A szlovák nyelv mennyire volt ismert és elterjedt a magyarok körében a 15-19. század környékén?
ez bizonyítja, hogy nagy sötétségetekben írtok ide mindenféle hánytorgató, gyűlölködő megjegyzéseket szűnni nem akaró lelkesedéssel, és hogy nem tudtok érdemben válaszolni, s válaszotokat bármi mód alátámasztani, valamint eddig egyetlen szó sem esett arról hogy valaki a kérdésre megpróbáljon válaszolni
ráadásul folyton folyvást ugyanazok a csökönyös buta emberek igyekeznek meggyőzni saját igazukról, aminek semmi köze a kérdéshez
az hogy egy linket nem tudtak idebiggyesszenek, pedig alátámasztja, hogy csak belső ürességüket nyilvánítják ki emódon, mindennemű racionális valóság alap nélkül amit forrás (LINK) igazolna!
"gyűlölködő megjegyzéseket"
Egy gyűlölködő megjegyzést nem írtam, de te tipikusan az a néger lehetsz, akinek eltorzul az arca a fekete szó hallatán.
"hogy nem tudtok érdemben válaszolni"
Érdemben el lett neked magyarázva az egész, vagy azóta kérdeztél mást is, mint ami a kiírt kérdésben szerepel?
"egy linket nem tudtak idebiggyesszenek"
Miről, a semmiről, nemlétező dolgokról? Na arról tényleg nem tudunk sajnos linkekkel szolgálni.
nem, a szlovák nyelvet beszélő magyarok nem szlovákok, csak beszélnek szlovákul, semmi egyéb következtetés, valamint még mindig nem láttam egy forrást sem a semmiről", aminek azt kéne igazolnia hogy a magyar nyelvterület belsőbb részein nem beszélték a szlovákot
valamit nagyon félreértettetek, nem akarom a kitalált nagymorva elmélet által a magyarokra erőltetni szlovák mivoltukat, mindössze a kárpát-medence bilingvis viszonyainak mértéke érdekel
továbbra is : LINK
Gondolom ezt akartad látni. És még te atlantiszozol. Ha jól tudom ott még Jézus is szlovák meg Ádám és Éva.
A kérdésedre a válasz: a XV.században nem hogy a magyarok nem ismerték a szlovák nyelvet, de még a tótok sem. Ők is legalább 5 féle szláv nyelven beszéltek. Hol volt akkor még Bernolák és Štúr a találmányukkal a szlovák nyelvükkel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!