Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi az oka annak, hogy nem...

Mi az oka annak, hogy nem tudnak írni a fiatalok?

Figyelt kérdés
A kérdéssel arra gondolok,hogy elszomorít az a helyzet,amit itt,és egyéb más társasági portálokon látok...A mai fiatalok nem tudnak helyesen írni.Hülye pontos j-vel,és még sorolhatnám.Miért nem veszik a fáradtságot,hogy megtanuljanak magyarul,helyesen írni?Csak szerintem ennyire rossz a helyzet?Számomra visszataszító az olyan válasz olvasása egy esetlegesen feltett kérdésnél,amiket nem helyesen írnak le...Pl.:eggyütt,együt,mért,komojan,muszály,stb...
2009. jan. 30. 03:57
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Értem, hogy mit mondasz, és az általad emlegetett "tini szleng"-et is értem. Az inkább csak idegesítő formája a fiatalok önkifejezésének. De könyörgöm, mondd meg, hogy miért? tesznek olyanokat, hogy "teccik, haggyuk". Ezzekel egy a baj, mégpedig az, hogy a helyes formájukban sincs sok betű (tetszik, hagyjuk). Szinte ugyanannyi. A "tetszik" szóban van 1-el több betű. Hogy idegesíthet valakit az, ha valami helyesen, magyarul van leírva? Úgy nem tudja értelmezni az adott betűhalmazt?:)

2009. aug. 5. 10:59
 32/36 A kérdező kommentje:

Rájöttem mi lenne a halálom. Ha fognánk ezt a brigádot, és angol szavakat diktálnánk nekik. Szegény agyhalott MSN-en felnőtt kölyökkel mi lenne???

Why? - Váj?

Protection - Proteksön

És még sorolhatnám napestig...:D

A kegyelemdöfés pedig a legnehezebb mondat lenne a világon: "I'm a man".:)

2009. aug. 5. 11:17
 33/36 anonim válasza:
Nem kell lenézni a mai fiatalokat! Angolul pedig tény,hogy sokan tudnak. Azért mert a kérdést író személy kinézte egy szótárból attól még sokat tudnak jól közép- vagy akár felsőfokon nyelveket.
2009. aug. 7. 21:58
 34/36 A kérdező kommentje:

A kérdést író személy tud angolul, csak tájékoztatásképp...

Nem szótárból leste ki... to understand?

Nem anyanyelven ismerem az angolt, de azért megértem, és használom a mindennapjaimban.

Érteni???:)kind respondent...:)

2009. aug. 8. 04:54
 35/36 anonim válasza:

mindenki tud hüJét jáCCani te is,kedves kérdező én is

Szerintem valaki,csak megjátsza magát ilyenekkel is. Nem hiszem, hogy mindenki, de sokan igen, aki pedig nem, az menjen vissza az általánosba!

2009. aug. 20. 15:14
 36/36 anonim ***** válasza:

én igenis tudok írni:D

voltam helyesírási versenyen is.

szerintem azért nem tud írni a többség mert ilyen hülye rövidítéseket használnak és ettől romlik a helyesírásuk

2009. dec. 27. 02:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!