Milyennek hallják a magyar nyelvet?
18:25 - Miután a norvég is germán nyelv, ez egyáltalán nem meglepő. Mi több, a svéd és a norvég pl. annyira hasonlóak, hogy sok esetben szinte csak egy k-t kell g-re cserélni vagy egy hasonló apró konverziót megejteni, és máris megkapja az ember a svédből a norvégot, vagy fordítva.
Nekem például amikor svédül tanultam, nagyon sokat segítettek a korábbi német tanulmányaim, mert nagyon sok mindent kitaláltam és felismertem már jó előre a svédből a német alapján. (Plusz ugyanilyen jól jött az is, hogy az egyetemen valamennyi óangolt is tanultunk)
Jetzt aber wirklich: warum hast du denn Ungarisch gelernt? Das würde mich auch sehr interessieren. :)
Warum ich Ungarisch gelernt habe?Hogy miert tanultam meg magyarul?Mert M.o.-on eltem 12 evig....mostohaapam magyar.:)De 1999 ota mar nem M.o.-on elek.
De az igaz,a sved nyelv hasonlit egy kicsit a nemethez(de csak nehany szo es meg inkabb a Plattdütsch-re.Ik snakk een bit Platt:D )...
Mi csak 5km-re lakunk a sved hatartol,sok munkatarsam sved es ferjem egy sved cegnek is dolgozik,igy majdnem mindennap haljuk es beszeljuk a sved nyelvet es szerintem egy nemet konnyebben tanul meg svedul mint norvegul.Itt norvegiaban nagyon sok dialektus van es neha a norvegok nem ertik meg egymast es foleg,ha valaki nynorsk-ot beszel..:D
De a svedorszagban is vannak aztan dialektusok rendesen.A munkahelyemen is van 1-2 sved,akiket nem ertem :(...de meg a norvegok sem.:D
20:02 - Vagy úgy. Szép, gratulálok. :)
És hát igen, tény, hogy északon is vannak dialektusok rendesen. Sok svéd beszédét tényleg nem értem én se, több év tanulás után se, a norvég helyzet meg kétségkívül még durvább lehet, ahogy mondod is.
Érdekes módon viszont úgy vettem észre, hogy írásbn mindenféleképpen kompatibilisek egymással a germán nyelvek, és ha egymás írott szövegét látják a beszélők, azt általában ki tudják silabilizálni - ellentétben a beszéddel.
Hast du villeicht auch Finnisch gelernt? Ist zwar keine germanische Sprache, jedoch auch interessant - und wie ich sehe, gibt es da weniger Probleme mit Dialekte. :)
Tudom, régi kérdés, de azért válaszolok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!