Miért lusták egyes dohányosok arra, hogy egy megállóban elsétáljanak a pár méterrel arrébb lévő nem dugig tele lévő kukához és oda dobják a csikket, ne a földre? (szemetelőkre ugyanúgy érvényes)
1.) Trehányság és igénytelenség.
2.) Lustaság, ahogy mondod.
3.) Nincs kuka. (Sajna ez is egy valós ok; jártam már úgy, hogy ki akartam dobni valami szemetet, de több száz méteres távon belül nem volt kuka; ilyenkor is inkább elszórják sokan, mint hogy maguknál tartanák a következőig. Innentől meg már lásd 1.) és 2.) )
A kérdés feltételezi, hogy van kuka, ami minden szempontból megfelel. :-) Tehát kukaprobléma nem mentség.
Amúgy jártam tavaly nyáron Graz-ban, ott nem lehet eldobált csikkeket vagy más szemetet látni a megállókban, sokkal tisztább és szebb így, mint pl. Budapest...
Nem mentegetőzésképp írtam, hogy milyen a kuka, hanem ez tény. A további okokat leírtam.
Különben meg egyszerűen nem igaz, hogy nyugatabbra annyival kevesebben szemetelnének (valamennyivel talán kevesebben, de nem olyan sokkal), hanem egyszerűen gyakrabban takarítják az utcákat, mert a városnak fontos, hogy tisztaság legyen és meg tudják fizetni.
Mert igénytelenek, és mert nem büntetik.
Engem sokszor felidegesítenek vele, hogy mindenfelé szétpöckölik a csikkjeiket. Ilyenkor legszívesebben oldalba rúgnám őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!