Vajon miért nem gondolunk arra, hogy télen öltözzünk fel kint is bent is?
hát akkor te tisztálkodhatsz naponta de nem hiszem egy 5 perces zuhanynak olyan nagy lenne az ára.
és a koszos a hátad? akkor csak azt a területet mosod meg? tudom régen igy tisztálkodtak de könyörgöm....
Az ember komfortfokozata egyre nőtt. Az ősembernél nem volt távfűtés, de nagymamámnál még gyerekkoromban vezetékes víz sem volt. Emlékszem arra a napra, amikor a családi házunkba bekötötték a gázt, és éreztem a "követeket lehullani" szüleimről, amikor az bekapcsolt, és úgy keltünk fel másnap reggel, hogy MELEG volt. És nem kellett óránként szaladgálni a tűzre rakni, aztán nyakig kormosan visszafeküdni az ágyban...
Ahogy múlik az idő, egyre nagyobb a komfortfokozat. És egyre nagyobban az elvárások az embereknek saját maguk és a társadalom felé. Nem vagyok hajlandó(!) tizenöt fokos dolgozószobában virrasztani a számítógépem mellett és végezni a munkámat, mert NEM ÉREZNÉM MAGAM JÓL. Nekem elég teher, amikor éjszakákba nyúlóan dolgoznom kell. És ezt még tetőzzem azzal is, hogy kesztyűben, kabátban teszem mindezt?
Van ismerősöm, aki napközben kesztyűben és nagykabátban van otthon, két réteg ruhában, zokniban és kesztyűben alszik. Mert náluk csak délután négy és este nyolc között van begyújtva, mert spórolni kell. Elmondom, hogy több rezsit fizetnek, mint én a kétszer akkora lakásban. Így tök megéri spórolni.
Mindig az ár-érték arányt kell nézni. Ha egy háztartásnak van 300e Ft-os havi bevétele, és ebből 10%-ot kell arra fizetni, hogy egész nap meleg legyen, akkor az ember valószínűleg ezt bevállalja. Azonban a komfortfokozat az sajnos a pénzzel van összhangban. Ha csak 100e Ft a havi bejövő pénz, akkor abból a 30% már igencsak "foghúzva" vállalható... Azonban azért nem kell a másikat hibáztatni, mert neki vagy kétkezi munkával, vagy csalással, vagy lopással, de telik arra, hogy ő 25 fokba menjen haza...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!