Hogy lehet az OLASZ a VILÁG 5. legtanítottabb nyelve?
Most olvastam nem rég, hogy természetesen az 1. az angol, 2. a spanyol, 3. a francia, 4. a német és 5. az olasz!
Ez hogy lehetséges? Létezik, hogy az olaszt tanulják az 5. legtöbben?
Szép nyelv és nem olyan nehéz :)
Én is azt tanulom az angol mellett, és egyből beleszerettem, gondolom, sokan kedvtelésből is elkezdik, mert Olaszország szép hely, van tenger, sípálya, gyönyörű városok, és nincs messze tőlünk.
De nem Magyarországon, hanem az egész világon!
És pl. a portugál? Vagy az orosz?
"Én azon jobban meglepődtem, hogy a német csak negyedik."
Pedig ha nem csak Európáról, hanem az egész világról van szó, akkor logikus. A német Európán kívül nem ér semmit, míg a spanyolt és a franciát a régi gyarmatosítások miatt sok helyen beszélik.
"bár még mindig olyan hihetetlennek tűnik, hogy a spanyol exgyarmatok többen lennének, mint az európai sváb közösség,"
Pedig igen. Majdnem az egész Dél-Amerika, Közép-Amerika..
"nem beszélve arról, hogy minden "nyaralóövezet" tanítja a németet a turizmus miatt."
Azért nem minden. Én pl. Dél-Amerikában még angolul se boldogultam, a német ott esélytelen, Spanyolországban pedig amikor szállást kerestem, akkor sok hotelnél az volt a kifogás a neten, hogy a személyzet nem beszél angolul. A németet még kevesebben beszélik.
"Hogy lehet az OLASZ a VILÁG 5. legtanítottabb nyelve?"
Sehogy, nyilvánvalóan téves az információd.
"Most olvastam nem rég, hogy természetesen az 1. az angol, 2. a spanyol, 3. a francia, 4. a német és 5. az olasz!"
Hol olvastad? Ez még Magyarországon sem igaz. Talán az USA-ban igaz lehet, bár ott is meglepő.
Itt az szerepel, hogy az USA-ban van 5. helyen az olasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!