Tényleg a szlovák a világ legnehezebb nyelve?
Itt az áll, hogy a második helyezett magyar előtt a szlovák a legnehezebb, mert... "van 7 esete (Nominatív, Genitív, Datív, Akuzatív, Lokál, Instrumentál a Vokatív), kiemelt szavai (i – y), a melléknevek és igék ragozása. Tulajdonképpen a szlovák nyelvben ragozni kell az összes szófajt."
Aki tud itt szlovákul, tényleg olyan nehéz nyelv? És ha igen, "csak" a ragozás miatt?
A szlovák egy lopott nyelv...csak nézzetek meg egy termék hátán lévő leírást. És hasonlítsátok össze a tótok nyelvét a cseh nyelvvel. Megdöbbentő, hogy pár betű kivételével ugyan az.
Sajnálom, aki ezt a gúny nyelvet kell tanulja (gondolok most a felvidéki magyarjainkra).
Nem tudok szlovákul.. De nem tűnik nehéznek.. Meghallgattam egyszer a szlovák himnuszt, és már fejből tudom.
Bár nem ugyan az.
Ezt a sz*rt...
Szlovák biztos nem az. Személyesen 5 nyelvről van valamennyi tapasztalatom ez az angol, a spanyol, az olasz, a szerb (itt horvátként van említve de ugyanaz ha bárki azzal jönne hogy a szerb és a horvát két különböző nyelv annak üzenem hogy én más véleményen vagyok és ezt tartsa tiszteletben, de ha feltételezzük hogy külön nyelvek is itt a nehézséget gyakorlatilag egyenlőnek tekinthetjük mert azt mindenki elismerheti hogy ugyanazon a rendszeren alapszik a két nyelv elvégre teljes a kölcsönös érthetőség közöttük) és a német.
Az én véleményem szerint abban van igazság például, hogy szerintem a spanyol tényleg könnyebb mint az olasz. És a szerb és az angol valóban könnyebb a németnél. De az angol magas szinten nem olyan egyszerű mint itt azt állítjak. Szerintem a legkönnyebbtől indulva ennek az 5nek a sorrendje: szerb, spanyol, angol, olasz (utóbbi 3 nagyjából egyszinten de különbséget kell tenni köztük), német. A szerb a névszóragozást leszámítva messze nem olyan komplikált a másik 4 szerintem.
és ez a végén "A világon egyedül a szlovák nyelvnek van 7 esete (Nominatív, Genitív, Datív, Akuzatív, Lokál, Instrumentál a Vokatív), kiemelt szavai (i – y), a melléknevek és igék ragozása. Tulajdonképpen a szlovák nyelvben ragozni kell az összes szófajt." no comment...
ez kamu... a szerbben pont ugyanez a 7eset van de ez nem teszi feltétlen annyira nehézzé. Mind a kettő szláv nyelv és azok viszonylag közel állnak egymáshoz, lehet hogy valamivel nehezebb a szerb-horvátnál nem ismerem, de biztos nem annyival hogy utóbbi a legkönnyebbek egyike legyen (amivel teljes mértékben egyetértek, tapasztalat alapján), míg a szlovák a legnehezebb legyen.
Ez nyilván mindenkinek más de ilyen hogy két szláv nyelv a két végletben van és a szlovák végletességére olyan indokot hoznak ami a másikban is ugyanúgy van az alapvető ellentmondás szóval a forrás teljes mértékben hiteltelen.
Én a másik oldalra raknám de ez csak személyes vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!