Aki beszél lengyelül: milyennek találjátok a nyelvet? Könnyen tanulható? Sok bukfenc van benne egy magyar anyanyelvű számára?
Két évig tanultam lengyelül muszájból, és utáltam. A kiejtése valami borzalom, semmi dallam nincs benne, és az embernek az az érzése, hogy csak s, zs, cs és dzs hangok vannak a nyelvben. "Kedvenc" szavaim: dzieviec, dziesiec és czesc(ékezetes betűk nélkül), kiejtve "dzsevencs", "dzsesencs", illetve "csescs".
A helyesírása borzasztó: csak a zs hangot ötféleképpen tudják leírni...
A nyelvtana az egyik legnehezebb szláv nyelvvé teszi. Tanultam más szláv nyelveket is, de ilyen nehéz nyelvtannal nem találkoztam még.
Szóval nekem egyáltalán nem jött be. Lehet, neked be fog, ezt nem lehet megmondani ismeretlenül. Én a magam részéről maradok az orosznál.
Köszönöm az eddigi válaszokat, várom a továbbiakat még :)
(ezek szerint pont nekem való nyelv :P )
huu én akarok lengyelül tanulni :D:D még ezek után a kommentek után is. de csak azért mert szeretem a lengyeleket meg Lengyelországot. <3
17/L
Nagyon szép nyelv, a kiejtésről csak annyit, hogy ha egy csacsogós lengyel lányka beszél hozzád, akkor olyan, mintha csiripelne. :P Szerintem szép és dallamos.
A nyelvtan és szókincs már más tészta. Nagyon nagyon sok kivétel van benne. A logikája is kicsit más, mint a németé, vagy angolé.
Az angolnál könnyű eljutni középszintre, de onnan még mérföldekre van a "szép angol".
Lengyelnél szvsz fordítva van. Ha már középszinten vagy, onnantól kezdve már csak néhány ugrás a csúcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!