Tényleg a szlovák a világ legnehezebb nyelve?
Itt az áll, hogy a második helyezett magyar előtt a szlovák a legnehezebb, mert... "van 7 esete (Nominatív, Genitív, Datív, Akuzatív, Lokál, Instrumentál a Vokatív), kiemelt szavai (i – y), a melléknevek és igék ragozása. Tulajdonképpen a szlovák nyelvben ragozni kell az összes szófajt."
Aki tud itt szlovákul, tényleg olyan nehéz nyelv? És ha igen, "csak" a ragozás miatt?
Kicsit csodálkoztam is, de mondom inkább megkérdezem, mert én nem tudok egy szót sem szlovákul.
Köszönöm a válaszokat! :)
nem egyáltalán nem nehéz
én is beszélem és tök logikus nyelv
az arab meg a japán na az nehéz
1) Szerintem azok a nyelvek amik párezer írásjelet szükségelnek egyértelműen a lista eléjére kéne kerülniük.
2) Az egész személy és vélemény kérdése.
3) Nem.
"Tényleg a szlovák a világ legnehezebb nyelve?"
Kb. századszor linkeli be valaki ezt az idióta hoaxot. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire szívósan tartja magát ez a baromság.
"Itt az áll, hogy a második helyezett magyar előtt a szlovák a legnehezebb, mert... "van 7 esete"
Ez a "hány esete van" számolgatás és az, hogy ez összefügg a nyelv nehézségével, már önmagában is bizonyítja, hogy fogalma sincs a nyelvekről a cikk szerzőjének.
"Tulajdonképpen a szlovák nyelvben ragozni kell az összes szófajt"
A kínaiban meg nincs "ragozás", mégse könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!