Van olyan nem magyar anyanyelvű ismerősötök aki akcentus nélkül beszél magyarul?
Akcentus nélkül beszélő külföldi ismerősöm nincs, de ismerek olyat, aki kb. úgy beszél magyarul, mint egy író vagy költő, sokkal szebben az átlag magyarnál (viszont egy kis akcentussal).
Az akcentus nélküliség, ami egy felnőtt számára általában nem elérhető idegen nyelven, nem a legfontosabb mércéje szerintem a nyelvtudásnak.
Egyszer összetalálkoztam egy 60 év körüli francia hölggyel az étteremben, ahol dolgoztam, aki nem boldogult az étlappal (töltött paprika :D).
Két szabad délutánomon leültem mellé, hogy megtanítsam hogyan kell kiolvasni a magyar szöveget. Második délután TÖKÉLETESEN olvasott magyarul, bár lassan, és fogalma sem volt róla, hogy mit olvas (talán egyedül a hasonulásoknál nem volt tökéletes).
Neki nagyon jó füle volt, és elég bátor volt ahhoz hogy próbálkozzon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!