Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik a világ legkönnyebb...

Melyik a világ legkönnyebb nyelve?

Figyelt kérdés
Melyik az a NEM mesterséges nyelv ami rendkívül könnyű? AZ mind1 hogy honnan származik vagy hogy hol beszélik.:) (megjegyzés : az angolon kívül)
2010. jún. 25. 10:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
76%
Ezt tárgyilagosan nem lehet eldönteni – kinek ez, kinek az. Egy szlováknak nyilván tök egyszerű a cseh, vagy egy spanyolnak az olasz, de nekünk mindegyik nehezebb, hiszen a szókincsük teljesen más, amit meg kell tanulnunk. A nyelvtan és a helyesírás nehézsége is az egyéntől függ.
2010. jún. 25. 10:16
 2/15 anonim ***** válasza:
38%
lovári
2010. jún. 25. 10:25
 3/15 anonim válasza:
46%
A cigány. Csak 100 szó van vagy mennyi és kb 1 nap alatt meg lehet tanulni. Eddig lehetett választott nyelvként vinni, de most hoztak valami törvényt vagy mit hogy ne lehessen mert túl könnyű. De amúgy ami hasznos is.... hááát... jó kérdés. Én csak angolul és németül tudok... szerintem a német könnyebb mint az angol, de ízlések és pofonok.
2010. jún. 25. 10:25
 4/15 Beatrix17 ***** válasza:
73%
Az olasz!Egyszerű a nyelvtan-ragozás,stb
2010. jún. 25. 10:27
 5/15 anonim ***** válasza:
94%
olaaasz?! 2 éve szenvedek velexD nekem a német:D
2010. jún. 25. 12:53
 6/15 anonim ***** válasza:
38%
valóban a cigány,nagyon könnyű(lovári)
2010. jún. 25. 15:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A lovári nem könnyű nyelv, kb. a némettel és orosszal van egy szinten.

Az elterjedt nézet az, hogy a germán nyelvek egy része (angol, svéd, norvég, holland, afrikaans) és az újlatin nyelvek a legkönnyebbek (spanyol, portugál, francia, olasz). Hogy a spanyol vagy az olasz könnyebb-e, az nehéz kérdés: szerintem a spanyol könnyebb az egyszerűbb kiejtése és nyelvtana miatt, bár rendhagyó ige azt hiszem, több van benne.

A szuahéli is könnyű nyelv, de nem tudok róla részletesebb véleményt mondani. Vannak, akik szerint a szuahéli a legkönnyebb nyelvek között van.

Amíg csak beszéled, a mandarin is pofonegyszerű.

2010. jún. 26. 22:54
 8/15 anonim válasza:
49%
az olasz NEHÉZ
2010. aug. 12. 21:19
 9/15 anonim ***** válasza:

Még hogy a cigány nyelv könnyű? És csak 100 szóból áll???! Megszámoldtad??! Kereken száz?!

Neked ajánlom Rostás-Farkas György és Karsai Ervin cigány-magyar, magyar-cigány szótárát!!!

EGYÁLTALÁN NEM KÖNNYŰ!!!

2010. aug. 13. 13:01
 10/15 anonim válasza:
100%

Szerintem mindenkinek más a könnyű/nehéz. Nekem angol után, mintha a spanyol menne könnyebben, mert próbáltam mást is.

Mellesleg a lovári szerintem is nehéz. A barátnőm pl. azért tanult lovárit, mert azt hitte könnyebb abból letenni egy középfokút, mint angolból. Aztán nekem elsőre összejött az angol, neki pedig vagy harmadjára a lovári. Pedig olyan tanárhoz járt, akinek anyanyelve.

2010. aug. 13. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!