Hogy lehet az OLASZ a VILÁG 5. legtanítottabb nyelve?
Most olvastam nem rég, hogy természetesen az 1. az angol, 2. a spanyol, 3. a francia, 4. a német és 5. az olasz!
Ez hogy lehetséges? Létezik, hogy az olaszt tanulják az 5. legtöbben?
"Dél-Amerika egy része úgy tudom, inkább portugált beszél, mintsem spanyolt."
Brazíliában a portugált, Chile, Peru, Kolumbia, Uruguay, Argentina, Paraguay, Bolívia, Equador: spanyolt. A többi kis piszlicsáré országot nem tudom, van azt hiszem olyan is, ami a franciát, de nem 100%. A nagyobbak Brazília kivételével a spanyolt.
Közép-Amerikában meg a spanyol, és az USA déli államaiban is nagyon elterjedt.
Itt egy térkép, tényleg van Dél-Amerikában egy ország, ahol a franciát beszélik. De a nagy része a spanyolt... Egyébként úgy hallottam ismerőstől, hogy Brazíliában is sokan tanulnak spanyolul.
"tényleg van Dél-Amerikában egy ország, ahol a franciát beszélik."
Az ott Franciaország egyik megyéje.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 21:51
a német nem csak Európában beszélt nyelv (igaz, máshol nincs sok gyakorlati haszna). a régi német gyarmatokon, Afrikában nem ritka, ha két bennszülött törzs, akik nem tudnak 1más nyelvén, németül kommunikálnak... (én is néztem, amikor megtudtam XP)
23:03
Teljesen kizárt, hogy az olaszt tanítanák 5. leggyakrabban idegen nyelvként. Eleve tele van a világ olyan országokkal, ahol a lakosság anyanyelve más, mint a hivatalos nyelv, ezért idegen nyelvként tanítani kell a hivatalos nyelvet.
Ha persze NEM a "legtanítottabb nyelv"-ről van szó, hanem a "legtanítottabb olyan nyelvről, ami másik országban hivatalos", akkor talán felkúszhat az olasz az 5. helyre, bár az olaszt nagyobb számban csak néhány európai országban (meg az USA-ban) tanulják, szóval szerintem ennél még a kínait is többen tanulják pl. DK-Ázsiában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!