Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Jogosan teszi a gyermekem...

Jogosan teszi a gyermekem azt, hogy alkoholmentes esküvőt tart a párjával népnevelési szándékkal?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy alkoholmentesen is lehet jól éreznünk magunkat, és akinek nem tetszik ez, az ne jöjjön el. Számunkra ez teljesen elfogadhatatlan, mert kell nekünk a pia ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a buliban. Ünnepi társas összejevetel pia nélkül nem összejövetel.

A férjemmel elég erőteljesen gondolkodunk azon, hogy nem megyünk el a fiunk esküvőjére emiatt.

okt. 25. 18:30
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
84%
Hát a saját esküvőjéről hadd dönthessen mindenki. Ha meg nem megy el valaki, akkor az csak az ő szegénységi bizonyitványa. 🤷🏼‍♀️ a nagymamám alkohol nélkül is képes volt elrontani az esküvőt, tudod kinek kellenek még a kezelhetetlen alkoholisták, papával az élen.
okt. 25. 18:47
 12/52 A kérdező kommentje:

#6: Meg mi ez a népnevelési szándék? 🤣

->Példát mutatva meg akarja mutatni a vendégeknek nevelési szándékkal, hogy mi a helyes szerintük.

okt. 25. 18:54
 13/52 anonim válasza:
100%
Ezt a meghívóra is ráírják, vagy hogyan fog kiderülni?
okt. 25. 18:59
 14/52 A kérdező kommentje:
#13: Ráírták, hogy az esemény alkohol és gyerekmentes, kérik otthonhagyni őket, és nélkülözni a rendezvény teljes időtartama alatt. Minimum belépési korhatár 12 év.
okt. 25. 19:02
 15/52 anonim ***** válasza:
87%
Én nem látom benne a népnevelési szándékot így se. Nem lesz pia, te nem leszel a vendége, ennyi. Nincs mit beszélni erről többet. xD Legalább tudják, hogy kire számíthatnak ezután.
okt. 25. 19:02
 16/52 anonim ***** válasza:
80%
Szóval emiatt nem akarsz elmenni a saját gyereked esküvőjére. Mekkora szégyen egy szülő vagy. Ha nekem nem jönne el anyám emiatt a büdös életbe fel se keresném többet.
okt. 25. 19:03
 17/52 anonim ***** válasza:
88%

Azt csinálnak, amit akarnak.

Sőt.

Te is azt csinálsz, amit akarsz.

Ilyen egyszerű ez.

okt. 25. 19:04
 18/52 anonim ***** válasza:
29%
Még gyerek mentes is lesz? Akkor lehet nem is lesz sok vendége. Sok ostoba ember nem bírja elfogadni más esküvői szabályzatát vagy kérését ki minek tartja.
okt. 25. 19:05
 19/52 anonim ***** válasza:
25%

Hiába a lepontozás, egyszerű fölényeskedés az egész. Igen az ő esküvője, de akkor ennyi erővel ne is hívjon meg senkit se, ünnepeljen a 4 fal közt.

Jól tudják, hogy az emberek többsége szereti az alkoholt, főleg egy ilyen eseményen. Felsőbbrendűség érzést kelt benne, hogy betilthat alapvető dolgokat.

De ha az én esküvőmön csak húsos kaják lennének amikor mondjuk ő vegetáriánus, csak mert szerintem át kellene nevelni vagy én nem értek vele egyet, ő lenne a legjobban felháborodva.

Lehet szórakozni az ilyesmivel, de ha unalmas és feszültségekkel teli nagy napot akar magának, akkor még találjon ki ezer ilyen szabályt.

okt. 25. 19:09
 20/52 anonim ***** válasza:
87%
Ez az ő napjuk, az ő szabályaik szerint fog menni. Akinek ezzel baja van, az ne menjen. Mondjuk az szerintem annyit is ér, ha az alkoholt választja a saját gyereke helyett.
okt. 25. 19:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!