Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Vajon miért nem gondolunk...

Vajon miért nem gondolunk arra, hogy télen öltözzünk fel kint is bent is?

Figyelt kérdés
Pont most, amikor a gázválság van szükség lenne egy kis logikára! Természetesnek tartjuk, hogy a lakásban 20 fok felett kell lenni. Nem ez a természetes. Ha bejönne egy trend, hogy az otthonunkban és kint is normálisan felöltözködnénk, iszonyú energiát takaríthatnánk meg! A kérdésemet a túl sok anyagiakkal rendelkezők tekintsék tárgytalannak!
2009. jan. 14. 20:40
1 2 3 4 5 6
 21/55 A kérdező kommentje:
3 gyermekem van.
2009. jan. 14. 22:36
 22/55 Srapnel ***** válasza:
95%
Senki nem beszél 10 fokról. De 18 fokban, betakart, felöltözött gyereknek nem lesz baja. Pláne, ha magad mellé veszed. Én sem fürdök minden nap, csak zuhanyzom.
2009. jan. 14. 22:37
 23/55 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a vastag ruha is drága áám:) Meg, ha már fűt az ember, akkor inkább kifizet havi szinten 2-3 ezer forinttal többet gázszámlára és komfortosan érzi magát otthon, esetleg a fürdéshez a meleg vizet is gázzal melegíti, mintsem fagyoskodjon és téli kabátban ücsörögjön a saját nappalijában. Úgy lehetne több energiát megspórolni, ha az emberek a lakás és a fűtés korszerűsítésére áldoznának. Nomeg a jól megválasztott fűtési ciklusokkal. Pl nálunk úgy van beprogramozva, hogy ne fűtsön hétköznap 8-12 óráig, mert úgy sincs senki itthon, és 0-4 óráig szintén ne kapcsoljon be, mert alváshoz logikusan hűvösebb kell, mint napközben. És a házunk szigetelése is jó. 100 nm-es házunk fűtése havi szinten 12-13.000 forint a téli hónapokban meleg víz árával együtt és nem fagyoskodunk, nem ülünk kabátban és sídzsekiben.
2009. jan. 14. 22:38
 24/55 A kérdező kommentje:
Én pont mindannyiunkat érintőleg tettem fel a kérdést. A gyerekeket is fel lehet öltöztetni. Vajon miért van az a sok öltöztetős baba a múltból?
2009. jan. 14. 22:46
 25/55 Srapnel ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy nekem nincs pénzem korszerű, 100nm-es házra, ahol programozható fűtés van. Így marad a 30 ezer forintos távfűtés a panel-albérletben. Meg az ablak kinyitás. Sajnálom is, de nincs pénzem korszerű, modern lakásra (sem). Viszont 18-20 fokban puha mackónadrágban és hosszú ujjú pólóban semmi diszkomfort érzésem nincs. A 25 fokról le lehet szokni a 20-ra. És az már 20-30%-os megtakarítás is lehet, az nem havi 2000 ft!
2009. jan. 14. 22:50
 26/55 A kérdező kommentje:
Olvasd el a kérdést! A kérdés nem követeli meg, hogy neked programozható...
2009. jan. 14. 22:56
 27/55 Srapnel ***** válasza:
100%
Elolvastam, az előttem szólóéra reagáltam, hogy az ő megoldásának jó néhány eleme a többség számára nem opció... Vagyis sokan vannak, akik letekerik a fűtést, hogy spóroljanak és inkább pulcsiban mászkálnak. Egyébként én ide venném az agyonklímázást nyáron is. Mi a fenének nem lehet nyáron meleg a lakásban? Kényeskedés megy, az biztos.
2009. jan. 14. 22:59
 28/55 A kérdező kommentje:
Természetesen nem! Én ezzel a kérdéssel most Gyurcsány szerepkörét veszem fel. Nekünk fel kell hagyni azzal, hogy orosz gázzal fűtsünk!
2009. jan. 14. 23:21
 29/55 anonim ***** válasza:
89%

Persze, hogy fel kell hagyni. De amíg nincs lehetőség arra, hogy alternatív energiát használjunk vagy a saját természeti kincseinkből kinyerjük a gázt, addig fűtünk az orosz gázzal.

Most megmutatta magát Oroszország. Náluk egy gázcsap, és nyenyó Európa nagy részének.

Mi még szerencsések vagyunk, mert csak 60%-ban függünk az oroszoktól. DE van ország, amely 100%-ig azt a gázt használja, nincs saját készlete.

De ilyen az élet, mindig függtünk valakitől. Nem csak mi, mások is. Van aki a főbérlőjétől, van aki a főnökétől, van aki a szüleitől, stb.

Az orosz gázzal felhagyni nem úgy kell, hogy otthon felöltözöl. Mert a gáz nagy része az ipari fogyasztókhoz jut, akik nem a munkásaikat melegítik vele (illetve nem csak azt.)

És ez nem Gyurcsány szerepköre. Kedves Viktor fővezír sem lenne képes arra, hogy leváljon az orosz gázvezetékről. Még ha megfagyasztja az egész parlamentet akkor sem. Ez nem a napi politikai kérdések közé tartozik. Hidd el, bármelyik politikus meglépte volna már a függetlenedést, ha erre lehetősége lett volna.

2009. jan. 14. 23:29
 30/55 anonim ***** válasza:
100%

Megszokás kérdése, ki milyen hőmérsékleten érzi jól magát. Voltam Nagy-Britanniában vendégségben februárban, a kétszintes házban alul 15 fokra volt beállítva a termosztát, a felső részt egyáltalán nem fűtötték, mert szerintük a hálószobákban egészségtelen a meleg. Mikor látták, hogy reszketek, a kedvemért felkapcsolták a fűtést 18 fokra, trikóra vetkőztek, izzadtak. Én meg még mindig majd' meg fagytam.

Régen sem kabátban üldögéltek az emberek a lakásban, hanem a szervezetük nagyobb hőingadozáshoz volt szoktatva. Akik kabátban aludtak, azok csak a legszegényebbek voltak, ahol egyáltalán nem volt fűtés, sokszor mínuszfokok voltak a szobában. Azt nem tudom, hozzá lehet-e ilyesmihez úgy szokni, hogy az ember 20-30 évet leélt állandó szobahőmérsékleten. Mindenesetre én 23 fokra lekapcsoltam a termosztátot a válság idején, és szabályosan fáztam.

2009. jan. 14. 23:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!