Ha péntekenként nem eszem húst, akkor Karácsony estére is érvényes ez?
Figyelt kérdés
Böjtöt fogadtam pénteken és nem eszem húst!2010. dec. 23. 14:09
1/8 anonim válasza:
Minek fogadsz olyat meg, ami alól kibúvót akarsz?
Igen, A péntek az minden péntek. Az, hogy épp december 24. péntek, az nem számít...
De miért fogadsz meg valamit, ami alól kibúvót keresel? Ha azt mondtad, hogy nem eszel húst pénteken, akkor ne egyél húst. Ennyi.
Amúgy meg, ha valaki azt mondja, egyél, akkor nyugodt lelkiismerettel falod majd a húst?
2/8 A kérdező kommentje:
KOSZONOM A VALASZT!AZERT KERDEZTEM MERT NEM IGAZAN TUDOM,HOGY HOGY IS VAN EZ?TERMSZETESEN KIBIROM IDAIG IS KIBIRTAM!
2010. dec. 23. 14:25
3/8 A kérdező kommentje:
JA ES NEM KERESEK KIBUVOT KEDVES VALASZOLO!NEKEM ANNAL FONTOSABB A FOGADALMAM!A GYEREKEM EGESSZEGEROL VAN SZO!
2010. dec. 23. 14:27
5/8 anonim válasza:
Azért a Caps Lock-ot ki lehetne kapcsolni...
De ha a gyereked egészségéről van szó, akkor hogyan jön ide a böjt? Meg mi köze annak a gyereked egészségéhez, hogy pénteken nem eszel húst? O.o
Bocsáss meg, de nekem ez magas...
6/8 anonim válasza:
Nekem is magas az indok, de karácsony este úgyis halat szokás enni... A töltött káposzta kibírja másnapig :)
7/8 anonim válasza:
Holnap még nem lesz karácsony. Egyébként, ha a katolikus egyház előírásai szerint, ha egy ünnep péntekre esik, akkor nem kell böjtölni. Mint ahogy vendégségben, vagy diétázáskor sem.
8/8 anonim válasza:
Folytatás: A gyerekeknek ugyanezen előírások szerint nem kötelező böjtölniük 14 éves kor alatt. Ha már elérte ezt a kort, akkor adhatsz halat (hagyományos étel szentestére), vagy édes süteményt (szintén hagyomány), és akkor nem fog húst kérni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!