Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi az oka annak, hogy nem...

Mi az oka annak, hogy nem tudnak írni a fiatalok?

Figyelt kérdés
A kérdéssel arra gondolok,hogy elszomorít az a helyzet,amit itt,és egyéb más társasági portálokon látok...A mai fiatalok nem tudnak helyesen írni.Hülye pontos j-vel,és még sorolhatnám.Miért nem veszik a fáradtságot,hogy megtanuljanak magyarul,helyesen írni?Csak szerintem ennyire rossz a helyzet?Számomra visszataszító az olyan válasz olvasása egy esetlegesen feltett kérdésnél,amiket nem helyesen írnak le...Pl.:eggyütt,együt,mért,komojan,muszály,stb...
2009. jan. 30. 03:57
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez a divatos sejpítős szlenges baromság engem is halálra idegesít. Tipikusan az agyatlan céltalan csak néz ki a fejéből hülye gyerekek használják...

Az én kölköm elkezd nekem EMO stilusban járni vagy nyáron is feketébe bakancsban igazi rokker módjára kinézni szétverem a fejét, vagy agyonvágom:) Meglátom a térdnél hordott nadrágban, vagy bukósisak friziben berakoma hidegzuhany alá...

2009. febr. 5. 12:50
 22/36 anonim ***** válasza:
73%
Én 18 éves vagyok és tudok írni. Nem értem, miért kell általánosítani és egy kalap alá venni mindenkit.
2009. febr. 5. 22:05
 23/36 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólónak...

Ékes példája vagy,hogy még van aki tud írni...

De te csak egy vagy a százból,aki nem csak azt hiszi,hogy tud,hanem tényleg konyít valamit a helyesíráshoz.Bár semmi alapom nincs,hogy ezt feltételezzem.Azért az általánosítás,mert ha körül nézel akár az itteni kérdések között,nehéz olyat találni,ahol helyesen,egymás után,és tagolva,írásjelekkel ellátva vannak a mondatok (természetesen a fiatalok kérdéseire gondolok,tisztelet a kivételnek). Esetleg ha a társadalmi morál nem lenne ennyire a béka sXgge alatt,akkor nem lenne általánosítás. Pontosabban nem lenne mit általánosítani.

2009. febr. 7. 11:27
 24/36 anonim ***** válasza:
100%

Én csak 14 vagyok, és mégis tudok helyesen írni... :) És borzasztóan tud idegesíteni, ha valaki nem.

Egyébként az írásjelek után szóköz jön, például a vessző után is... :P

2009. febr. 10. 19:48
 25/36 vav22 ***** válasza:
100%

Már miért is szeretnének olvasni a fiatalok, mikor nincs példa előttük. Én nem szeretek olvasni, sőt soha nem is szerettem, de egyszer nem láttam a szüleim kezében könyvet. Kiskoromtól számítógép mellett nőttem fel. Persze nem gépeztem sokat, mert heti 7 edzésre jártam meg még a suli... Én elég jó helyesírónak tartom magam, pedig nem szoktam olvasni. A rövidítéseket meg én is használom msn-en, hiszen úgy sokkal gyorsabb, jah és régen is gyorsan gépeltem vakon, de hála az msn-en mostmár 5X gyorsabban megy. Sms-ben meg azért rövidítek, mert számomra nem mindegy, hogy 1 sms-ben megy el vagy 3-ban amit írni akarok. Viszont ezektől a túlontúl művi és csinált dolgoktól, mint pl. a "cejetlek" hülyét kapok és nem hüjét :D:D:D

20/L

2009. febr. 10. 23:31
 26/36 A kérdező kommentje:

19:48-as hozzászóló:

Tudom, hogy kell a szóköz ide, de nem pont az írásjelek utáni szóközt akartam kérdésemben kiemelni, hanem azt, hogy néha szégyen olvasni a kérdéseket...lessz, vollt, majjd, kiccsit, mért, hoggy, faggy meg, haggy békén, komojan,etc...

Ami még nagyon irritál, ha hallom a hideg ráz, az a sejpítés...cejetjek, mijért, meg ilyenek.:)

Végülis a kérdésre jól esik, hogy ennyi választ kapok, és remélem, még fogok is, mert így tudom, hogy nem csak nekem számít ez a dolog, jobban mondva nem csak engem zavar...

2009. febr. 11. 01:06
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Igen, tudom, hogy erre gondoltál. :) Csak feltűnt, hogy te pedig a szóközöket mellőzöd... :P Bocsi!
2009. febr. 11. 01:37
 28/36 A kérdező kommentje:
Semmi baj, én kértem a hozzászólásokat, természetes, hogy valakinek feltűnik:)
2009. febr. 11. 01:57
 29/36 anonim ***** válasza:

"xD

Nmetudom ezt hogyan érted..na mind 1

am én egy 13 éves lány woOk!

Szóval ha arra érted hogy a tinik valai iylesmiket írnak hogy:cejetlek,cija...stb

ez azért van mert mi szeretünk rövidíteni meg így jobban teccik nekünk.Amúgy ez nem azt jelenti hogy nem tudunk helyesen írni"

Egyik komment...

6 hibánál abbahagytam a számolást.

17/f

2009. ápr. 14. 22:08
 30/36 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy vannak a tini szlengek, amiket a 18 éven felettiek nem nagyon értenek. Például: szeri /szeretlek/ ha pl haggyuk -ot látunk, az azt jelképezi, hogy nagyon elege van valamiből. Minnél több a fölösleges betű annaál jobban idegesíti egy adott téma.
2009. aug. 4. 22:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!