Miért lett ilyen nagy divat a tegeződés? Jóval ötvenen túl vagyok, elég furcsa számomra, mikor pl. egy boltbe belépve a tizenéves eladó kislány szia, mit kérsz? Kérdéssel indít.
Ki mit hoz otthonról, én senkit nem tegezek le már olyan korban, max ha megengedi.
Nekem kimondottan kellemetlen 40-50 körülieket tegezni, mert számomra furán hangzik, soha nem volt ez szokás a családunkban, mindig magázni kellett az idegeneket.
Nekem is furcsa, és én is úgy nevelkedtem, hogy nem is tudok kapásból letegezni valakit, sokkal természetesebb, ha magázom.
Ennél az irritálóbb, mikor én magázódva kérdezek, ő meg tegeződve válaszol, még ha nem is vagyok sokkal idősebb, vagy cirka vele egykorú, akkor is zavar. :S
30N
Neveletlenség vagy nem neveletlenség, nem tudom.
Én ugyan még fiatal vagyok, de engem olyan helyen ahol nem ismernek élből le magáznak.
De amúgy én ezzel a magázódás-tegeződés dologgal úgy vagyok, hogy tegezve is meglehet adni a tiszteletet és magázva is ellehet küldeni melegebb éghajlatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!