Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Tényleg ennyire gáz a helyzet...

Tényleg ennyire gáz a helyzet nyelvtudásban nálunk?

Figyelt kérdés

Én ezt nem értem, most is volt több felmérés és tanulmány, hogy a magyarok valami rejtélyes oknál fogva egyszerűen nem képesek nyelveket tanulni, és alig 30% gagyog egy idegen nyelvet.

Ehhez képest, eddig akárki jött hozzánk Ny-Európából, tök evidens volt még a 14 éves gyerekeknek is, hogy folyékonyan beszéltek angolul, mert az egyszerűen alap, utána jöhet egy második idegen nyelv. nem is értem amúgy, hogy lehet az angol nélkül a mai világban ellenni, hiszen ilyen teljesen alap dolgokra gondoljunk, ebay, egyáltalán az internet világa, most abba bele se menjünk, hogy komolyabb tudományos dolgok is csak angolul érhetők el ...

És azt se értem, hogy 2018-tól kötelező lenne a középfokú az egyetemi felvételihez., amikor nekem a 90-es években is kötelező volt. Azóta rosszabb lett a helyzet, vagy mi történik?

Valaki érti ezt? És miért pont a magyarok járnak ebben is élen, mint minden negatívumban?

2017. jún. 26. 08:20
1 2 3 4 5
 41/43 A kérdező kommentje:

az utolsó kommentekre:

azért örülök, hogy nem csak nekem vannak ilyen tapasztalataim. de az a gáz ám, hogy ezt a külföldiek is pontosan tudják rólunk, aztán ennek megfelelően is állnak hozzánk. és hát igen, a magyarban mintha genetikailag benne lenne a furkálódási, áskálódási végy, nem csak meglátás, hanem sokszoros tapasztalat h szinte boldogtalanok, ha nem tudják a másik életét tönkre cseszni valahogy. a fenti példák pedig mind igazak, valamennyihez volt szerencsém már egyik-másik országban.

viszont mi van a kanadaiakkal?

2017. jún. 29. 11:03
 42/43 anonim ***** válasza:
Semmi sincs a kanadaiakkal, a szólók nem gondolkodtak, csak eszükbe jutott az, hogy romák kértek ott menedékjogot, de aki tájékozott, az tudja, hogy ez az elmúlt évtized eseménye volt, és aki gondolkodva olvas, az tudja, hogy ha 91-ben mondta nekem ezt egy kanadai, akkor az a 80-as évek tapasztalata volt, amikor még csak "rendes" magyarok disszidáltak oda (is).
2017. jún. 29. 12:26
 43/43 anonim ***** válasza:
Sztrogoff; meg még rendesebbek...főleg.
2017. jún. 29. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!