Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hajlamos vagy elítélni valakit...

Hajlamos vagy elítélni valakit a helyesírása miatt?

Figyelt kérdés
Írhattok konkrét példákat is: én például rengeteg fiúból ábrándultam ki, miután megkaptam az első levelét.
2011. máj. 20. 13:03
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Aszt ki lehet szürni, ha valaki véletlen vét hibát, fére gépel vaggy nem tanút meg hejesen irni :-)
2011. máj. 20. 16:04
 22/31 anonim ***** válasza:

Igen, elítélem.

Nem vagyok tökéletes, de amikor valaki két szót nem tud helyesen leírni, az eléggé felbosszant.

Az iskolában is érdekes mód azok voltak bunkók, buták, akik nem tudtak helyesen írni. (persze tudom, hogy van, aki betegség miatt nem tud írni, de sokan arra fogják, holott csak buták)

Ugyanez vonatkozik nálam a beszédre, hülyét kapok, hogy sokan a -nák,-nék-et felcserélik, és azt mondják pl.: egész nap aludnák. Brrr.

21/L

2011. máj. 20. 21:34
 23/31 anonim ***** válasza:
Már ne haragudj, de azt nemigen lehet felcserélni. A -nák szerintem sehova se jó. Nem tudom ki találta ki, de jó nagy hülye volt :D
2011. máj. 20. 21:50
 24/31 anonim ***** válasza:
Dehogynem jó. Pl. ők kimosnák a ruhát. De úgy, hogy én kimosnák, az már nem helyes, és sokan itt rontják el, hogy E/1-be teszik a -nák-ot.
2011. máj. 21. 08:21
 25/31 anonim ***** válasza:
A fent említett hibák a beszédben is megjelennek, fel is vetettem egy másik témakörben, de úgy látom nem nagyon értik. Nem tudom megérteni, hogy ezek a nyelvi hiányosságok miért zavaróak az írásban, de miért nem az a beszédben? http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..
2011. máj. 21. 17:19
 26/31 anonim ***** válasza:
Nem szeretek ezért elítélni másokat,mondjuk azért mindenképp elárul valamit az illetőről,a legtöbb esetben kiábrándító,az biztos.
2011. máj. 21. 19:56
 27/31 anonim válasza:
Szerintem az alapműveltséghez tartozik, hogy valaki helyesen tudjon írni.
2011. máj. 22. 18:38
 28/31 anonim ***** válasza:
Mondjuk a kedvencem, amikor olyanok szólalnak fel a helyesírás mellett - és itt nem eme kérdés válaszolóira gondolok -, akik maguk sem írnak helyesen. Letámadnak valakit, közben maguk is kisbetűvel kezdenek minden mondatot... na, az már üt :)
2011. máj. 23. 09:25
 29/31 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem valaki helyesen írni nem tudó mindenkit lehúzott :D Egészségére!
2011. jún. 27. 11:17
 30/31 anonim válasza:

Inkább könnyebben formál véleményt az ember az illetőről.

Viszont amit nem értek: egyesek kitűnően írnak, mégis használják a divat-szabálytalanságokat (ilyen szó nincs, direkt most találtam ki :)). Gondolok itt a tárgy ragjának elhagyására, ami engem nagyon bosszant és "nem emelem a kalapom előttük!" kalapomat helyett! Ettől teljesen kikészülök és már teljesen elfogadott írva és szóban egyaránt. Nem tudok mit kezdeni továbbá a mindig szó mindíg alakjával, mert még kiejtés szerinti helyesírásra sem foghatják, akik így írják és bizony sokan ezt teszik.

2011. júl. 23. 16:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!