Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan adnád elő és írnád meg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan adnád elő és írnád meg a meghívót, ha te úgymond alkoholmentes esküvőt szeretnél?

Figyelt kérdés

Egyébként sem akarunk tipikus magyar mulatós lagzit, amiken eddig voltam - modern zenéket szeretnénk (nem party zenéket sem, hanem a kettő között), max 30 fő és nem kell vőfély és játékok. Csak a család, barátok és finom vacsora, sütemény, jó beszélgetés és táncolgatás.

És persze azt, hogy ne igyák magukat a sárga földig... Amit most hogyan hoz fel az ember? Tudom, ha lesz alkohol, akkor nem tudják megállni, hogy ne igyanak rengeteget egyesek a családból( pl apósom minden munkahelyi bulijáról is taccs részegen ér haza és meséli hogy éppen kivel verekedett majdnem össze...). Nekünk pedig párommal alapból nem fontos az alkohol, a lényeg a házasságunk ünneplése lenne.

Arra gondoltunk, hogy koccintunk egy jófajta pálinkával a vacsoránál és adunk egy pohár bort mindenkinek a süteményezéshez és ennyi. Ezt a meghívóra kellene írni vagy csak szóban vázoljam fel? Nem akarom, hogy ott érje őket a meglepetés.

Ti hogy tennétek/tettetek a helyünkben?

2021. dec. 10. 21:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Majd ott rájönnek. Egyébként akár várható alkohol, akár nem, vannak, akik minden esküvőre laposüveggel mennek, és általában másokat is szívesen kínálnak belőle.
2021. dec. 10. 21:10
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Menü + itallista. Speciàlis ételigényeteket itt tudjátok jelezni.
2021. dec. 10. 21:16
 3/15 anonim ***** válasza:
91%

Így írd a meghívót!

Nehogy már ez ezért mehetőzni kelljen.

Ez a ti ünnepelték, ne hányják meg odítozzák össze!

2021. dec. 10. 21:19
 4/15 anonim ***** válasza:
26%

Nálunk volt pia, de alig fogyott. A két örömapa kifejezetten keveset ivott, az egyik szinte egyáltalán nem. A vendégek is elvoltak kevés piával, hajnalban még a medencézés is rendben ment.

Ez szerintem a példa miatt alakult így. Mutassatok példát!

2021. dec. 10. 21:42
 5/15 anonim ***** válasza:
27%

Nwm lenne egyszerűbb apósoddal komolyen elbeszélgetni erről?

Most nem azért de full tré, hogy ez végett senki ne igyon. Van aki biztod szeretne.

Szerintem full forintb...ónak tűnnétek.

2021. dec. 10. 22:03
 6/15 A kérdező kommentje:

Nem csak miatta szeretnénk ezt, párom nagybátyja is imád inni... Egyszerűen gyűlölöm az alkoholt, nem szeretem ha sokat isznak körülöttem, apám is alkesz volt, ami miatt pokol volt a gyerekkorom. Apósom tavaly volt keresztfia lagziján és úgy összevesztek sógorával, hogy azóta se szóltak egymáshoz, nem találkoztak - semmi. Egyszerűen nem képesek mértéket tartani.

Barátnőim, anyum nem isznak, testvéreim megértenék a kérésem, apám se iszik már szerencsére (az én részemről így 10en lennének, párom felől max 15en). Egyedül ők ketten azok, akikről ezer biztosra tudom, hogy nehezményeznék az alkoholmentességet.

Azt pedig nem tudom mit jelent a "forintb...ó", de nem a pénz miatt lenne ez a "szabály".

2021. dec. 10. 22:42
 7/15 peca1000 ***** válasza:
6%
Elbeszélgetsz velük, hogy mértékkel igyanak, mert nem akartok balhét.
2021. dec. 10. 22:48
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

#5, nekem te tűnsz full alkesznak.

Nem bírsz ki egy vacsorát sem ásványízzel?

Ha még pénzzel akarsz villogni (bár a kérdező nem) vegyél bio céklalét, vagy gránátalma dzsúzt.

2021. dec. 10. 23:41
 9/15 anonim ***** válasza:
20%
Voltam ilyen alkohol nélküli esküvőn, akkor az étellel kell kompenzálni az alkoholt. De inkább legyen pia mint különleges ételek mert 2x többe kerül az esküvő. Az ételek nem olcsók, főleg a különlegesek. Ezt az új asszony mondta esküvő után kicsivel. Inkább lett volna ital és olcsóbban jöttek volna ki.
2021. dec. 11. 03:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk kb. ekkora esküvőnk volt. Hiába volt alkohol és hívtunk meg olyat is, aki elég sokat szokott inni és utána kikel magából, hálistennek nem ivott ő se annyit, hogy botrány legyen. Mi is a szűk családot és barátokat hívtunk meg, semmi vőfély, semmi játék, mert engem is kiráz a hideg az ilyenektől. Buliztunk egy jót kb. 2-ig, aztán mindenki ment haza. Életünk egyik legszebb napja volt, mert mi is tudtuk élvezni, nem kellett ilyen hülyeségeken izgulni, hogy mind a 200 ember jól érezze magát és ne unatkozzon, mert 40 emberrel teljesen jól elvoltunk. De amúgy, ha nem kértek alkoholt a lagzi helyszínére, akkor nagyjából tényleg meg lehet úszni, hogy ne legyen piálás. A laposüveg azért néhány embernél tényleg befigyelhet.
2021. dec. 11. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!