Nyelvtan feladat, fizika feladat, matek feladat. Szerintem nem.
2012. nov. 14. 12:56
2/26 anonim válasza:
De igen, egybeírandó, jelentéstömörítő összetétel:
matekból adott feladat --> matekfeladat
fizikából adott feladat --> fizikafeladat
nyelvtanból adott feladat --> nyelvtanfeladat
stb.
2012. nov. 14. 13:24
3/26 anonim válasza:
Szerintem is (sőt biztos) egybeírják. Matekfeladat, nyelvtanfeladat, történelemfeladat, ahogy az előző írta, jelentéstömörítő összetételek. De ha leírod, láthatod hogy nem húzza alá pirosan.
2012. nov. 14. 17:19
4/26 anonim válasza:
Szerintem meg nem írják egybe. Itt nincs értelme a jelentéstömörítésnek mert nincs mit tömöríteni. A "matematika feladat" sem egy szó. Csak azért, mert "matematika" helyett "matek"-ot írsz, attól még ugyanaz a szabály, vagyis külön írod.
2012. nov. 16. 14:28
5/26 anonim válasza:
A matematikafeladat is egybe van írva.
2012. nov. 16. 14:58
6/26 anonim válasza:
Illetve a GYK szerint egybe van írva, de most hogy jobban belegondolok, én is különírnám.
2012. nov. 16. 15:00
7/26 A kérdező kommentje:
ki az a gyk?
2012. nov. 16. 16:40
8/26 anonim válasza:
Akkor írjátok be a Google-ba, hogy "matematikafeladat", és lássatok csodát, egyetlen találatot sem kaptok, ami egybe lenne írva.
Csak azt nem értem, hogy ezen az oldalon senkinek nem jut eszébe utánanézni a dolgoknak mielőtt megkérdezné? És igen, az "utánanéz" pedig egybe írandó...
2012. nov. 16. 16:55
9/26 anonim válasza:
A GYK nyilván ezt az oldalt jelenti, mi mást?
Egyébként meg jobb, ha nem innen tájékozódik az ember ilyen kérdésekben abban a korban, amikor olyanokat írnak le magyar anyanyelvűek, hogy "utánna", "papagály", "muszály", "egyenlőre" (az "egyelőre" értelmében használva) meg "elszeretném mondani" ("el szeretném" helyett). Ilyenkor látszik, hogy mennyire nem divat ma már az olvasás.
2012. nov. 16. 17:03
10/26 anonim válasza:
Szerintem igenis van jelentéstömörítés. Ahogy a 2. válaszban is írtam: a "matematikából adott feladat" kifejezésből lesz egy rövid "matematikafeladat" szó, azaz én továbbra is állítom: egybe kell írni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!