Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Jogosan teszi a gyermekem...

Jogosan teszi a gyermekem azt, hogy alkoholmentes esküvőt tart a párjával népnevelési szándékkal?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy alkoholmentesen is lehet jól éreznünk magunkat, és akinek nem tetszik ez, az ne jöjjön el. Számunkra ez teljesen elfogadhatatlan, mert kell nekünk a pia ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a buliban. Ünnepi társas összejevetel pia nélkül nem összejövetel.

A férjemmel elég erőteljesen gondolkodunk azon, hogy nem megyünk el a fiunk esküvőjére emiatt.

okt. 25. 18:30
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
87%
Szolgáltató vagyok. 250 esküvőn vagyok túl, nagy részén nem fogyasztottam alkoholt. Volt pár ahol a szerződésem lejárta után meghívtak bulizni és ha ott aludtunk akkor előfordult, hogy egy keveset már vendégként ittam is, de ez az esetek kb. max. 20%-ában fordult elő, tehát 200 esküvőn voltam jelen, ahol nem fogyasztottam alkoholt és egyelőre nem haltam bele. Te sem fogsz.
okt. 25. 22:41
 42/52 anonim ***** válasza:
83%
Ez egy rage bait. A kérdezi kifejezetten provokálni akar. Ne dőljetek be
okt. 25. 23:46
 43/52 A kérdező kommentje:
#42: Távol álljon tőlem a provokáció.
okt. 25. 23:56
 44/52 anonim ***** válasza:
100%
Láttam már ilyet, hogy az örömszülők mellé hiába állítottak egy megbízható embert, hogy ne hagyja őket inni, már a szertartás előtt berúgtak.
okt. 26. 08:54
 45/52 anonim ***** válasza:
79%
Alkoholista r..gyó. Én meg sem hívnék egy ilyen anyát
okt. 27. 03:46
 46/52 anonim ***** válasza:
78%
Jogosan. Kizár a sok tízezerféle lehetséges emberi fogyasztásra alkalmas anyag közül egyetlenegyet. Egy marslakó észre sem venné. Ha egy országban ez egyáltalán feltűnik, akkor ott országos szinten van nagy baj.
okt. 27. 09:15
 47/52 anonim ***** válasza:
71%
(Mármint jelentéktelenek tartom a ,,korlátozást'', egészséges ember cirkadián ritmusába simán belefér ennyi egy ébrenléti időszakba, hogy ennyi időre nem fogyaszt egyetlenegy adott szerves vegyületből)
okt. 27. 09:17
 48/52 anonim ***** válasza:
65%

A gyerekmentesség nekem egy kicsit ilyen modernkedés, bár személyesen amúgy nem érint, könnyen tiszteletben tartom, de egy kicsit amolyan túltolt dolognak érzem. Ne jöjjön unatkozva kényzerített gyerek és kész, annyi bőven elég, ez a gyerek iránti tiszteletbe is belefér, ennél több már túltolás, hisz ha egy jólismert adott gyereket kifejezetten érdekel, és előre tudható hogy jól elvan egy-két adott rokonnal, kár kizárni.

Az alkohol kizárása azonban csak egy adott összegképletű szerves vegyület, abban semmi túltolást nem érzek, semmilyen állat nem köti a biokémiai folyamatait az alkoholhoz, ezen a boygón ez egy teljesen normális, és normálisan észrevétlen maradó ,,megszorítás''

okt. 27. 09:27
 49/52 anonim ***** válasza:
32%
#48: Egy ideális világban egyetértenék, mert a normális szülő pont tudja ezeket a gyermekéről, sőt a meghívó fél is ismeri annyira a meghívottak gyermekeit, hogy el tudja dönteni róluk a fentieket, de sajnos nem egy ideális világban élünk. A legtöbb anyatigris akkor is cipeli a gyerekét mindenhova, egyfajta önigazolásként, ha az adott esemény vagy hely épp nem való gyereknek, mert másképp képtelen igazolni a létjogosultságát, nem ért el semmit, nincs semmije, de az, hogy anya, az felülír mindent, lehet vele dicsekedni, mutogatni, hogy hát én "ezt" csináltam az elmúlt év(ek)ben.
okt. 27. 11:35
 50/52 anonim ***** válasza:
70%

Jogosan? Nem tudom a jog hogy jön ide, de igen, egy felnőt ember részéről nem jogtalan, tehát jogos.

Véleményt mondani nem érzem felhatalmazva magam ismeretlenül. De az tény, a gyerekem esküvőjéről szólva az "elfogadhatatlan", ls a "kell a pia" függőségre utal. És ennek ismeretében magyarázatot kap a feltétel. Sőt, sajnálatos kemény (tapasztalatból szerzett) magyarázatot. Ennek fényében magam is ezt tenném, mégpedig okkal, pedig nem vetem meg a "piát".

Ne fontolgassátok, ne menjetek el. A gyereked szomorú lesz, de követni fog, ő se megy el. Megértette. Mert egy ilyen esemény meghatározó a kapcsolatokat illetően. Sőt azt gondolom, a házasulók megfontolták alaposan az alternatívákat, hiszen kellett a másik fél, a leendő társ egyetértése is. Arra kell gondolnom, a másik feltétel se megalapozatlan, tapasztalat szülte. Sőt arra is kell gondolnom, hosszú időre terveznek. Az ember öreg korában keresi a szép emlékeket. És hát pont ezt kihagyni - akkor inkább semmi pia.

Sajnálom őket és mélyen együtt érzek velük. Ha felkérnek, még segítenék is ha tudnék.

okt. 27. 16:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!