Melyik a világ legnehezebb nyelve, ami egyben a legszebb is?
Kinek és milyen szempontból?
Egy magyarnak pl. a kínai nyelv marha nehéz, egy koreainak viszont annyira nem.
Te nem tudod megkülönböztetni (hallásra) a kínait, a japánt, a koreait és a vietnámit egymástól, az angolt, a németet, a franciát és a szerbet viszont röhögve (még ha egyébként egyik nyelven sem beszélsz).
A távol-keletieknek ez fordítva működik. Nekik az európai nyelvek mennek egy kaptafára. Ebből következően, gondolom, nekik angolul mondjuk sokkal nehezebb megtanulni, mint kínaiul.
Az, hogy mi a legnehezebb nyelv, nagy mértékben függ attól, hogy mi az anyanyelved és hogy milyen nyelveken beszélsz már. Pl. egy angolul és németül is beszélő magyarnak a kínai nagyon nehéz lehet, egy koreaiul és japánul tudó magyarnak viszont már nem annyira.
Az pedig, hogy melyik a legszebb, még ennél is relatívabb. Ízlések és pofonok különbözők, ugye.
Nekem például hangzásra az olasz tetszik a legjobban, ami európai viszonylatban egy elég bonyolult nyelv (nem mondom, hogy nehéz, mert az ugye relatív), de vannak nála (magyar ember számára) sokkal nehezebben megtanulhatók is a világon.
Szerintem a magyar.
Valahol olvastam, hogy nekünk (magyar anyanyelvűeknek) talán könnyebb megtanulni japánúl, mint pl a kínaiaknak, mert elég sok hasonlatosság van a két nyelv között (pl ragozás). Még a nevek is olyan sorrendben vannak, mint nálunk, vezeték-, majd keresztnév.
Amúgy, ha van köztünk szakértő, nyugodtan javítson ki, ha hülyeségeket írkálnék :)
Az oké, hogy sok mindenben hasonlít a magyar és a japán.
De legalább annyiban különbözik is.
Az lehet, hogy a kínaiaknak (is) nehéz megtanulni japánul (ilyen - földrajzi és kulturális - távolságból ezt nehéz megállapítani), de tuti, hogy nekünk is nehezebb, mint pl. angolul, németül, vagy olaszul.
miért attól lesz könnyű egy nyelv, ha sokan beszélik? ezt valaki elmagyarázhatná nekem...
az első válaszolónak igaza volt, + rengeteg listát találhatsz a neten, amikben a nyelvek nehézségi szinten vannak felsorolva. már olyat is láttam, ami az szlovákot vette előre.
Kínaiul tanulni nem annyira nehéz, mint inkább hosszú. De tanár nélkül nem fog menni, mert a hanglejtésnek is szerepe van, meg az írásjelek és a kiejtett szavak között is meg kell találni a kapcsolatot, ami tanár nélkül szintén nem az igazi.
A világ leghezebb, és a legszebb nyelve is elég szubjektív. Van, aki szerint a magyar az. Nézz csak körül itt, és rájössz, hogy kevesen tudnak itt magyarul.
A japánnak elég izgalmas a nyelvtana, például egyes mondattípusokat a mi szempontukból elég nyakatekerten fejez ki, és a mellékneveknek is van múlt, és jövő idejük, úgyhogy inkább igék. A hangzásáról nem tudok beszámolni.
Híresen nehéznek és szépnek számít a latin nyelv. Nagyon különbözik a modern európai nyelvektől, bár a mai világnak nem nagyon kell.
A legnehezebb nyelvek a kínai, koreai, japán és arab.
A legszebbek viszont a magyar, finn, orosz, francia és portugál.
Tehát nem a legszebb nyelvek a legnehezebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!