annyit jelent, hogy heti egy csikkem repül.

Az együttélés szabályaiba tartozna, hogy van kijelölt hely, szemetes. Én is utálom, ha valahol csikkek vannak szétszórva, de mikor pl. kijelölt helyen vagy megállóban nincs szemetes, az is kiakaszt. 600 aláírást gyűjtöttünk egy szemetesért a buszmegálló közelébe. Nem kaptunk. Ennyi.

2009. júl. 28. 11:13
 29/43 anonim ***** válasza:
89%

nem szokásom direkt eldobálni a csikkeket, nem vagyok fogyatékos, szeretnék tiszta környezetben élni.

csak van egy kis probléma. elszívom a cigit, és drága városkánk rengeteg részén előfordul, hogy nincs hová bedobni, mert nincs kuka.

a tiszta csikkmentes városokban, majdnem 5 méterenként fel vannak állítva a szemetesek.

2009. júl. 28. 14:16
 30/43 anonim ***** válasza:
70%

hamuszelence... hm

azzal fogok mászkálni.

ne fröcsögj habzó szájjal kedves kérdező, tanulj meg értelmesen érvelni.

ez nem így megy.

engem jobban bosszant, hogy megyek, és tele van kutyasz.rral, érted? ÜRÜLÉKKEL az utca, a park, a játszótér, sőt a lépcsőházba is besz.ratják a kutyát...

ez kissé gusztustalan , én sem fosok oda az út közepére. nehéz lenne felszedni?

te meg a csikken görcsölsz, és nem fogod fel, hogy valóban, nincsenek szemetesek, és nem direkt dobálják el...

2009. júl. 28. 14:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!