Melyik a világ legnehezebb/legkönnyebb nyelve?
"Akárhogy is írnak egy szót, amikor megtanulod, akkor együtt tanulod meg a kiejtést és az írásképet."
Csak valamivel könnyebb megtanulni, ha a kettőnek köze van egymáshoz. Mármint annak számára, aki képes használni az agyát (gondolkodásra).
"Az egy más kérdés, hogy mi betűírást használunk, szintetikus felépítéssel, ezért nehéz a kínai rendszerű írás nekünk."
Azt nem vagy képes felfogni, hogy a különbség nem egyszerűen az, hogy "mi a betűírást használjuk", ők meg -jelentéktelen apróság - a fogalomírást, hanem az, hogy az egyik módszer (az utóbbi) többször annyi tanulást jelent ugyanannak a nyelvi kompetenciának az eléréséhez, mint a másik módszer (a betűírás).
"A legnehezebb nyelv az, ami a legidegenebb. Nekünk a kínai nagyon idegen."
Az indonéz is idegen, mégis könnyű. Dettó a szuahéli. Pl. mert betűírást alkalmaznak.
"Az angol nyelvben is vannak igekötős igék, ezek az úgynevezett phraseal verbs."
Tőlem nevezheted annak, de általában a befejezettséget, szokásszserűséget stb. nem ezzel jelölik, mint a magyarban.
"Ez a nyelv igeidőkben sem szegény; van ugye a három főidőn (tenses) belül a folyamatos és a befejezett szemlélet, amiket mi általában időknek nevezzük. Ha ezekkel nem találkoztál, akkor egy nagyon lebutított angolt taníthattak neked."
Te meg nem vagy képes olvasni vagy szöveget értelmezni. Azt írtam, hogy éppen hogy a sokféle igeidőnek köszönheti az angol, hogy szabályosabb, ezért könnyebb, mert nem igekötőkkel és körülírásokkal bénázik, mint a magyar vagy a kínai.
sztem a legesleg nehezebb a japán.a japánoknál minden egyes szótagnak van külön jele,a teljes abc-ben meg több mint 40 000 betű szerepel.bár csak azt nem értem,akkor hogy van telefonjuk amin ugye 12 gomb van,kivéve ugye az érintőképernyőset,meg a számitógépes billentyüzetre hogy fér rá annyi betű xD
13L
00:15
Valahol az angol és a német között lehet nehézségben.
Legkönnyebb(leggyorsabban megtanulható, ahogy tetszik) a spanyol.
Legnehezebb pedig a szlovák.
Tapasztalatból írom:
Japán a legegyszerűbb
angol a legnehezebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!