Melyik a világ legkönnyebb nyelve?
A lovári nem könnyű nyelv, kb. a némettel és orosszal van egy szinten.
Az elterjedt nézet az, hogy a germán nyelvek egy része (angol, svéd, norvég, holland, afrikaans) és az újlatin nyelvek a legkönnyebbek (spanyol, portugál, francia, olasz). Hogy a spanyol vagy az olasz könnyebb-e, az nehéz kérdés: szerintem a spanyol könnyebb az egyszerűbb kiejtése és nyelvtana miatt, bár rendhagyó ige azt hiszem, több van benne.
A szuahéli is könnyű nyelv, de nem tudok róla részletesebb véleményt mondani. Vannak, akik szerint a szuahéli a legkönnyebb nyelvek között van.
Amíg csak beszéled, a mandarin is pofonegyszerű.
Még hogy a cigány nyelv könnyű? És csak 100 szóból áll???! Megszámoldtad??! Kereken száz?!
Neked ajánlom Rostás-Farkas György és Karsai Ervin cigány-magyar, magyar-cigány szótárát!!!
EGYÁLTALÁN NEM KÖNNYŰ!!!
Szerintem mindenkinek más a könnyű/nehéz. Nekem angol után, mintha a spanyol menne könnyebben, mert próbáltam mást is.
Mellesleg a lovári szerintem is nehéz. A barátnőm pl. azért tanult lovárit, mert azt hitte könnyebb abból letenni egy középfokút, mint angolból. Aztán nekem elsőre összejött az angol, neki pedig vagy harmadjára a lovári. Pedig olyan tanárhoz járt, akinek anyanyelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!