Milyennek hallják a magyar nyelvet?
Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy külföldiek akik nem tudnak magyarul melyik nyelvhez hasonlítják. Mint pl. mi a norvégot kicsit olyan németesnek halljuk.2009. okt. 16. 21:51
11/25 anonim válasza:
Az én külföldi ismerőseim, akik először nem tudták, hogy magyar vagyok a világon semmihez nem hasonlították, csak néhány mondat után, amit hallottak, odafordultak, hogy "Jézusom milyen nyelven beszélsz?". Akik írásban látták először, azok meg végképp megdöbbentek a rengeteg fajta ékezeten és szintén, "milyen nyelv ez"? De eddig mindenki azt mondta szinte, hogy "cool, i like it!" ;)
12/25 anonim válasza:
Nekem arab barátom mondta, hogy kecskenyelv, de szerette nagyon hallgatni a magyart. Tengerentúli ismerősök azt is észrevételezték, hogy az övékéhez képest nem dallamos a nyelvünk. Amikor először beszéltem angolul hozzájuk, furán néztek, aztán később kiderült, azért, mert nem "énekeltem", hanem magyar hangsúlyozással beszéltem, és ebből úgy látták, mintha rosszul lennék.
13/25 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a választ! Szórakoztató volt :-) Meg hasznos is.
2009. okt. 17. 14:34
14/25 anonim válasza:
Igen, az oroszhoz szokták még hasonlítani. Az én párom külföldi és a családja azt hitte, hogy a magyar az az orosz egyik változata.
15/25 anonim válasza:
Külföldi ismerősöm szerint tisztára olyan, minta japán. Lehet benne valami, mert állítólag a japánok szeretik a magyar nyelvet, rokon lelket látnak bennünk :)
16/25 anonim válasza:
nekem egy orosz mondta, hogy olyan,mint a kínai:D
17/25 anonim válasza:
A magyar nyelvet nagyon gyorsan øsszekeverik a finn nyelvvel..:)A ferjem(is)nemet es ø azt mondta,hogy nem tudja a 2 ket nyelvet megkulønbøztetni.:)
18/25 anonim válasza:
Megegyszer en..:) a magyarok tenyleg a norveg nyelvet nemetesnek halljak?En nemet vagyok es Norvegiaban lakom mar 5 eve.Van nehany szo,amelyek egy(nagyon!!)kicsit hasonlitanak egymasra,de amugy egy nemet persze nem ert norvegul es forditva ugyanaz..:)
19/25 anonim válasza:
A skandináv nyelvekre (norvég, dán, svéd) azt szokták mondani, hogy olyan, mintha egy részeg angol tengerész megpróbálna németül beszélni :)
20/25 anonim válasza:
off: én vagyok az előző. Ha német vagy és Norvégiában élsz, akkor mikor (és miért :D ) tanultál meg magyarul?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!