Hát nagyon hsonlít a két nyelv, de a cseh szerintem is jobb.
2012. dec. 28. 18:29
2/11 mustafa33 válasza:
A cseh dallamosab, "éneklő" kiejtésű.
2012. dec. 28. 21:34
3/11 mustafa33 válasza:
A szlovákok viszont azt tartják szépnek nyelvükben, hogy ritmikus. Nem lehet egymás után két hosszú magánhangzós szótag egy szóban. Hosszú magánhangzó után csak rövid következhet.
A cseh ennek ellenére finomabban hangzik.
2012. dec. 28. 21:39
4/11 anonim válasza:
Mindkét nyelv szörnyű szerintem.
2012. dec. 28. 22:49
5/11 mustafa33 válasza:
Ja, de nem ez volt a kérdés. ☻
2012. dec. 28. 23:21
6/11 anonim válasza:
Kérem szépen:"egyik sem valami szép" vagy "szörnyű"?
Bocs, de ezzel egyáltalán nem egyetérthetek!
"Minden nyelvnek megvan a maga szépsége, mely független attól, hogy más nyelvek beszélőinek tetszik-e vagy sem." Ez szerintem jobban hangzik, ugye?
2012. dec. 28. 23:54
7/11 anonim válasza:
Olyat nem szabad egy nyelvről mondani, hogy csúnya, legfőképpen azt nem, hogy rossz, mert így általánosítás, másik helyett meg ne dönts! Én a szlovák nyelvet szebbnek tartom, de nem szebb! Viszont a szlovákok többségét nem kedvelem, a nacionalistákat és sovinisztákat. Szlovákián lakom, szlovák és magyar közösségben.
2012. dec. 29. 22:15
8/11 A kérdező kommentje:
Igazad van.
2012. dec. 30. 21:13
9/11 mustafa33 válasza:
Én is a felvidéken lakom, és ezért nem lehet objektív a véleményem, személyes okom van nem szeretni. ha erdélyi lennék vlsz. a románt nem szeretném ugyanazon oknál fogva.
Egyébbként a régi időket megtapasztalva, a magyar ajkú fiúk hazatérve a szudétavidéki katonáskodásról, két év után nagyon tudtak říkálni. Jobban mint szlovákul amit sokkal tovább tanultak az iskolában. Valahogy a magyar fülnek elfogadhatóbb a cseh nyelv.
2012. dec. 31. 20:14
10/11 anonim válasza:
Szlovákot tanulok, fú, de utálom... semmi hasznát nem veszem, nehéz, mint a fene, de ha legalább szép nyelv lenne... cseh filmet néztünk, és a cseh jobban tetszik...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!