Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kevés a különbség az emberek...

Kevés a különbség az emberek között, ha a bűnre gondolunk?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon egy szinten vannak az emberek. Nincs gonosz vagy rossz ember. Legalábbis a környezetemben élők között, gyílkosokat nem ismerek. Pl. a barátom nagyon jó ember, de talán a legnagyobb hitetlen akit én ismerek. Csak ennyi közöttünk a különbség. Ha ő ez miatt nem üdvözül akkor furcsa. De az is lehet én sem üdvözülök, de ha én nem, akkor azok sem akik egyszer is elkáromkodták magukat, mert én egyszer sem káromkodtam.

Azt akarom mondani ezzel, hogy vagy mindenki üdvözül vagy nagyon válogat a mi Istenünk.

Pl. a jó, hitetlen emberekre gondolok, akik nem kérik a megbocsátást. Vajon igazságtalan ez vagy sem? És mi van azzal az emberrel, aki olyan mint Pál apostol és egész életét Istennek áldozta, megfosztva magát ez által a "földi örömöktől" és a gyílkos, aki végigviháncolta egész életét, de utolsó percben megtért? És a nagy többség ember, aki reggel megy munkába, ellátja a gyerekeket, veszekszik egyet az asszonnyal, de soha nem gondol Istenre. És lehet egy gyílkos sokkal többet gondol Istenre, mint egy szürke, az anyagi világban élő ember.

2011. febr. 23. 12:16
 1/3 anonim ***** válasza:

Erre két váalsz lehet hívőktől:

1. Te mind gyarló ember nem mondhatod meg, ki a bűnös, és ki nem. Az Isten dolga, még ha a Te szemedben furcsa is lehet a döntése.

2. A pokol nem olyan rossz dolog; csupán annyit jelent, hogy nem vagy közvetlen kapcsolatban Istennel, mivel életed során se voltál kíváncsi rá.

2011. febr. 23. 12:23
 2/3 anonim ***** válasza:

Róm 5:14 Úgyde a halál uralkodott Ádámtól Mózesig azokon is, akik nem az Ádám esetének hasonlatossága szerint vétkeztek, aki ama következendőnek kiábrázolása vala.

Róm 5:18 Bizonyára azért, miképpen egynek bűnesete által minden emberre [elhatott] a kárhozat: azonképpen egynek igazsága által minden emberre [elhatott] az életnek megigazulása.

Róm 3:22 Istennek igazsága pedig a Jézus Krisztusban való hit által mindazokhoz és mindazoknak, akik hisznek. Mert nincs különbség,

Róm 3:23 Mert mindnyájan vétkeztek, és szűkölködnek az Isten dicsősége nélkül.

Róm 3:24 Megigazulván ingyen az ő kegyelméből a Krisztus Jézusban való váltság által,

Róm 3:25 Kit az Isten eleve rendelt engesztelő áldozatul, hit által, az ő vérében, hogy megmutassa az ő igazságát az előbb elkövetett bűnöknek elnézése miatt,

Róm 3:26 Az Isten hosszútűrésénél fogva, az ő igazságának megbizonyítására, a mostani időben, hogy igaz legyen Ő és megigazítsa azt, aki a Jézus hitéből való.

Róm 3:27 Hol van tehát a dicsekedés? Kirekesztetett. Mely törvény által? A cselekedeteké által? Nem; hanem a hit törvénye által.

Róm 3:28 Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül.

Róm 3:29 Avagy Isten csak a zsidóké-e? Avagy nem a pogányoké is? Bizony a pogányoké is.

Róm 3:30 Mivelhogy egy az Isten, aki megigazítja a zsidót hitből és a pogányt hit által.

Róm 3:31 A törvényt tehát hiábavalóvá tesszük-e a hit által? Távol legyen! Sőt inkább a törvényt megerősítjük.

Jó gondolkodást!

2011. febr. 23. 12:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Minden ember "halott" a bűn miatt.

Krisztusban kel életre.

2011. febr. 23. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!