Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Hogyan kellett volna döntenünk...

Hogyan kellett volna döntenünk? Tényleg akkora szemétség, hogy így nem megyünk az esküvőre?

Figyelt kérdés

Unokatestvérem esküvője lesz holnap. A meghívót még februárban megkaptuk, a részleteket is megbeszéltük. A családdal meg a közös barátokkal leszerveztük az utazást, hogy ki kivel megy, gyerekeket ki viszi stb. (nekünk és 2 másik családnak sincs kocsija).

Kedden felhívott az unokatesóm menyasszonya és megkért, hogy a gyerekeket ne vigyük, mert bár semmi baja sincs velük és tudja, hogy nem tehetnek róla (autik), de nem szeretné, ha ott kiborulás lenne és elrontanák a hangulatot. Én mást erre nem nagyon tudtam mondani, mint azt, hogy megértem és azt, hogy így viszont nem tudunk menni az esküvőre. Ő tudomásul vette és elköszöntünk.

Én megbeszéltem azokkal, akikkel mentünk volna, hogy nem kell jönni értünk, mikor elmondtam, hogy miért nem megyünk, akkor meglepődtek, mert csak mi kaptunk ilyen hívást. Utána nem is nagyon foglalkoztam az egésszel. Tegnap viszont a menyasszony felhívott és elküldött melegebb éghajlatra, hogy bosszúból tönkretettem az esküvőjét, mert a gyerekes meghívottak szinte mindegyike lemondta és a párjával is összevesztek emiatt.

Mégis, mi lett volna a jó megoldás ebben a helyzetben? Ti mit csináltatok volna?

2022. júl. 8. 10:51
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
7%
Olvasgass vissza valahol itt volt egy hasonlo kérdés, de ott simán csak rosszul viselkedő gyerekek voltak.
2022. júl. 8. 11:14
 12/51 anonim válasza:
43%
Én egyáltalán nem vagyok híve az olyan hagyományos dolgoknak, mint az esküvő, házasság stb, de ha mégis erre adnám a fejem, biztos én is megmondanám, hogy a gyerekeket hagyják otthon. Senkinek se hiányzik ezen a csodás nagynapon a rohangászás stb. De ebben az esetben úgy lett volna korrekt, ha egyik gyerek se mehet nem csak a betegek. Mert amúgy lehet még a te gyerekeid különben viselkedtek volna, mint a többiek. Mellesleg azért túlzás szerintem, hogy ennyire körbeért utolsó nap ez az infó és hirtelen mindenki lemondja :D ja meg ha ezen kiborul a férj is, akkor már eleve nem is jósolok életre szóló házasságot se
2022. júl. 8. 11:14
 13/51 anonim ***** válasza:
75%

Én nem érzem úgy, hogy te hibáztál volna, korrektül elfogadtad és megbeszéltétek a menyasszonnyal is. Ha jól értem, megértő voltál és másokban sem szítottad a feszültséget a menyasszonnyal szemben.

A menyasszony hibázott elsősorban ott, hogy ez most jutott csak eszébe, másodsorban ott, hogy mindezt ezek szerint nem beszélte meg a vőlegénnyel, illetve a többiek, akik tudtodon kívül ennyire magukra vették ezt a szerinted elfogadhatónak tartott megoldàst. A helyedben most már külön nem tennék semmit, ha valaki felhozza, elmondanàm a saját békés álláspontomat, ott helyben, amikor felhívott, elmondtam volna, hogy nem én tehetek a helyzetről, ne rajtam vezesse le a mérgét, (és lehetőleg ne is senki máson, hanem vállalja a döntése következményeit, de ezt már csak magamban, mert mégiscsak most lesz az esküvője, ne hergeljem tényleg én is)

2022. júl. 8. 11:15
 14/51 anonim ***** válasza:
19%

8-as!

Ez is lehet. A leírás alapján egy bridezilla a kedves menyasszony, a kérdező nem veszít semmit, ha nem mennek az esküvőre.

2022. júl. 8. 11:16
 15/51 anonim ***** válasza:
26%

"Senkinek se hiányzik ezen a csodás nagynapon a rohangászás stb."

A gyerekmentes esküvőnek még a gondolatától is rosszul vagyok!

2022. júl. 8. 11:17
 16/51 anonim válasza:
89%
Szerintem itt a fuvaros kavart be. Neked jogod van lemondani a meghívásod, nincs azzal baj. Neki meg joga van azt hívni akit akar. Azért én megértem a menyasszonyt is. Nem ismeri a gyerekeidet, nem tudja mennyire súlyos a betegségük, ez miatt nem akarja megkockáztatni az esküvője békéjét. Azért autista és autista között is van különbség. Lehet a tieid simán csöndben végigülték volna a szertartást, más autista meg lehet végigüvölti, de ezt ő nem tudhatta. Kérdés hogy egyátalán tudta-e a meghíváskor, hogy autisták a gyerekeid.
2022. júl. 8. 11:17
 17/51 anonim ***** válasza:
17%
Csak nekem furcsa hogy ma már létezik olyan hogy gyerekmentes esküvő?? 😮
2022. júl. 8. 11:22
 18/51 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem több szarkavaró is van ebben a családban. Miért most jutott ez eszébe a menyasszonynak? Kétlem hogy az esküvője előtt pár nappal a vőlegénye unokatesójának családja után nyomozgat. Valószínűbb, hogy valaki "súgott" neki kicsit, hogy jajj a Katának milyen borzasztóak a gyerekei. Aztán ha te valóban normálisan megbeszélted a menyasszonnyal, a dolgot, akkor a sárdobálást nyilván az kezdte akivel te utána beszéltél.
2022. júl. 8. 11:29
 19/51 anonim válasza:
59%
jajj jajj a gyerekes szent ősanyák sújtanak le a piros x-ekkel :D el se tudnátok képzelni egy alkalmat, amikor nem a szent tőgyről lóg le a gyereketek mi? :D felfoghatatlan lehet a számotokra, ha valakinek nem az primitív élete célja, hogy szaporodjon ugye? pusztuljon is minden ember ki másképp gondolkodik és nem áll be a sorba!
 20/51 anonim válasza:
78%
na, ilyen mese már rég volt.
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!