Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » A férfiak vagy a nők az...

A férfiak vagy a nők az okosabbak? Miért gondolják a nők magukat okosabbnak és ha nem az övéké a vezető szerep egy családban miért ők hordják a kalapot?

Figyelt kérdés
2009. jan. 26. 18:24
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
64%

Én nem vagyok feminsita, de hadd ne kelljen már nőként egyetértenem a kérdező azon véleményével, hogy a nők okosabbnak képzelik magukat a ffiaknál. vagy mivel én most nem értek egyet, máris feminista vagyok?

tudod te egyáltalán mi a feminizmus?

(ajánlom Elfriede Jelinek műveit, azok remek képet adnak róla)

2009. jan. 27. 00:44
 32/61 anonim ***** válasza:
58%

A feminizmust mint gyűjtőnevet nem én találtam ki.Igen tisztában vagyok vele,hogy mi az,bárcsak ne lennék.

Én is rászóltam,hogy nem jól tette fel a kérdést,igaz?

2009. jan. 27. 00:48
 33/61 A kérdező kommentje:
úgy látom jó a téma )szerintem még sok válasz lesz,hogy kelett volna a kérdést feltenni ?
2009. jan. 27. 01:44
 34/61 anonim ***** válasza:
100%
Én Olyan főiskolába járok, ahol nagyon sok lányra rettentően kevesen jutunk. 2 féle nőt vettem észre. Akik mindenben jobbnak képzelik magukat. 50 kilóval egyedül akarják azokat az asztalokat esetleg cipelni, amit én alig bírok el. Másik, akik örülnek, hogy nők lehetnek, lehet velük az ember kedves, engedékeny, hagyják fölsegíteni a kabátjukat, megköszönik, ha előre engedem őket. Az idő múlásával az utóbbi csoport egyre nő, míg az előző rájön, hogy mindkét nem másban jó.
2009. jan. 27. 10:29
 35/61 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező, és kötekedő válaszoló: Normális válasz is érkezett a női oldalról, érdekes, hogy azt nem vettétek észre. Sajnálom :-(
2009. jan. 27. 19:06
 36/61 anonim ***** válasza:
17%

Az a helyzet,hogy ha látok az utcán öt embert,abból három náci tiszti egyenruhában van,akkor nem a másik kettő normális ember fogja felkelteni a figyelmemet.

Én nem kötekszem.Nem mondtam mást,csak a puszta valóságot.Egyszerűen,torzítatlanul,kiszínezetlenül.Bármennyire fáj is ez egyeseknek.

Továbbra is tartom magam,ahhoz a véleményemhez,hogy vannak nők,akik ízig-vérig,minden porcikájukban nők,és vannak a feministák.Szerencsére az előbbiek vannak többen.

Ha minden nő feminista lenne,akkor...nem is tudom...nem szeretnék olyan világban élni.Elveszne minden szépség,és jóság,amit csak egy nő képes adni,egy férfi nem tud.

2009. jan. 27. 21:35
 37/61 anonim válasza:
100%

Ez egy örök kérdés...már ált. iskolás koromban is többször vitatéma volt,természetesen korrekt válasz nélkül.Azóta eltelt több mint 40 év és kialakult bennem egy kép amire bizonyára habitusa ill. neme szerint sokan másképpen reagálnak.Véleményem szerint biológiailag adott ,hogy mi az ami előnyösebb egy nő ill. férfi részére és ez az ős társadalmakban egyértelműen ki is alakult .Az erő,problémamegoldó képesség,vadásszellem,az új megismerésének vágya egyértelművé tette a hím szerepét.(Hasonlóképpen az állatvilággal)Míg egyáltalán nem másodlagosan !a nőstény szerepe is adott volt :az utódok megfelelő,védelme,ellátása.Így kiegészítve ,segítve egymást alkották talán az optimális megoldást a túlélésért.A civilizálódás az évezredek alatt alig hozott komolyabb változást(bár mai szemmel nézve a nők szerepe alárendeltnek tűnik,de ők ezt, a nagy többség ,feltételezem nem így élte meg. Itt szeretnék egy páruzamot állítani pl :mi európai úgymond felvilágosult gondolkodású emberek sajnáljuk az arab világban,iszlámban élő nőket és elítéljük a férjeiket DE ,ha megkérdezik ezeket a nőket talán bután hangzik ,de életük értelmét így képzelik el és kevesen vannak akik ténylegesen változtatni szeretnének rajta ,a bizonság érzete,a családi lét a legtöbb nőt kielégíti és nem vágyik egyálltalán vezető,domináns szerepre,természetesen vannak kívételek is,ahogy nem vagyunk egyformák),míg az elmúlt 200 évben lényegi változás állt be a környezet,életkörülmények gyors változása miatt (találmányok,felfedezések) és a társadalom ezt próbálta lereagálni ,lásd. szexuális forradalom,feminista mozgalmak véleményem szerint sikertelenül.

