Vajon miért nem gondolunk arra, hogy télen öltözzünk
fel kint is bent is?
Ez igy van.Vannak is ,elég sokan ,például a nagymamámék is csak a nappaliban a kandallóval fűtenek,szinte nem is fizetnek gázszámlát:-) Egyébként csinálhatod te is ezt,tényleg sokat lehet rajta spórolni,kivéve ha távfűtésed van:-(
2009. jan. 14. 20:51
2/55 A kérdező kommentje:
Éppen a távfűtések általában gázosok, így a távfűtés is leállhat.
Igazad van,nem erre gondoltam,hanem arra,hogy ők nem tudnak spórolni vele,ezért kéne igy gondolkoznia annak aki tud,ahogyan te is teszed.Nem azt mondom,hogy fagyjon meg mindenki,de takarékoskodni kellene ,akkor is ha ki vannak nyitva a gázcsapok,hát még ha nincsenek.
2009. jan. 14. 21:18
Ezzel csak három gondom van:
- fürdés előtt, alatt és közben nem lehet felöltözni!
Tehát a fürdőszobát erőteljesen fel kell fűteni: kevés csak maga a meleg víz. Nagyon kevés!
- reggel, felöltözés ELŐTT nem lehet felöltözni!
Nagyon régen és ott is csak a nagyon szegényeknél volt az szokás, hogy felöltözve aludtak (jobban felöltöztek éjszakára, mint nappalra, házon belül).
- hidegben ÉS vastag ruhában nagyon ügyetlen vagy! Sok mindent nem lehetne jól megcsinálni és sok lenne a baleset.
2009. jan. 14. 21:21
5/55 A kérdező kommentje:
Jó nekem is van 3 észrevételem:
-A fürdés nem mindennapos dolog.
-A hideg víz élénkít.
-Tisztábban látsz élénk tiszta fejjel.
Mert amikor a kinti mínuszokból végre hazaérek, már csak arra vágyom, hogy jó meleg legyen. És egyáltalán nem kellemes több réteg ruhában lenni itthon, nem beszélve arról, hogy a kezem így is jéghideg, pedig lakótelepen lakunk, távfűtés van, és azért mégsem ülhetek itthon kesztyűben. Megsúgom, hogy most is megy az elektromos melegítő, különben már a billentyűket sem tudnám ütögetni. Nem beszélve idős papámról, akinek már olyan rossz a vérkeringése, hogy kínjában a konyhai gáztűzhellyel próbál egy kis meleget csinálni szegény, különben majd meg fagy. Úgyhogy én nagyon nem szeretném, ha még ennél is hidegebb lenne.
2009. jan. 14. 21:30
7/55 A kérdező kommentje:
Nagyon régen és ott is csak a nagyon szegényeknél volt az szokás, hogy felöltözve aludtak (jobban felöltöztek éjszakára, mint nappalra, házon belül).
Ezzel a mondattal számomra megválaszoltad a kérdést. Hálás köszönet ismeretlen barátom!
Egyáltalán nem hülyeség, amit a kérdező kérdezett, csak az arányokkal van baj. Azt simán meg lehetne csinálni, hogy mondjuk 18 fokig fűtjük föl a lakást. A fürdőszobában meg lehet kapcsolni pl. ideiglenes, fűtőszálas fűtést (némely panelban van ilyen). Bemész, bekapcsolod, mire végzel a fűtéssel, pont fel tudsz öltözni a melegben, aztán azonnal kikapcsolod. Fölösleges az is, hogy nappal, amikor alig vagy otthon, fűtesz. Éjszakára meg elég a takaró alatt az is, ha csak 15-18 fok van. Már azzal sokat meg lehetne spórolni. Egyébként nézd meg a hajléktalanokat, azok télen-nyáron fel vannak öltözve, de nincsenek túl jó bőrben. Szóval mértékletesség...
2009. jan. 14. 21:43
Első vagyok,én azt hittem egy egészséges takarékoskodásra gondolsz,de miután leirtad,hogy a fürdés nem mindennapos dolog már látom hogy nem:-D
2009. jan. 14. 21:45
10/55 A kérdező kommentje:
Pontosan! Ennek a "Nagy fagyás"-nak állítom sok újszölött kisgyerek lenne az eredménye.
Kapcsolódó kérdések: