Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A roma gyerekek miért neveletl...

A roma gyerekek miért neveletlenek?

Figyelt kérdés
Ma amikor felszálltam a buszra ott volt egy cigány házaspár a 2 gyerekével (azt beszélték hogy milyen aranyosan szopik a kisbabájuk, szóval 3 már volt nekik, pedig kb 25 évesek voltak) és amikor leszálltak a kisfiú odafordult a busz egyik ablakához és elkezdett a levegőbe boxolni, fenyegető grimaszokat vágni, és azt mutatni hogy elvágja a nyakát az illetőnek. Volt kb 3-4 éves. Ez miért nemzetiségi szokás náluk?
2012. júl. 16. 21:06
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%
Nap mint nap találkozok a jelenséggel. Sajnos olyan buszjárattal járok, amit előszeretettel használnak a cigányok, mert az útvonalába esik több putris utca is. Nem kell ahhoz tanulmány, hogy meg tudjam ítélni ezt a dolgot. Amúgy egy világ dőlt össze bennem, hogy nem tartasz méltónak arra, hogy foglalkozz velem. De tényleg!
2012. júl. 18. 02:13
 22/31 anonim ***** válasza:
6%

Egyébként én is nap mint nap találkozom bunkó fehér bőrű magyarokkal, de ebből nem vonok le messzemenő következtetést, hogy minden magyar bunkó, vagy hogy "jaj nem szabad kimondani, hogy magyar, és vannak normális magyarok is, csak hát..."

Nem A bunkóság az bő színétől mentes dolog, és ugyanez vonatkozik minden másra is.

Vannak akik annyit beszélnek a cigánybűnözésről, de vajon pl. a férfibűnözés fogalmát megalkották-e már?!

2012. júl. 21. 19:11
 23/31 mustafa33 ***** válasza:
100%
Akárhogy szidja az egyik oldal, akárhogy szépíti és mosdatja a másik oldal (a hivatalos oldallal együtt), a fejek homokba dugása, az igazság szőnyeg alá seprése nem vezet megoldáshoz. Az csak az időzített bombát hozza ketyegésbe. És az jaj lesz minden oldal számára. Ezt megelőzni csak igazságos és objektív módon lehet. Nem általános elítélésel és negatív diszkriminációval, de nem is dédelgetésel és pozitív diszkriminációval.
2012. júl. 21. 21:22
 24/31 anonim ***** válasza:
93%
A cigányoknak egy jó része primitív,agresszív,beilleszkedésre képtelen ember.A gyerekeik ezt tanulják tőlük,nincs más példa előttük.szomorú,és sajnálom a kisgyerekeket,mert ők erről nem tehetnek még kis korukban.Mire felnőnek,teljesen beléjük ivódik ez az életstílus,és akkor már nem is akarnak szabadulni tőle.
2012. júl. 23. 22:09
 25/31 anonim válasza:
6%
Nem kell általánosítani! A magyaroknál is vannak ilyenek, sőt még rosszabbak! :)
2012. dec. 10. 04:52
 26/31 anonim válasza:

Ezt csak azért írjátok, mert kisebbségben vannak. A magyaroknál nem lehet megtalálni ezeket a rossz tulajdonságokat??!!! Az előítélet az megvan, kedves magyarság! Tudjátok, vannak cigány orvosok, ügyvédek, vannak a Parlamentben is, sztárok között is: Caramel, Bódi Sylvi, VV Anikó, Mező Misi,Oláh Gergő,még lehetne hosszan sorolni.. Ők is olyanok lennének, mint amilyen megalázó dolgokat írtatok a cigányokról? Nem hiszem,és nem a Mónika- show,Balázs- show után kellene ítélkezni, mert igen vannak közöttük primitívek, de ugyanúgy megtalálható ez mind a magyaroknál, románoknál, bármelyik népcsoportnál. Nem mintha a magyarokat máshol hú, de szeretnék, de befogadóbbak, más országok. Csak a magyar nép ilyen: ítélkezik, lenézi a másik embert,a bajban magára hagyja a másikat, tisztelet a kivételnek!! Én magyar vagyok, és nem tudom az ilyen dolgot felfogni!!

