A szlovák nyelv mennyire volt ismert és elterjedt a magyarok körében a 15-19. század környékén?
T. Napkirály!
Azt hiszem, itt minden - felnőtt emberhez szóló - racionális megközelítés felesleges. Ami a kérdező célját illeti, osztom a nézeteidet; az itt kirajzolódó személyiség-képe pedig arra utal, hogy ideális munkahelye volna fegyverhordozóként Ján Slota mellett. Na mindegy: van nekem jobb dolgom is, mint egy (valószínűleg) kamasszal vitatkozni. "Igyem na Községháza". ("Jáááj, moderátor bácsi, segíts!")
Namármost, nyilvánvalóan megfeletkeztetek arról hogy ezt én is látom, jól elvagytok magatok közt.
Szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy ez az oldal mire is hivatott! Mért nem azon ügyeskedtek ennyire, hogy megválaszolván a kérdést alátámasszátok annak hitelességét?
egyetlen egy linket nem láttam még, persze azon kívül amely előző kérdéseim hánytorgatja fel
mivel igazoljátok hogy a magyarság nem beszélte a kisebbségek nyelvét?
hunyadi jános beszélt latinul németül, de szerbhorvátul és románul is
madách szintén szlovákul
I. béla és andrás pedig valószínűleg magyarul nem beszélt, midőnhogy gyermekként idegen nyelvterületre került
de mért is én magyarázkodok?
Pont ezzel igazolod, hogy egy gyökerek nélküli kisebb szláv csoportról beszélünk, amelyre a környező népek hatottak.
akár:
tudtam én hogy atlantiszi magyar vagy
varga csaba? kacagtam egy nagyot
előző meg, olvass már utána ha ilyen tudatlan vagy, a lengyel és a cseh, a spanyol (főkánt katalán) és olasz ne értené meg egymást, ha ilyen buta ember vagy kérlek ne ide piszkíts! járj be az iskolába, vagy csak olvass utána és ne a szobában ülve szüld meg a véleményedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!