Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyennek hallják a magyar...

Milyennek hallják a magyar nyelvet?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy külföldiek akik nem tudnak magyarul melyik nyelvhez hasonlítják. Mint pl. mi a norvégot kicsit olyan németesnek halljuk.
2009. okt. 16. 21:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

18:25 - Miután a norvég is germán nyelv, ez egyáltalán nem meglepő. Mi több, a svéd és a norvég pl. annyira hasonlóak, hogy sok esetben szinte csak egy k-t kell g-re cserélni vagy egy hasonló apró konverziót megejteni, és máris megkapja az ember a svédből a norvégot, vagy fordítva.

Nekem például amikor svédül tanultam, nagyon sokat segítettek a korábbi német tanulmányaim, mert nagyon sok mindent kitaláltam és felismertem már jó előre a svédből a német alapján. (Plusz ugyanilyen jól jött az is, hogy az egyetemen valamennyi óangolt is tanultunk)

Jetzt aber wirklich: warum hast du denn Ungarisch gelernt? Das würde mich auch sehr interessieren. :)

2010. ápr. 9. 19:20
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Warum ich Ungarisch gelernt habe?Hogy miert tanultam meg magyarul?Mert M.o.-on eltem 12 evig....mostohaapam magyar.:)De 1999 ota mar nem M.o.-on elek.

De az igaz,a sved nyelv hasonlit egy kicsit a nemethez(de csak nehany szo es meg inkabb a Plattdütsch-re.Ik snakk een bit Platt:D )...

Mi csak 5km-re lakunk a sved hatartol,sok munkatarsam sved es ferjem egy sved cegnek is dolgozik,igy majdnem mindennap haljuk es beszeljuk a sved nyelvet es szerintem egy nemet konnyebben tanul meg svedul mint norvegul.Itt norvegiaban nagyon sok dialektus van es neha a norvegok nem ertik meg egymast es foleg,ha valaki nynorsk-ot beszel..:D

De a svedorszagban is vannak aztan dialektusok rendesen.A munkahelyemen is van 1-2 sved,akiket nem ertem :(...de meg a norvegok sem.:D

2010. ápr. 9. 20:02
 23/25 anonim ***** válasza:
18.31-es vagyok. Köszi a választ, mostmár értem. Már azt hittem, hogy olyan elvetemült vagy, hogy csak úgy hobbiból tanulsz magyart. :)
2010. ápr. 9. 22:25
 24/25 anonim ***** válasza:

20:02 - Vagy úgy. Szép, gratulálok. :)

És hát igen, tény, hogy északon is vannak dialektusok rendesen. Sok svéd beszédét tényleg nem értem én se, több év tanulás után se, a norvég helyzet meg kétségkívül még durvább lehet, ahogy mondod is.

Érdekes módon viszont úgy vettem észre, hogy írásbn mindenféleképpen kompatibilisek egymással a germán nyelvek, és ha egymás írott szövegét látják a beszélők, azt általában ki tudják silabilizálni - ellentétben a beszéddel.

Hast du villeicht auch Finnisch gelernt? Ist zwar keine germanische Sprache, jedoch auch interessant - und wie ich sehe, gibt es da weniger Probleme mit Dialekte. :)

2010. ápr. 9. 23:41
 25/25 anonim ***** válasza:

Tudom, régi kérdés, de azért válaszolok :D

[link]

2015. máj. 25. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!