Mi az oka annak, hogy nem tudnak írni a fiatalok?
Alapvetően az a probléma, hogy nem olvasnak könyveket, nem látják elégszer jól leírva, nem rögzül a helyes forma.
Ha a neten irkálnak egymásnak, ott meg gyakran látják egymástól a helytelen formát.
De fórumokról sok középiskolást ismerek, akik hibátlan helyesírással, tökéletes szórenddel írják le mondanivalójukat.
Szerintem az oktatási rendszer okolható elsősorban.
Rossz a tananyag és rossz a módszer is,amit a tanároknak használniuk kell.
Az előttem szólóval is egyetértek:A példa ragadós,a rossz példa meg pláne!
Nos alapvetően mindenkinek igaza van, de nemcsak a módszer, nem csak az olvasás hiánya, hanem a gyerekek hogy is mondjam minősége is sokat változott az évek során.
Ezt a tapasztalat is mutatja, ezt nem lehet nem észrevenni.
xD
Nmetudom ezt hogyan érted..na mind 1
am én egy 13 éves lány woOk!
Szóval ha arra érted hogy a tinik valai iylesmiket írnak hogy:cejetlek,cija...stb
ez azért van mert mi szeretünk rövidíteni meg így jobban teccik nekünk.Amúgy ez nem azt jelenti hogy nem tudunk helyesen írni
Nos, igazad van sokan használják így az msnent. De a normális ember nem használja így, pl. én sem. Úgy gondolom tényleg azzal van a gond, hogy a gyerekek nem olvasnak, illetve nem akarnak meg tanulni írni.
No most a rövidítés nem azt jelenti, hogy "cejetlek" érdekes én 19 éves létemre sosem használtam ezt a szót, és sosem fogom.
De abban biztos vagyok, hogy aki használ ilyet azok között is vannak akik tudnak írni-olvasni, sőt van aki jobban mint az átlag, és ezt a szlenget ha lehet így nevezni csak a saját kis társaságában használják.
Mert csak a szexen jár az eszük, nem pedig a tanuláson!
Egy vén 25 éves
Az utolsó kommentben is van valami! (Vén 25 éves?:) )
A "cejetlek, teccik-es" hozzászólónak:
Ez nem rövidítés, hanem úgynevezett sejpítés.Bizonyos életkorban ez még marha aranyos,meg minden,de aki már kiejtette a tetszik szót, az azt is tudja,hogy nem két c-vel írjuk.
Amúgy köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!