Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Milyennek hallják a magyar...

Milyennek hallják a magyar nyelvet?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy külföldiek akik nem tudnak magyarul melyik nyelvhez hasonlítják. Mint pl. mi a norvégot kicsit olyan németesnek halljuk.
2009. okt. 16. 21:51
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%
Finn-nek vagy töröknek.
2009. okt. 16. 21:56
 2/25 anonim ***** válasza:
95%
hát...amikor minket hallanak az angol barátaink beszélni magyarul,azt mondják,hogy olyan mintha gyorsan,hadarva káromkodnánk,és rendszeresen megkérdezik,hogy értjük-e a lengyeleket mert szerintük a lengyel beszédre hasonlít...
2009. okt. 16. 22:32
 3/25 anonim ***** válasza:
90%
nekem Olaszországban mondta egy fiú akivel ismerkedtem, hogy szerinte nagyon szép, meg szereti ha magyarul beszélek, mert olyan tiszta, és mintha angyali lenne a nyelv... főleg amikor ba.zdmegozok:D
2009. okt. 16. 22:38
 4/25 anonim ***** válasza:
95%

Egyszer régen repülőn utazva úgy jöttek ki a helyek, hogy a magyar útitársammal nem kaptunk egymás mellé jegyet, csak egy székre egymástól, tehát beült közénk valaki.

Történetesen egy német fiatalemberről volt szó. Szegény egész úton kénytelen volt elviselni, ahogy mi ketten magyarok rajta keresztül beszélgettünk.

Az út végén azt mondta, olyan mintha mekegnénk, olyan sok 'e' betűt használunk. :)

És ha belegondoltok, lehet is benne valami, hisz mi vagyunk az egyetlen nép, amely rendelkezik annyi csupa e betűs szóval, hogy azokkal akár kommunikálhasson is.

De szóval a kérdésre válaszolva szerintem nem igazán hasonlít egyikhez sem, a finnhez egy kicsit, de ők máshol képzik a hangokat, ezért az is inkább csak írásban.

2009. okt. 16. 22:38
 5/25 anonim ***** válasza:
87%
Nekem azt szokták mondani, hogy az oroszra hasonlít. Ezt több ember is mondta. Szerintem írásban a törökkel is össze szokták keverni.
2009. okt. 16. 23:16
 6/25 anonim ***** válasza:
95%
Én USA-ban élek és állandóan azt kérdezi meg mindenki, hogy lengyel vagyok-e.
2009. okt. 16. 23:29
 7/25 anonim ***** válasza:
95%
szépnek hallják és állítólag a hóhér és a halolaj a kedvenc szavuk:)
2009. okt. 16. 23:37
 8/25 anonim ***** válasza:
93%
Románoktól hallottam már, hogy németnek gondolták, meg volt aki szintén a törököt említette. Ez csak azért lepett meg, mert amikor először hallottam törököt, nekem éppen a románhoz tűnt hasonlónak (a szájüreg mélyén képzett ü betűjük miatt).
2009. okt. 16. 23:56
 9/25 anonim ***** válasza:
94%
a párom finn és ő azt mondja hogy az oroszhoz és a törökhöz hasonlít :S Finnhez semmiképp, max egy két szó.
2009. okt. 17. 00:18
 10/25 anonim válasza:
93%

oroszhoz??? jessza, bocs, de nem tl sok zenei hallàsa lehet annak, aki igy hallja..mert valszinu ettol is fugg, hogy kinek mi jon le..a pàrom is kulfoldi, és amikor anyàval beszélek magyarul csak annyit fuz hozzà- -igen, mekelekemekete...

ja, és a kedvenc szava a "megprobàlom", amit minden mondata végére odabiggyeszt, ha passzol, ha nem:))

2009. okt. 17. 01:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!