A roma gyerekek miért olyan jók bokszba?
Sziasztok , semmi bajom velük csak én bokszolni járok kb fél éve és észre vetem hogy nagyon jól mozognak és pokoli nagy ütésük van , ( magyarból is ismerek ilyet de abból kevesebbet ) de több roma gyereket ismerek akik jól bokszolnak , mitől van ez bennük , csak néhány magyart ismerek akik olyan jól bokszolnak nagy átlagba ők jobbak, mitől lehet ez ??
szerintetek egy magyar is lehet olyan kemény ??
én a nyolc kerületbe nőttem fel sok bunyót láttam romáktól és magyaroktól egyaránt de a romák ütése irdatlan nagy , mitől lehet ? jó ismerek magyarokat is akik jók de azok sportoltak de ismerek olyan romát is aki sport nélkül is pokoli ereje van ,mitől lehet ha én sportolok bokszolok lehetek én is olyan erős mint egy roma ?
amúgy meg magyar bajnokságon 18 éves korig szinte mindig roma nyer (bokszról beszélek) , de ismerek magyarból is olyat aki mindet bedarálja , de átlagba jobbak ,egyetértetek ezel ??
lehetek én is bokszba olyan jó mint egy roma gyerek?
Érdekes felvetés, most, hogy így elgondolkodtam, talán azért, mert kevesebbet ülnek a fészbúk előtt :)
Amikor én voltam gyerek, több ilyen volt, főleg a vidéki ismerőseim között: nem punnyadtak benn a szobában, egész nap mozogtak valamerre (munka/játék/közösségi élet/stb.), edzettek és kemények voltak. Volt bunyó is, ebben is keményebbek voltak. A genetika is számít (az öcsém egyik haverja kovács. Kézzel úgy húzza meg az anyacsavart, ahogy én kulccsal :XD, és ilyen az egész családja), de mielőtt fajelméletet kezdenénk gyártani a romák javára, én inkább az életmódjuk miatt gondolnám, kevesebb köztük a testileg és szellemileg elpuhult ember(itt a gátlástalanságra, a kitartásra, az ütésállóságra gondolok - nem félnek ütni, nem félnek kapni, és ha kapnak, nem akkora probléma, mint ha mondjuk egy SP-fan kapna egyet :P). Szerintem lehetsz olyan, vagy még jobb is. Ne félj az ellenféltől, ne féltsd magad, és ne sajnáld megütni.
Szerintem.
Szerintem, ennek valami "különös" oka lehet.
Van olyan ember, aki téglára ráüt, a tégla meg kettétörik, szóval ilyen karate meg egyéb dolgokban vannak "érdekes" dolgok. Nem gondolom (de tévedhetek), hogy emberi erővel ezt tényleg meg lehetne csinálni, mert a csontnak kéne eltörnie, szóval biztos valami "turpisság" van a dologban. Ezt a turpisságot esetleg azzal lehet magyarázni, hogy bizonyos népcsoport tagjai születéstől kezdve bizonyos szellemekkel vannak kapcsolatban. :DDD
azért mert a romák 6-7 évesen kezdik az edzést.
a magyarok meg legkorábban 14 évesen általában,vagy még később.
ennyi a titok.
nagyobb a rutinjuk,mert régebb óta csinálják.
Ha olyan kitartóak a bokszban akkor miért nincs egy ismert profi roma bokszoló se ?
Ez meg hülyeség hogy nagyobbat ütnek volt már 3 roma elleni boksz meccsem (egyik ellen kétszer) és csak az egyiknek volt viszonylag nagyobb ütőereje de az a srác már nagyon régóta tolta.
Egyébként érdekes ,hogy fiatal korukban még masszívak de idősebb korukra meg (gondolom a sok piától, drogtól stb.) gyengék lesznek.
profi azért nem lesz egyikből sem,mert nem érzi át magát sportot.
Sokan azért járnak csak,hogy az utcán még több embert meg tudjanak verni..retkek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!