Sok roma származású barátom van, és ők igenis dolgoznak, és összetartanak. Ne ítélj el senkit amíg nem ismered, ő is ember nem csak te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012. dec. 13. 12:47
 27/31 anonim ***** válasza:

Bódi Szilvi és vv Anikó nem tudom mit csinált, hogy olyan nagy embernek kell tartani őket...

Karamel énekel, azt tudom, a többiről nem is hallottam.

Amúgy senki nem mondta, hogy mind putris élősködő, (sőt a legtöbb hozzászólás a szokásos "vannak jó cigányok is" szöveggel kezdődik, de a többség igenis az.

Nem nézem a Mónika show-t, sem a Balázsét. Az életből szerzem a tapasztalataimat.

"befogadóbbak, más országok"

A számodra példa értékű más országok hazaküldték mind a cigányokat. Emlékszel, amikor tömegesen mentek Swédországba repülővel? Azok meg visszaküldték őket.

A franciák szintúgy. Az olaszok ujjlenyomatot vettek mindtől, mielőtt beengedték őket az országba. De valóban ők a tolerancia, az előítéletmentesség és az emberség fellegvára...

2012. dec. 15. 21:21
 28/31 mustafa33 ***** válasza:
100%

26-ik, "csak a magyar nép ilyen: ítélkezik" .

Ahogy az előző is írta, mások is visszaküldik, kiutasítják őket, franciák, kanadaiak.... Pedig oda nem a "kadaveris-ek" mennek. vagy gondolod a franciák csak azért mert Sárközi is...☻ ?

"Ne ítélj el senkit amíg nem ismered..."

Hát éppen az a baj, hogy ismerjük. bár csak ne ismernénk :(

2012. dec. 16. 22:28
 29/31 anonim ***** válasza:

akiket szocializálatlanok "nevelnek", azokból neveletlenek lesznek.

Ha segítő kritikát adsz romáknak, akkor azt mondják, hogy rasszista vagy.

Az is visszaveti a romák motivációjukat szerintem a beilleszkedéshez, hogy azt sugallják nekik sokan, hogy a sorsukért a többségi társadalom felelős, és maguk nem.

2012. dec. 28. 15:47
 30/31 anonim ***** válasza:

"Egyébként én is nap mint nap találkozom bunkó fehér bőrű magyarokkal, de ebből nem vonok le messzemenő következtetést, hogy minden magyar bunkó, vagy hogy "jaj nem szabad kimondani, hogy magyar, és vannak normális magyarok is, csak hát..." "

igaz, hogy van sok fehér bőrű bűnöző is. viszont eddigi életem során a romák közt jóval több bűnöző életmódú, szocializálatlan emberrel találkoztam.

4 városban laktam eddig, és mindenhol ezt tapasztaltam.

A fővárosban 2 szer laktam romák közt. Soha többet!

az elő esetnél, már az 1. héten láttam késelést az ablakomból, a szembe szomszédék által.

A második esetben eleinte csak köpködtek minket, előugorva ilyesztgették az járókelőket. ordítoztak veszekedtek. a hajléktalan embertől ellopták az összegyűjtögetett visszaváltható sörösdobozait.

de az, hogy megdobáltak minket kövekkel, a testvérem fejét is eltalálták (szerencse, hogy pont volt rajta sapka, és hogy csak súrolta....). már sok volt.

Nem szeretek fenyegetettség érzésben élni, emiatt most már nézem, hogy ne legyen roma negyed a környéken.

"Nem A bunkóság az bő színétől mentes dolog, és ugyanez vonatkozik minden másra is."

Igaz, nem a bőrszínük miatt olyanok, hanem a szocializálatlanságuk miatt. Ha rendesen nevelnék a gyerekeiket, járatnák iskolába, ők is képesek lennének normális, civilizált életre, hasznosak lehetnének a közösség, a társadalom számára.

"Vannak akik annyit beszélnek a cigánybűnözésről, de vajon pl. a férfibűnözés fogalmát megalkották-e már?!""

pl. én használom mind a kettő fogalmat.

2012. dec. 28. 16:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!