szummáza: véleményem szerint nincs okosabb férfi ,ill. nő mert az uborkát nem lehet összehasonlítani a citrommal,legalábbis sok értelme nincs.Inkább úgy lehetne feltenni a kérdést ,hogy az adott funkciót melyik tudja megfelelően megvalósítani és nem véletlen talán ,hogy kialakult a két nem (ezen túl pedig a család)mert az ÉLET úgy élhető megfelelően,ha a két nem optimális potenciáljai ősszeadódnak ,alkalmazkodnak egymáshoz,a céljaik elérése érdekében. (jómagam férfi vagyok ,de a világon a legjobban a FELEségemet tisztelem,mert társnak és NEM versenytársnak tartom!immár 25. éve) folytatás lentebb...

2009. jan. 28. 12:31
 38/61 anonim válasza:
65%

folytatás...

Véleményem szerint (szubjektív) két olyan dolog van ami mai világunkat rettenetesen elrontja

Az első a feminizmus,a második a vallás

Mindkettő egy bizonyos szintíg elfogadható és érthető dolog ,de miután túllép egy szinten már nagyon komoly problémává válik..

A FEMINIZMUS tulajdonképpen a nők egyes rétegeinek egyenrangúságra törekvésének megtestesülése ami logikus érthető dolog ,(sjnos tényleges valódi egyenjogúságról valóban még ma sem beszélhetünk),de pl.már a "ló túloldalára esés "a szingli lét sztárolása,vagy a mindenáron bizonyítani akarás vágya ez szerintem zsákutca! sőt igen komoly társadalmi válság oka: ugyanis a nők biológiai szerepükkel ellentétben nem akarnak gyereket szülni ,hanem inkáb tanulnak,karriert szeretnének..ez többnyire összeegyeztethetetlen a megszokott modellel ,így igen komoly feszültség keletkezik ugyanis a nők NEM szülhetnek gyereket is meg komoly vezető poziciót is NEM tölthetnek be mert mindkettő teljes embert kívánna. Ezért csökken a népesség létszáma ami nem normális dolog (a nyugati un. civilizáltabb társadalmak esetében)A férfiak szempontjából a nők elveszik a munka helyüket ami egyrészt jogos ,ha jobb az adott dologban a nő ,DE a társadalom szempontjából újabb komoly feszültséget szül tehát nem jó Szerintem ismét a biológiai szerepekhez kellene visszatérni és a nemi szerepvállalást is ahhoz igazítani.. tudom ez merész dolog ,olyan mint a demokrácia,liberalizmus hiszen egy nőnek is lehetnek férfias vágyai ill. fordítva nem is beszélve a demokráciákban oly bátran kezelt homoszexualitásról (amihez demokráciában mindenkinek joga van, DE a társadalom és az ÉLET szempontjából nem biztos ,hogy szükséges e ill. nem -e ferdehajtás?!)

Ahogy a vallás is igen kényes kérdés .Egyidős szinte az emberi léttel,vannak bizonyos dolgok ahol kifejezetten pozitív szerepe volt (tudás,erkölcsi szabályozás),DE a történelem során szinte a háborúk 80% -ában milliók halálának oka is (a gazdasági okok mellett)

Nos ezek igen nehéz kérdések és egyértelmű választ nem is lehet rá adni ...legalábbis eddíg egyetlen embernek sem sikerült

2009. jan. 28. 13:07
 39/61 anonim ***** válasza:
60%

Én vagyok a korábbi válaszoló,aki felemelte a szavát a feminizmus ellen.

Szívemből beszéltél.

Annyival azért kiegészíteném,hogy a katolikus egyház is ugyanazt tartja a feminizmusról,amit te itt most leírtál.

[link]

[link]

2009. jan. 28. 13:56
 40/61 anonim ***** válasza:
58%

Hüha, zajlik az élet! 1-et szeretnék mindjárt az elején tisztázni: Nem vagyok Nőgyülölő!!! Nekem is 3 lányom van... De a kérdésre jajna csak igy tudok válaszolni: Nézz szét a világban, olvass utána... Hány professzor, tudós, feltaláló van aki NŐ!? Egy kezemen meg tudom számolni...Talán Madame Currie volt a kivétel, de Őt is a férje segitette.

Lányok-asszonyok! Nem kell megsértődni, monddjatok ellenpéldát! Persze most jön a duma: Őket is anyák szülték... Ez igy van! De attól még a fiuból lett tudós!!!!

2009. jan. 28. 18:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!