A férfiak vagy a nők az okosabbak? Miért gondolják a nők magukat okosabbnak és ha nem az övéké a vezető szerep egy családban miért ők hordják a kalapot?
Nem nézem le a nőket,de úgy látom minden második nő feminista beütéssel rendelkezik és én hiába irkálok logikus dolgokat csak mondják a magukét himsoviniszta,meg meleg ennek néznek holott egyik sem vagyok.
Csak olvastam egy könyvet annak hatására írtam a kérdést,de úgy látom nagyon az elevenbe tapintottam.
Ezek szerint a magyar női társadalom erösen feminista.
Kérdező, kérdezhetek én is egyet?
Egy konkrét szituáció. Autóval mentünk ma valahova, apám vezetett (nekem még nincs jogsim), Bp, lámpától lámpáig haladtunk, szabályosan. Egy másik autós szlalomozott, majd az egyik lámpa előtt áthajtott a záróvonalon, és úgy fordult meg, szabálytalanul. Ha apám nem vezet még óvatosabban, hanem csak szabályosan, lehet, hogy ütközés lett volna a vége. Lehajthatott volna kis utcába és megfordulhatott volna szabályosan is, de neki az valamiért nem volt jó. A másik autós sofőrje pasi volt. Szerinted okosan döntött? Szerintem mi jobban vigyáztunk rá (is), mint ő saját magára és az utasára (aki mellette ült az anyósülésen).
Ne vitatkozz velük,kedves kérdező,úgysem mész semmire.Értelmes választ,körültekintő,széleskörűen megfogalmazott álláspontot úgysem kapsz tőlük,csak személyeskedő fikázást,meg sablonpicsogást.Sajnos vannak ilyen ideologizálható emberek,mint a feministák,akik mindenbe csak a saját,önös érdekeiket vetítik ki.Ne törődj vele,barátkozz meg a gondolattal,hogy úgysem tehetsz semmit.Csak felidegesíted magad feleslegesen.
Örülj inkább neki,hogy vannak ma még azért szép számmal olyan nők is,akik megmaradtak nőnek,és nem fertőzte meg őket ez az egyenlőség nevében hangoztatott idealista,valóságtól elrugaszkodott,csöpögős agymosás.Azt szokták mondani,hogy a gyengébbek,az elnyomottak védelmében fellépőnek látszó érvelések mindig kifizetődőek,független attól,hogy mi áll mögöttük,mennyi igaz belőlük.Sajnos sok férfi is bedől ennek a fasisztákra erősen emlékeztető módszerekkel,demagóg módon manipuláló,frusztrált,ripacs személyeknek.Sokan kapaszkodót keresnek az életben,mert nem olyan bátrak,hogy saját maguk gondolataira,értékrendjére merjenek támaszkodni.Ha valaki egy olyan eszmét hangoztat,ami csalárd módon demokratikusnak,jónak tünteti fel magát,akkor nagyon szívesen csatlakoznak hozzá,hisz így még a lelkiismeretüket is megnyugtatták.
Ne olvass ilyen baromságokat,olvass inkább szépirodalmi műveket.Jobban jársz,hidd el!
Még valami:
Azért ilyen agresszívak,támadóak,mert meg merted kérdőjelezni az egyébként is igencsak gyenge lábakon álló ideológiájukat.Jön valaki egy kötőtűvel,és éppen a rózsaszín lufijukat készül kipukkasztani.Azért téged bántanak,mert álláspontjukat észérvekkel megvédeni nem tudják/nem lehet.Igazából talán nem is veled akarnak harcolni,hanem saját magukban próbálják elnyomni az érzést,ami azt súgja,hogy minden,ami gondolkodásuk ledönthetetlen kőbástyájaként tetszeleg,könnyen lehet,hogy egyszerű,sérülékeny sárhalmaz.
Még egy utolsó hozzáfűznivaló:
Tényleg feltehetted volna a kérdésed másképp is,mert ez így erős általánosítás.Igen tudom,úgy tartja a szólás,hogy akinek nem inge,ne vegye magára.De azért ez nem mindig így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!