Melyik a világ legnehezebb nyelve, ami egyben a legszebb is?
A legnehezebb és a legszebb nyelv nem ugyan az. Ennek megítélése elég szubjetkív.
Egyszer olvastam, hogy a világ második legnehezebb nyelve a magyar, az első a kínai egyik nyelvjárása.
A legszebb szerintem a magyar, szóval összegezve: a legnehezebb-legszebb nyelv a magyar. :)
Szerintem a magyar nyelv az egyik legnehezebb, mert mi a ragot is ragozzuk.
Valaki írta, hogy a magyar nem tudja megkülönböztetni a japánt, a kínait, a koreait stb. Szerintem ez hülyeség. Én még a két kínait is meg tudom különböztetni... De lehet, hogy ez csak velem született adottság.
A japánt nekünk azért könnyű megtanulni, mert náluk is érzés szerint pakolod a szavakat mondatba, mint nálunk magyarban. Írni olvasni viszont már egy fokkal nehezebb, de nem lehetetlen.
Az én kedvenc nyelvem a japán, de a kínait is szeretem :)
Ez részlet kérdés. :)
A legszebb a magyar és a finn, viszont finnül nekünk magyaroknak nem annyira nehéz megtanulni.
Szép még a svéd is, de az nem nehéz.Bár ezt is embere válogatja, van akinek még angolul is nehéz megtanulnia.
Nehéz de nem szép a kínai, koreai.. .stb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!