Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A roma gyerekek miért neveletl...

A roma gyerekek miért neveletlenek?

Figyelt kérdés
Ma amikor felszálltam a buszra ott volt egy cigány házaspár a 2 gyerekével (azt beszélték hogy milyen aranyosan szopik a kisbabájuk, szóval 3 már volt nekik, pedig kb 25 évesek voltak) és amikor leszálltak a kisfiú odafordult a busz egyik ablakához és elkezdett a levegőbe boxolni, fenyegető grimaszokat vágni, és azt mutatni hogy elvágja a nyakát az illetőnek. Volt kb 3-4 éves. Ez miért nemzetiségi szokás náluk?
2012. júl. 16. 21:06
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Játszótéren voltunk a babámmal, egy egyidős cigány baba, egyévesek voltak, pofonvágta az enyémet. Az anyja reakciója " ó, de gizda".
2012. júl. 16. 21:09
 2/31 anonim ***** válasza:
60%
ez hülyeség hogy szokás náluk. van igen is olyan cigány aki nevelt,kedves,jó indulatú. persze vannak olyanok akiket a szülők nem neveltek meg de van akit igen. jó az igaz hogy ők már 16-17 évesen kezdenek gyereket csinálni és ezért még nem érettek a neveléshez de ott általában az egész család neveli a gyereket nem csak az apa-anya
2012. júl. 16. 21:11
 3/31 anonim ***** válasza:
98%
Mert ezt látják,igy nevelik őket,mert olyan környezetben nőnek fel,ahol ez a normális viselkedés,sőt.
2012. júl. 16. 21:13
 4/31 anonim ***** válasza:
87%

Én megmondom őszintén, hogy nemzetiségtől teljesen függetlenül(!!) eszméletlenül neveletlen gyerekekkel találkozom mostanában. Ennek semmi köze ahhoz, hogy cigány, vagy nem. Egyszerűen, mivel kis "édesek", nem nevelik meg a gyerekeket.

Nem cigány az a kisgyerek, amelyik minden reggel azzal játszik a buszon, hogy rúgdossa az előtte ülő székének támláját.

Az sem cigány, amelyik ma a boltban azt játszotta, hogy megállt középen, és üvöltött, ahogy csak a torkán kifért.

A polcok között kergetőző, és mindent leverő gyerekek se cigányok voltak.

Nem védeni akarom én őket, de nagy butaság kimondani, hogy náluk "nemzetiségi" szokás lenne a neveletlenség. Nem, sajnos ez - úgy tűnik - kortünet.

2012. júl. 16. 21:25
 5/31 anonim ***** válasza:
100%

van abban valami, amit a 4-es mond. Az viszont tény, hogy egy kb. féléves (!) kisbaba ült az anyja ölében a villamoson, mellettük állt egy rokon nő. A pici elkezdett kotorászni a rokon zsebében. Anyuka hangosan nevetve megjegyezte: tanújja má, tanújja má

gondolom nem kell kifejtenem...

2012. júl. 16. 21:28
 6/31 anonim ***** válasza:
84%

Azért van különbség, hogy a gyerek egy másik emberrel szemben agresszív, vagy pedig szaladgál a boltban, üvölt a boltban, busz ülését rugdossa. Minden bizonnyal egy roma gyerek nem csak az ülést rugdosná unalmában ha épp úgy tartja kedve.

Szerintem egy másik ember irányába bokszolást, torkát elvágást mutatást nem lehet egy napon említeni azokkal, amiket a negyedik válaszoló írt.

Egyébként pedig erre nevelik őket. Hiába az állam részéről minden féle felzárkoztató program, ha a gyerek hazamegy a szülőkhöz, és ott ismét a közönségességet, agresszivitást látja, azt fogja követni.

2012. júl. 16. 21:40
 7/31 anonim ***** válasza:
62%

4. vagyok.

Engem speciel jobban zavar, ha rugdossa a székem, vagy üvölt, mint a fába szorult féreg, mint ha leszáll a buszról, és mutogatni kezd. Ez utóbbi inkább nevetséges és szánalmas, a többi viszont az agyamra megy, olyan, mintha az agyamat kapargatnák...

A rohangálást, hangoskodást... sokkal rosszabbul viselem, mint egy hároméves gyerek röhejes "menőzését".

Egyébként van egy cigány család a szomszédságunkban, kisgyerekekkel, és komolyan mondom, hogy ezerszer normálisabbak azok a kicsik, mint mondjuk a másik szomszédunk gyerekei, akik már 5 évesen úgy káromkodtak, mint a kocsis.

Továbbra is fenntartom, hogy a neveletlenségnek semmi köze a származáshoz. Csak ahhoz van köze, ami a nevében is van: a neveléshez, vagy épp a nevelés hiányához.

2012. júl. 16. 21:46
 8/31 A kérdező kommentje:

Na jó csak tudod akik 3 évesen fenyegetőznek azok 5 évesen is ezt fogják csinálni, 10-12 évesen meg már nem csak fenyegetnek.

Pl múltkor egy bev.központban toltam a kocsimat. Erre odacsapódott mellém egy szintén cigány gyerek, kb 3 éves forma alig tudott beszélni. Ugye nem akartam vele bunkó lenni mert féltem hogy megvernek a szülei, ezért nem zavartam el. Erre fogta magát és belemászott a kocsimba hogy adjam neki azt oda mert ugye kell neki belőle a 100 ft. Nem bírtam vele de ott volt egy nő akit megkértem hogy segítsen már (ha esetleg baj lenne ne legyek egyedül) és ő szépen arrébb rántotta. Na erre a gyerek elkezdett kiabálni hogy "te rohadt b*zi k*csög". No comment. De amúgy sehol egy felnőtt vele. Állítólag rendszeresen ezt csinálják hogy a kölyköt küldik oda kocsit lejmolni.

2012. júl. 16. 21:54
 9/31 anonim ***** válasza:
62%

Azért neveletlenek, mert a szüleik is neveletlenek voltak, amikor ők voltak gyerekek. Meg az ő szüleik is ... meg az ő szüleik is ... stb.

Azért szögezzük le, hogy nem minden romacigány neveletlen.

2012. júl. 16. 21:55
 10/31 A kérdező kommentje:
Jaa erről a zsebben kutatásról meg az jut eszembe hogy egyszer a BKV buszon ült egy cigány hapsi, a legszélén az ülésnek. Erre odamegy egy szintén cigány, és belenyúlt a zsebébe. Hát mondom mi ez, egymást is meglopják. Na aztán nagy röhögés, puszi puszi és elkezdtek bratyizni. Most komolyan: ha egy magyar találkozik a haverjával és meg akarja lepni, hány esetben csinálja azt hogy eljátssza hogy kirabolja a zsebeit? Még poénból sem szokás ez sztem. De náluk....
2012. júl. 16. 21:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!