Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy lehet az OLASZ a VILÁG...

Hogy lehet az OLASZ a VILÁG 5. legtanítottabb nyelve?

Figyelt kérdés

Most olvastam nem rég, hogy természetesen az 1. az angol, 2. a spanyol, 3. a francia, 4. a német és 5. az olasz!

Ez hogy lehetséges? Létezik, hogy az olaszt tanulják az 5. legtöbben?

2011. okt. 12. 21:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Dél-Amerika egy része úgy tudom, inkább portugált beszél, mintsem spanyolt."

Brazíliában a portugált, Chile, Peru, Kolumbia, Uruguay, Argentina, Paraguay, Bolívia, Equador: spanyolt. A többi kis piszlicsáré országot nem tudom, van azt hiszem olyan is, ami a franciát, de nem 100%. A nagyobbak Brazília kivételével a spanyolt.

Közép-Amerikában meg a spanyol, és az USA déli államaiban is nagyon elterjedt.

2011. okt. 12. 22:08
 12/16 anonim ***** válasza:

[link]

Itt egy térkép, tényleg van Dél-Amerikában egy ország, ahol a franciát beszélik. De a nagy része a spanyolt... Egyébként úgy hallottam ismerőstől, hogy Brazíliában is sokan tanulnak spanyolul.

2011. okt. 12. 22:12
 13/16 anonim ***** válasza:

"tényleg van Dél-Amerikában egy ország, ahol a franciát beszélik."

Az ott Franciaország egyik megyéje.

2011. okt. 12. 22:14
 14/16 anonim ***** válasza:
82%
Nem az szerepel a kérdésben, hogy legtöbb ember által beszélt nyelv, hanem a legtanítottabb. Én ezt úgy értelmezem, hogy idegen nyelvként tanított nyelvről van szó. És attól, hogy rengeteg helyen beszélnek portugálul, még lehet, hogy az olaszt több helyen tanítják idegen nyelvként.
2011. okt. 12. 23:03
 15/16 anonim ***** válasza:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:51

a német nem csak Európában beszélt nyelv (igaz, máshol nincs sok gyakorlati haszna). a régi német gyarmatokon, Afrikában nem ritka, ha két bennszülött törzs, akik nem tudnak 1más nyelvén, németül kommunikálnak... (én is néztem, amikor megtudtam XP)

2011. okt. 13. 00:47
 16/16 anonim ***** válasza:

23:03

Teljesen kizárt, hogy az olaszt tanítanák 5. leggyakrabban idegen nyelvként. Eleve tele van a világ olyan országokkal, ahol a lakosság anyanyelve más, mint a hivatalos nyelv, ezért idegen nyelvként tanítani kell a hivatalos nyelvet.

Ha persze NEM a "legtanítottabb nyelv"-ről van szó, hanem a "legtanítottabb olyan nyelvről, ami másik országban hivatalos", akkor talán felkúszhat az olasz az 5. helyre, bár az olaszt nagyobb számban csak néhány európai országban (meg az USA-ban) tanulják, szóval szerintem ennél még a kínait is többen tanulják pl. DK-Ázsiában.

2011. okt. 13. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!